To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] [SILNIK] Misiek nie odpala - nagle

Anonymous - 30-10-2008, 14:40

więc to raczej nie jest powiązane z tym słabym silnikiem na benzynie
xjacobs - 30-10-2008, 17:37

skoro na benie jest słabszy, to zapewne zebrał się jakis nagar czy inny syf na zaworach :) spróbuj dać jakiegos uszlachetniacza albo innego specyfika, który troche go powinien ożywić :) ja bym jeszcze spróbował pojezdzic nim na benzynie z pedałem gazu w podłodze :)
cyklista - 30-10-2008, 18:58

bazkomp napisał/a:
i temat powraca jak bumerang
nie wiem jak się to dzieje ale teraz od tygodnia odpala mi normalnie ale za to mam nowy objaw - na benzynie jest słaby jak mucha - jak by mu paliwa brakowało
na wyższych obrotach zaczyna przerywać (ale nie zgaśnie) a jak chcę gwałtownie przyspieszyć to się nie da.
na gazie wszystko chodzi idealnie
JA SIĘ OBAWIAM JEDNEGO - PRZYJDĄ MROZY TO BĘDĘ STAŁ TYM SAMOCHODEM I JEŹDZIŁ AUTOBUSEM

jeszcze jedno - od czego są te kable, jak nimi ruszam to musi się gdzieś robić przerwa bo mi nagle samochód przestaje pracować - chodzi na 2-3 gary a czasem nawet zgaśnie

Obrazek

ja bym ci poradził sprawdzić wtryski, i po prostu porządnie zdiagnozować układ zasilania na benzynie bo tak to sobie można długo gdybać, a problemów może być dziesiątki a wystarczy jeden zaśniedziały styk lub wtyczka i mogą byc takie efekty