To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Ogólne - Grandis a konkurencja

Hubeeert - 23-08-2009, 12:43

w_dobro napisał/a:
nie jest normalne że autko bierze 1 l oleju na 1000 KM...co jest normalne w nowych 2.0 TDI

Od przeglądu do przeglądu słownie 1,2 litra a w tym jazda przez Niemcy z prędkościami 150+ do 200km/h. I nie dzieje się nic z głowicą ani turbosprężarką. Tyle, że ja nie mam chipa, nie pałuję na zimnym, nie wyłączam po jeździe na autostradzie jak zjeżdżam na parking itd.

w_dobro - 30-09-2009, 13:43

30_alan napisał/a:
w_dobro napisał/a:

Poza tym ... nie jest normalne że autko bierze 1 l oleju na 1000 KM...co jest normalne w nowych 2.0 TDI

Co ciekawe moj jeszcze nic nie bierze - jesli cos to sladowe ilosci niezauwazalne na bagnecie.

Może dlatego że silnik w Grandisie jest nastawiony na przemieszczanie się bez szaleństwa.. w skodzie ten silnik w porównaniu z Grandkiem to była rakieta... od 1900 praktycznie wgniot we fotel... Grandis raczej do przemieszczania się ...

Grandisek - 24-11-2009, 08:46

Wczoraj spotkalo mnie bardzo pozytywne zaskoczenie. Zrobilem okolo 1000 km na jednym baku. Jesli zbiornik ma faktycznie 65 litrow to srednia wychodzi 6,5 litra. Z tego 50% bylo dojazdow do pracy (9 km) a reszta na drogach powiatowych czyli nie szybciej niz 100km/h. Nogi nie mam ciezkiej ale srednia na tym poziomie to dla mnie mega pozytyw. Latem na trasie nad Morze Srodziemne mialem wiecej - jechalem szybciej i na klimie.
:shock:

skorpion663 - 24-11-2009, 13:14

Takie spalanie /6,5L/ jak najbardziej możliwe.Mój rekord na trasie ponad 400km to wg.komputera 5,6 przy średiej prędkości 68km/h.i nie była to autostrada ani droga szybkiego ruchu.Moje uśrednione spalanie na dystansie 25000km to 6,8 - 7,0.
Paweł_BB - 29-11-2009, 09:44
Temat postu: Re: diesel w Grandisie
30_alan napisał/a:
Mitsubishi pracuje nad wlasnym dieselem

Czy w nowym Outku (po lifcie) jest już ten nowy silnik?

A czemu Grandisa nie ma teraz w cennikach ani na WWW ???

Hubeeert - 29-11-2009, 10:01

Paweł_BB napisał/a:
Czy w nowym Outku (po lifcie) jest już ten nowy silnik?

Nie, planowana data wprowadzenia nowego diesla produkowanego przez MMC to koniec 2010.
Paweł_BB napisał/a:
A czemu Grandisa nie ma teraz w cennikach ani na WWW ???
Ze względu na znikome zainteresowanie - wypadł z oferty.
Paweł_BB - 29-11-2009, 10:24

Dzięki :wink:

Szkoda tego Grandisa :cry:

Anonymous - 02-12-2009, 00:05

Niestety premiera nowych dieselów - bo na początek miały być dwa: 1.8 i 2.2 się opóźnia. Myślę że winny jest kryzys i związana z nim strata operacyjna Mitsu w I półroczu 2009, która zmusiła ich do redukcji nakładów finansowych na badania i przygotowanie produkcji silników.

Grandis zniknął tylko w MMC Polska - jest wciąż w ofercie Mitsu EU. Np. w Niemczech. Tak więc wciąż na wyciągnięcie ręki :D