Carisma - FAQ - [Carisma] Sonda lambda
Nikon - 31-12-2007, 00:40
Wybrałem Kraków bo gdzieś na necie widziałem opinie ASO i Rzeszów miał kiepską, byłeś może w tym w Boguchwale?? Jeśli tak to jak ich ocenisz?
saphire - 31-12-2007, 14:33
Byłem tam w ASO (ale nie u Włocha bo on nie ma autoryzacji - kiedyś dawno temu miał), robiłem przód miśka, rozrząd, olej w automacie oraz letni przegląd wakacyjny i generalnie jest tam jeden kumaty mechanior z którym można pogadać i sam jeździ miśkami więc jest w temacie no i nieźle zna MUT'a więc w sumie OK
Nikon - 01-01-2008, 14:34
Wiesz co zadzwonię jutro albo po jutrze do nich i wybadam sytuacje, dzięki za informacje,a co do tej sondy to jak jest jedna czy dwie??
Anonymous - 06-07-2008, 23:04
Koledzy jaką sondę polecacie do GDI 98r? Muszę wymienić bo mi błędy daje a nie wiem za bardzo na co się zdecydować.
Simon - 14-07-2008, 18:51
Witam wszystkich.
Kupiłem uniwersalną sondę lambda 4-przewodową J6U030 firmy WALKER. Cena to 150zł + 20 koszty przesyłki (www.autoczesci.autosowa.pl - można spokojnie dopasować odpowiednią sondę do danego modelu). W komplecie oprócz sondy jest komplet łączników, osłonki termokurczliwe i smar do gwintu oraz czytelna instrukcja dla każdego wariantu kostki. Co do wymiany to najwięcej kłopotu było z wykręceniem starej sondy, która nieźle się zapiekła (złamany jeden klucz 22mm ale drugi + przedłużka z rurki stalowej załatwił sprawe). Po wymianie silnik pracuje równiej, obroty nie falują, co do spalania to okaże się za parę dni czy jest jakaś zmiana.
Anonymous - 15-07-2008, 06:09
Ja w końcu wsadziłem Boscha (507) i wszystkie błędy zniknęły (odpukać).
Anonymous - 15-07-2008, 11:32
Ten Bosch jest uniwersalny czy dedykowany do Carismy? Tez chyba bede musial wymienic sonde, wiec robie wywiad;)
Anonymous - 15-07-2008, 13:42
radko napisał/a: | Ten Bosch jest uniwersalny czy dedykowany do Carismy? Tez chyba bede musial wymienic sonde, wiec robie wywiad;) |
Uniwersalny, ale w katalogu Boscha jest dedykowany do GDI . Wszystko jest ok (jak do tej pory).
siwek - 21-07-2008, 14:35
a czy ktoś zakładał sonde firmy 4max? Pytam ze względu na jej obecność w katalogu intercarsu. Cenowo niby to samo co NGK.
aren195612 - 05-04-2009, 07:27
Simon napisał/a: | Witam wszystkich.
Kupiłem uniwersalną sondę lambda 4-przewodową J6U030 firmy WALKER. Cena to 150zł + 20 koszty przesyłki (www.autoczesci.autosowa.pl - można spokojnie dopasować |
Trochę stary ten wątek, ale go odkopałem. Jak ta sonda sprawuje się w GDI. Cena zacheca.
Nasz forumowy GURU- Krzyzak w wielu watkach te firmę /"WALKER"/ chwali.
Warto w to wejść???
emfranc - 05-04-2009, 22:19
Też się podepnę, bo profilaktycznie chcę wymienić sondę a znalazłem taką http://www.allegro.pl/ite...k_ntk_nowa.html
i cena też zachęca.
Jest to chyba sonda, o której między innymi mowa w tym temacie
siwek - 23-05-2009, 10:04
wczoraj byłem u gazownika i podpinał komputer pod instalkę i zobaczyłem że napięcie sondy lambda jest ciągle takie samo, stałe na poziomie 2,6 V
czy oznacza to że "padła"? Dodam że obroty w tym czasie się zmieniały, raz wyższe raz niższe (jeśli ma to wpływ)
Piwor - 23-05-2009, 10:34
Oczywiście, lambda działa w zakresie od 0 do 1 V. Obroty się musiały zmieniać. Mój silnik wariował. Do wymiany lambda.
Anonymous - 07-06-2009, 21:38
pytanko mam, czy używka w temacie Sondy Lambda w ogóle wchodzi w grę czy to rzeźba która może się źle skończyć?
Na allegro mają ich kilka ale to niemożliwe żeby były nowe z wyjątkiem tej Bosha oczywiście
http://allegro.pl/search....p&change_view=1
Dzięki za ewentualne info.
Pozdrawiam.
demeone - 08-06-2009, 00:54
Wg mnie to tylko nowa bo nie wiadomo w jakich autach siedziała stara i jakim nalotem osiadła, a szczególnie bosh jesli juz to tylko nowa bo raczej krótką żywotnosc ma
|
|
|