Carisma - Ogólne - wymiary kierownicy
turek61 - 21-11-2008, 21:36
saphire napisał/a: | Przez wyprofilowanie kółka pod palce w górnej części tam gdzie normalnie trzymasz ręce na "za dziesięć druga" skórka jest jakby ciut za wąska i myślę że w tym miejscu pas skórki powinien być pół centymetra szerszy na długości dłoni. Strasznie musiałem ją naciągać w tych miejscach.
|
Nie Bartku.... szerokość skóry jest OK. Trzeba tak jak piszesz mocno ściągnąć nicią.
To później się pięknie ułoży.Skóra z czasem się nadda.W innym przypadku mogła by z czasem być luźna i źle przylegać do koła.
saphire - 22-11-2008, 13:39
W takim razie dlaczego na dole kiery skórka wręcz idealnie spasowała a między 13:05 a 14:10 brakło te 3-4mm? Skórka była jednakowej szerokości - sprawdzałem.
Tak czy siak naniosłem te wymiary na fotę.
Raivik - 28-01-2014, 16:47
Na tym zdjęciu jest napisane kilka razy "średnica przekroju" i chyba chodzi o obwód w danym miejscu, bo obwód to raczej nie średnica. Pytam się, bo wolę się upewnić czy dobrze myślę.. i czy dobrze podam facetowi w sklepie.
SHARK1979 - 29-01-2014, 20:20
turek61 napisał/a: | Trzeba tak jak piszesz mocno ściągnąć nicią. |
Też ostro ściągałem co troszkę rozciągnęło oczka na nić
Adriannn62 - 30-01-2014, 13:55
Przymierzam się również do obszycia kierownicy. Ktoś z Was może poleci dobrego tapicera samochodowego w okolicach Olsztyna?? Ktoś korzystał z takich usług na tym terenie?
|
|
|