To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - wymiary kierownicy

turek61 - 21-11-2008, 21:36

saphire napisał/a:
Przez wyprofilowanie kółka pod palce w górnej części tam gdzie normalnie trzymasz ręce na "za dziesięć druga" skórka jest jakby ciut za wąska i myślę że w tym miejscu pas skórki powinien być pół centymetra szerszy na długości dłoni. Strasznie musiałem ją naciągać w tych miejscach.

Nie Bartku.... szerokość skóry jest OK. Trzeba tak jak piszesz mocno ściągnąć nicią.
To później się pięknie ułoży.Skóra z czasem się nadda.W innym przypadku mogła by z czasem być luźna i źle przylegać do koła.

saphire - 22-11-2008, 13:39

W takim razie dlaczego na dole kiery skórka wręcz idealnie spasowała a między 13:05 a 14:10 brakło te 3-4mm? Skórka była jednakowej szerokości - sprawdzałem.

Tak czy siak naniosłem te wymiary na fotę.

Raivik - 28-01-2014, 16:47

saphire napisał/a:

[ Dodano: 20-11-2008, 09:16 ]
Tu jest fotka z naniesionymi wymiarami mojego kółka - oglądać na zoom 100% to będzie je widać:

[url=http://lh6.ggpht.com...icy.JPG]Obrazek[/URL]

Na tym zdjęciu jest napisane kilka razy "średnica przekroju" i chyba chodzi o obwód w danym miejscu, bo obwód to raczej nie średnica. Pytam się, bo wolę się upewnić czy dobrze myślę.. i czy dobrze podam facetowi w sklepie.

SHARK1979 - 29-01-2014, 20:20

turek61 napisał/a:
Trzeba tak jak piszesz mocno ściągnąć nicią.

Też ostro ściągałem co troszkę rozciągnęło oczka na nić :D

Adriannn62 - 30-01-2014, 13:55

Przymierzam się również do obszycia kierownicy. Ktoś z Was może poleci dobrego tapicera samochodowego w okolicach Olsztyna?? Ktoś korzystał z takich usług na tym terenie?