Carisma - FAQ - [Carisma] Tulejki wybieraka, problemy z przełączaniem biegów
Anonymous - 13-11-2006, 17:35
Matejko jednak caly komplet tulejek nie wystarczyl w czym moze jeszcze tkwic problem bo juz zalamany jestem ;./
Matejko - 13-11-2006, 18:27
wymienic olej
Anonymous - 09-12-2006, 19:31
Wymieniłem u siebie tylko tulejki przy skrzyni, nasmarowałem je ładnie i biegi wchodzą teraz już bez problemów.
Anonymous - 10-12-2006, 07:45
Ja również wymieniłem tylko przy skrzyni
Anonymous - 10-12-2006, 15:52
W wrześniu wymieniłem tulejki przy skrzyni. I znów mam luz na lewrku !
Pytanie: czy wyrobiły się nowe tulejki przy skrzyni czy raczej te niewymienione przy lewarku ?
I chciałbym zapytać o pewną kwestię która bardzo mi sie nie podoba.
Jadąc na biegu (im niższy tym bardziej odczuwalne) dodajac gazu czuję ze lewarek znacznie sie przesuwa natomiast hamujac skrzynią (np dojeżdżajac do skrzyżowanai na begu) przesuwa się w drógą stronę. Raz do przodu raz do tyłu. Co jest nie tak ?
Chooper - 10-12-2006, 17:33
leser napisał/a: | Pytanie: czy wyrobiły się nowe tulejki przy skrzyni czy raczej te niewymienione przy lewarku ? |
te drugie niewymienione, bo jak pod autem ruszasz wodzikiem, to elegancko widać, że przy jakimkolwiek ruchu (przód-tył, lewo-prawo) udział biorą WSZYSTKIE tulejki
leser napisał/a: | Jadąc na biegu (im niższy tym bardziej odczuwalne) dodajac gazu czuję ze lewarek znacznie sie przesuwa natomiast hamujac skrzynią (np dojeżdżajac do skrzyżowanai na begu) przesuwa się w drógą stronę. Raz do przodu raz do tyłu. Co jest nie tak ? |
na mój gust coś z poduszką silnika, albo łapą mocowania skrzyni biegów...silnik ze skrzynią wyhyla się i merda lewarkiem.
Zrób eksperyment, wsadź kogoś do auta, maskę do góry, ty patrz na komorę silnika, i poleć aby ta osoba ruszyła autem z miejsca (wystrarczy kilkanaście centymetrów). Najlepiej jakby ruszyła na "krótkim" sprzęgle, czyli w miarę szybko puściła pedał sprzęgła. Ty w tym czasie obserwuj jak zachowuje się silnik w komorze, tzn czy bardzo chce "wyjść z komory"
Anonymous - 09-01-2007, 11:06
Ceny tulejek we Wroclawiu
ASO VOLVO 78 zł
ASO Mitsubishi 170 zł
ale nabralem watpliwosci poniewaz napisano mi tak:
"Orientacyjny koszt kompletu tulejek drążka zmiany biegów to: ok. 170 zł tulejki (dwa punkty) są na miejscu, ok. 220 zł (trzy punkty) do zamówienia.Wymiana w/w elementów ok. 200 zł."
czym sie roznią tulejki z dwoma punktami od tych z trzema ????
w sobote mam zamiar jechac do ASO Volva i nie wiem jakie tuleje kupic do mojej Miski 1,6 poj z 1996 roku.
Anonymous - 06-03-2007, 11:57
Panowie a w którym miejscu sa te tulejki gdy wejdę już do kanału. Jak je znaleźć? Wlazłem do kanału wczoraj z kluczami w ręku ale nie mogłem ich namierzyć. Chodzi mi o komplet zarówno te z przodu jak i te z tyłu. Carisma 1.8 GDI 1998r.
wolgaster - 06-03-2007, 12:11
Problem z tulejkami dotyczy tylko 1.6 , 1.8 SOHC i 1.9 TD nie dotyczy GDI tam nie ma skrzyni z renault tylko made in japan.
slawek st - 06-03-2007, 14:43
A jaka jest skrzynia w DID-2003r. Ma te tulejki, dźwignie czy linki.
Matejko - 06-03-2007, 17:15
oznaczenie twojej skrzyni to F5MV1 ale czy sa tulejki czy nie ma to nie wiem
Anonymous - 19-03-2007, 15:26
Dopinam sie tym razem do tematu.
Co myslicie o tym?
http://www.allegro.pl/ite...shi_carism.html
W szczegolnosci pytam o cene, nie jest podejrzanie niska?
Chooper - 19-03-2007, 17:44
bo to jest JEDNA tulejka, a potrzebne są 4 (dwie większe, dwie mniejsze) + 2 tulejki metalowe + 4 oringi gumowe wedle uznania
Matejko - 19-03-2007, 17:50
wegiel napisał/a: | W szczegolnosci pytam o cene, nie jest podejrzanie niska? |
1 szt
a musza byc 4
do tego 4 platynowe oringi
i 2 metalowe waleczki
Anonymous - 19-03-2007, 19:48
Ok, jesli dobrze rozumiem to sa dwie od strony skrzyni a dwie od lewarka.
To jeszcze Szanowni Magicy powiedzcie mi prosze czy trzeba zmieniac od razu wszystkie
czy np tylko przy lewarku lub tylko przy skrzyni.
Warto kupic te na allegro czy lepiej skoczyc do jakiegos sklepu z czesciami do japoncow i tam kupic - duzo sie oszczedza kupujac te na allegro?
|
|
|