To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - L200 2009 Facelifting

Anonymous - 30-01-2009, 18:05

'krzywy' namotore napisał/a:
i pewnie jeszcze jezdzisz na pustym baku co :badgrin:
---

Międlimy tę sprawę od dłuższego czasu.
I co? I nic...
Poszukajmy konstruktywnego rozwiązania.
Pomysły mam dwa:
- MMC komunikuje się z nami za pomocą reklam. To my ich też reklamą. "Krzywy" namotore organizuje zjazd eLek (z dwadzieścia sztuk), zaprasza media, chwalimy, podziwiamy ble ble ble a na koniec: mierzymy wszystkie. I to ma pójść w tv :!:
- kupujemy zawieszenie (OME, Iron Man, dobinsons, albo jeszcze inne) - i zapominamy o temacie :D

Gene - 30-01-2009, 18:23

elili napisał/a:
...i zapominamy o temacie
alez skad
elili napisał/a:
Krzywy organizuje zjazd eLek
... :mrgreen:
3.2 to po australijskim outback'u smigaja :wink:

Hubeeert - 30-01-2009, 19:27

namotore napisał/a:
co z silnikiem? 3.2? Pytam tych co wiedza albo slyszeli

Wiem. Nie będzie w Europie.

HugoOrmo - 30-01-2009, 20:03

troche wiecej niz zdjecia...
http://www.youtube.com/wa...feature=related

pzdr

namotore - 31-01-2009, 00:43

Wojtek nie przeginaj, jesli juz to tylko 2 centy na lewo :P
eLżbieta z mapa > 167kM ? Trzymam kciuki za trwalosc i plaska charakterystyke mocy i momentu. poczekamy, zobaczymy. pzdr

Gene - 31-01-2009, 11:07

HugoOrmo napisał/a:
troche wiecej niz zdjecia...
a no wlasnie, w rzeczywistosci zyskuje. :wink:
Anonymous - 31-01-2009, 11:28

Hubeeert napisał/a:
namotore napisał/a:
co z silnikiem? 3.2?

Wiem. Nie będzie w Europie.

A może tak jak ze Sportem: będzie w Europie....ale wschodniej :?:

Krętymi drogami żółta myśl marketingowa chadza :D

namotore napisał/a:
eLżbieta z mapa > 167kM ? Trzymam kciuki za trwalosc i plaska charakterystyke mocy i momentu

Rok temu tuningowcy z uk chwalili sie mapą 200 KM.

O trwałość jakoś się nie boję: nie jeżdżę z przyczepą 2,5 t mając 700 kg na pace. A do takich obciążeń ponoć zaprojektowany :mrgreen:

Płaskiej charakterystyki chyba żadna turbina nie da. A kompresorka dokładać nie będę :D

Hubeeert - 31-01-2009, 14:46

elili napisał/a:
A może tak jak ze Sportem: będzie w Europie....ale wschodniej

Z informacji uzyskanych przeze mnie "u źródła" wynika, że MMC nie przewiduje importu i homologacji L200 z silnikiem 3.2 na terenie EU. Może u Arabów? A może trzeba z Tajlandii sprowadzić? :wink:

HugoOrmo - 02-02-2009, 13:29

...jezeli to co tu: http://paultan.org/archiv...triton-25-di-d/ pisza jest prawda to L200 bedzie w koncu wolne od slabych przednich foteli, slabego wyciszenia i paru innych drobnych felerkow....martwi mnie jedynie organiczenie momentu w automacie do 350 Nm :shock:

pzdr

namotore - 02-02-2009, 14:35

do tej pory tez miales nizszy moment dla automatu : 353 Nm zamiast 403 Nm dla manuala w ralliarcie. Problemem jak zwykle jest i pewnie bedzie przestarzala budowa skrzyni biegow...
HugoOrmo - 02-02-2009, 14:57

ta joj wiem, ze ma mniejszy teraz dlatego martwi mnie, ze nadal bedzie mniejszy a co do automatu nawet jezeli jest to 4 biegowy stary syf z afganistanu to chyba i tak bym wzial gdybym kupowal elke drugi raz

pzdr

namotore - 02-02-2009, 15:01

kazdy lubi co innego :) dobrze ze jest wybor :biggrin: mogliby dodac po jednym biegu w kazdej ze skrzyn. Technologia tanieje :!:
Anonymous - 02-02-2009, 18:22

HugoOrmo napisał/a:
ta joj wiem, ze ma mniejszy teraz dlatego martwi mnie, ze nadal bedzie mniejszy a co do automatu nawet jezeli jest to 4 biegowy stary syf z afganistanu to chyba i tak bym wzial gdybym kupowal elke drugi raz

Ja też ostatnio skłaniam się coraz częściej w stronę automatu, tyle tylko że w moim następnym mitsu, w automacie będzie już pojara :mrgreen:

HugoOrmo - 13-02-2009, 10:47

Hejka,
Podczas ostatniej wizyty w serwisie, rozmawialem na temat nowego-starego L200 i tak: wchodzi od kwietnia, ma skrot HP (na oficjalnej stronie Mitsu - globalnej - wyczytalem, ze to skrot od High Power), nowe fotele, atrape i zderzak, mape silnika i bedzie lepiej wygluszony. Dla vat-owcow zla informmacja bo double cab juz nie bedzie podstawa do odliczenia podatku - podobno zmieniaja sie przepisy i mozna to zrobic tylko do marca...bo przestrzen robocza bedzie za mala...

pzdr

namotore - 13-02-2009, 11:00

no i akcyza powyzej 2000ccm :butthead:
jak tylko przyjada do PL, zaraz pomierzymy... :badgrin: