Potrzebna Pomoc - Nasz kolega cięzko zachorował.....
polsaler - 30-06-2006, 15:51
WRCfan Wracaj wodzu do zdrowia . PILOTOWANIE RAJDÓWKI TO WIELLKA PRZYGODA - i jej przeżycia życzę Ci z całego serducha .
Jutro token w rączkę , do biura i przelewik leci !!!
ZDROWIA JESZCZE RAZ !!
RAFUROS - 30-06-2006, 19:32
To extra uczucie kiedy się komuś może pomóc-posyłam kaske.
Anonymous - 30-06-2006, 20:28
witam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia w poniedzialek puszcze przelewik,a na marginesie zachecam wszystkich do oddawania krwi!!!szczególnie teraz bo jest jej malo!!!!!!!!!!!
piwkotom - 30-06-2006, 21:49
jacek593 napisał/a: | a na marginesie zachecam wszystkich do oddawania krwi!!!szczególnie teraz bo jest jej malo!!!!!!!!!!! |
Podpisuje sie dzisiaj bylem i dzieki temu winko ktore wlasnie pije lepiej i szybciej dziala
P.S. Zgodnie z zapowiedzia rano poszedl przelew, niewiele ale mam nadzieje ze sie skutecznie przyda.
pzdr
Anonymous - 01-07-2006, 15:14
Właśnie się dowiedziałem. Życzę WRCFan-owi powrotu do zdrowia. Przelew już poszedł.
taurus
Anonymous - 02-07-2006, 09:52
Siemka!
Wysyłam kaske i postaram się to robić cyklicznie , życząc szybkiego powrotu do zdrowia. Co ja gadam - to i tak nastąpi ! Życzę więc abyś podczas zdrowienia czuł sie dobrze. Rozchmurz sie ! Jesteśmy z Tobą!
Co do szpiku kostnego - oboje z żoną zarejestrowaliśmy się ok 3 lat temu w stacji krwiodawstwa jako dawcy szppiku kostnego. Mamy grupę A(+) oraz B(-). Gdyby była potrzeba oddania krwi lub szpiku - a nuż mamy zgodność- dajcie znać!!!
Ludziska - rejestrujcie się jako dawcy . Może wasz szpik nie trafi do tego chłopaka ale komuś pomoże. A może właśnie do niego?
Pozdrowienia dla wszystkich i czekamy na dobre informacje!!!
Hubeeert - 02-07-2006, 10:58
Jarecki1966 poproszę o dane/namiar na to miejsce gdzie mogę oddać krew do badań i zarejestrować się jako dawca szpiku.
JCH - 02-07-2006, 16:57
Hubeeert napisał/a: | poproszę o dane/namiar na to miejsce gdzie mogę oddać krew do badań i zarejestrować się jako dawca szpiku. |
Wydaje mi się, że jest to:
Pracownia HLA
Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Katowicach
ul. Raciborska 15
tel. 32 xx-xx-xxx - numer nieaktualny był
tel. 32 25-16-876 wew. 328, 329
Jeżeli namiary sa nieaktualne to sorry - takie mam na papierach z 2001 roku.
Sprawdzę jutro i jeżeli będą nieaktualne to usunę.
Hubeeert - 02-07-2006, 19:39
JCH napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | poproszę o dane/namiar na to miejsce gdzie mogę oddać krew do badań i zarejestrować się jako dawca szpiku. |
Wydaje mi się, że jest to:
Pracownia HLA
Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Katowicach
ul. Raciborska 15
tel. 32 25-16-461..3
tel. 32 25-16-876 wew. 328, 329
Jeżeli namiary sa nieaktualne to sorry - takie mam na papierach z 2001 roku.
Sprawdzę jutro i jeżeli będą nieaktualne to usunę. |
Jutro tam pojadę i jeżeli będzie można oddam krew do analizy. Od dawna chciałem zostać krwiodawcą. Wreszcie będę miał okazję. Zachęcam wszystkich do podobnego kroku. Bo może się niestety okazać że krew bądź szpik któregoś dnia będzie potrzebna komuś z Waszych bliskich.
Anonymous - 02-07-2006, 21:36 Temat postu: podaj ręke też dorzucam sie do reszty ludków z wielkim sercem
WRC fan - 04-07-2006, 18:54
Witam Was Kochani!
Naprawdę brak mi słów by określić moją wdzięczność za pomoc. DZIĘKI !!!. Mimo, że większość z Was mnie nie kojarzy pomagacie - to naprawdę wielkie.
Ostatnie dwa tygodnie pokazały mi, że życie zmienia się jak w kalejdoskopie, czy tego chcemy czy nie. W sobotę startowałem w rajdzie, a we wtorek już leżałem w szpitalu. Cóż, trzeba przyjąć cios na klatę i żyć dalej nie dając się temu cholerstwu. Mam już za sobą pierwszą 7-dniową chemioterapię, czuję się OK, poza oczywistym ogólnym osłabieniem. Jak dobrze pójdzie to za ok 2 tyg. wypuszczą mnie ze szpitala na jakieś 2 tyg. a potem powrót na kolejną chemię, na szczęście krótszą i (podobno) słabszą. Generalnie, jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to przez najbliższe 3 mce będę właściwie mieszkał w szpitalu, a w domu bywał. Ale jestem gotów to wszystko poświęcić żeby tylko wyzdrowieć.
Może czasem fizycznie jestem osłabiony, ale psychicznie czuję się mocny i nawet humor mi dopisuje To chyba najlepsza metoda na to cholerstwo.
Co do zgłaszania sie do banku szpiku, to z tego co wiem to jest to bezpłatne, kosztuje nas jedynie 10 cm krwi. Szczerze zachęcam do zgłaszania się, bo jak nie mnie, to może komuś innemu podarujecie drugie życie.
Co do oddawania krwi - tu nie ma limitów - krew przyda się zawsze, zwłaszcza w wakacje, kiedy krwiodawców jest najmniej. Także jeśli ktoś czuje się na siłach to zapraszam.
Przy okazji chcę Was przestrzec (nie straszyć) - nie zaniedbujcie okresowych badań - badanie krwi czy moczu jest naprawdę mało czasochłonne, a daje dość spory obraz naszej aktualnej kondycji. Moim szczęściem w nieszczęściu jest to, że wykryto to u mnie bardzo szybko, a i białaczka jest w wczesnym stadium więc musi być dobrze
Jest jeden plus mojej choroby - z dnia na dzień rzuciłem palenie
To chyba tyle. Będę starał się Was informować w miarę na bierząco o postępach leczenia.
I jeszcze raz chcę Wam powiedzieć zwykłe, proste DZIĘKUJĘ za pomoc.
Trzymajcie za mnie kciuki !!!
piwkotom - 04-07-2006, 19:15
WRC fan, musisz byc dzielny, ale Ty to wiesz, no to bedziesz dzielny!!!
Trzymamy kciuki, wracaj szybko
P.S. Tak przy okazji tego co napisal WRC fan, to przy kazdym oddawaniu krwi dostajemy za darmo dosc szczegolowe wyniki, co jak gdyby upraszcza regularna, ze tak powiem "diagnostyke", bo kto z nas normalnie robi badania krwi co miesiac?
Wiec serdecznie polecam Acha, i nie pic piwa dzien wczesniej bo Alat rosnie a to sugeruje marskosc watroby
igi - 04-07-2006, 19:27
WRC fan napisał/a: | Trzymajcie za mnie kciuki !!! |
MASZ TO CHŁOPIE JAKW BANKU
Pozdrawiam
Jackie - 04-07-2006, 20:30
Witam i na tym forum z powrotem. Się lepiej chłopie weź za robotę bo masz zaległości
Pozdrawiam
Hubeeert - 04-07-2006, 20:49
WRC fan trzymaj się ciepło i wracaj do Nas jak najszybciej.
BTW - poszło.
|
|
|