To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] Problemy z podświetleniem deski rozdzielczej i wskaźn

sdorotaz - 21-07-2009, 20:31

Na razie jestem "zakochana" w tym autku i jak to w związkach "załamuje mnie" ale nie zamienię go na inny :)

jutro znów go odstawiam do tego elektryka :/ będzie dalej w nim grzebać, mówił teraz coś o jakiejś metalowej blaszce, ale dla mnie to jest ogólnie czarna magia ;) dlatego zostawiam robotę "specom", szczególnie że mój poprzedni pojazd to był poczciwy Fiat 126p :p gdzie elektryki było tyle co nic ;)

Co do tego omomierza to pytałam się wujka (zajmuje się naprawą TV) i powiedział że nawet "domorosły" elektryk zazwyczaj ma na wyposażeniu takie sprzęt, więc może znacie kogoś kto by mógł pożyczyć na test :)

pozdrawiam :)

[ Dodano: 24-07-2009, 22:44 ]
Witam ponownie :)

Dzisiaj po raz kolejny autko odebrane od elektryka zdiagnozował zerwaną ścieżkę w układzie scalonym przy zegarach (nie wiem dokładnie gdzie bo nie zdradził szczegółów) i po zrobieniu obejścia jak narazie cały dzień zegary działały :) na szczęście facet z honorem nie wziął tym razem kasy :) i mam nadzieje że to byłą ostatnia wizyta u elektryka na najbliższy czas :)

pozdrawiam i powodzenia w zwalczaniu problemu życzę :)

gladius - 09-10-2010, 19:05
Temat postu: Wracając do podświetlenia deski rozdzielczej
Chciałbym powrócić do podświetlenia deski rozdzielczej. Mam z tym problem - nie podświetlają mi się pokrętła od klimatyzacji (cała reszta: liczniki, zegarek, włącznik awaryjnych, radio, zapalniczka działa). Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, bo myślałem, że w tym tkwi problem, ale okazało się, że są dobre. Czy ktoś z Was miał może podobny problem i wie jak go rozwiązać? Pzdr:)
Hugo - 09-10-2010, 19:44

gladius napisał/a:
Czy ktoś z Was miał może podobny problem i wie jak go rozwiązać?
Wymienić żarówki i po problemie. Nie ma innej opcji.
Anonymous - 15-10-2010, 13:04

pokrętła są podświetlone przez dwie żarówkami lewa i prawa strona, można powiedzieć że mniej więcej po bokach środkowego pokrętła (regulacja mocy nawiewu)

Zdejmujesz przedni panel (jest na czterech zaczepach) odkręcasz śruby (zdaje się, że są cztery) i delikatnie wysuwasz. Niestety wysuwa się tylko na parę centymetrów(o ile nie chce ci sie demontować całej deski :/ ) i miejsca jest na dwa palce może trzy zależy od gabarytów....żarówki z wyczuciem trzeba delikatnie podciągnąć do góry i wysunąć.

[ Dodano: 15-10-2010, 13:04 ]
mi właśnie się poprzepalały niebieskie diody i będe wracał do oryginalnego białego kolorku:D