[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] Problemy z podświetleniem deski rozdzielczej i wskaźn
sdorotaz - 21-07-2009, 20:31
Na razie jestem "zakochana" w tym autku i jak to w związkach "załamuje mnie" ale nie zamienię go na inny
jutro znów go odstawiam do tego elektryka :/ będzie dalej w nim grzebać, mówił teraz coś o jakiejś metalowej blaszce, ale dla mnie to jest ogólnie czarna magia dlatego zostawiam robotę "specom", szczególnie że mój poprzedni pojazd to był poczciwy Fiat 126p gdzie elektryki było tyle co nic
Co do tego omomierza to pytałam się wujka (zajmuje się naprawą TV) i powiedział że nawet "domorosły" elektryk zazwyczaj ma na wyposażeniu takie sprzęt, więc może znacie kogoś kto by mógł pożyczyć na test
pozdrawiam
[ Dodano: 24-07-2009, 22:44 ]
Witam ponownie
Dzisiaj po raz kolejny autko odebrane od elektryka zdiagnozował zerwaną ścieżkę w układzie scalonym przy zegarach (nie wiem dokładnie gdzie bo nie zdradził szczegółów) i po zrobieniu obejścia jak narazie cały dzień zegary działały na szczęście facet z honorem nie wziął tym razem kasy i mam nadzieje że to byłą ostatnia wizyta u elektryka na najbliższy czas
pozdrawiam i powodzenia w zwalczaniu problemu życzę
gladius - 09-10-2010, 19:05 Temat postu: Wracając do podświetlenia deski rozdzielczej Chciałbym powrócić do podświetlenia deski rozdzielczej. Mam z tym problem - nie podświetlają mi się pokrętła od klimatyzacji (cała reszta: liczniki, zegarek, włącznik awaryjnych, radio, zapalniczka działa). Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, bo myślałem, że w tym tkwi problem, ale okazało się, że są dobre. Czy ktoś z Was miał może podobny problem i wie jak go rozwiązać? Pzdr:)
Hugo - 09-10-2010, 19:44
gladius napisał/a: | Czy ktoś z Was miał może podobny problem i wie jak go rozwiązać? | Wymienić żarówki i po problemie. Nie ma innej opcji.
Anonymous - 15-10-2010, 13:04
pokrętła są podświetlone przez dwie żarówkami lewa i prawa strona, można powiedzieć że mniej więcej po bokach środkowego pokrętła (regulacja mocy nawiewu)
Zdejmujesz przedni panel (jest na czterech zaczepach) odkręcasz śruby (zdaje się, że są cztery) i delikatnie wysuwasz. Niestety wysuwa się tylko na parę centymetrów(o ile nie chce ci sie demontować całej deski :/ ) i miejsca jest na dwa palce może trzy zależy od gabarytów....żarówki z wyczuciem trzeba delikatnie podciągnąć do góry i wysunąć.
[ Dodano: 15-10-2010, 13:04 ]
mi właśnie się poprzepalały niebieskie diody i będe wracał do oryginalnego białego kolorku:D
|
|
|