[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - spowiednik - czyli wszystko nt nowego lancera
krzychu - 19-03-2009, 18:48
Radassss napisał/a: |
chociaz z 2 strony to ten TDI duzo mniej spali tak jezdzac |
Ale TDI nie potrafi przyspieszyć od 30 do 100 na jednym biegu, oraz od 40 do 140 ale funu przy tym
Krzychu
PunTomas - 19-03-2009, 20:26
Radassss napisał/a: | a tak swoja droga my tu przezywamy, a ci co maja EVO sie z nas smieja... hehe |
Spoko spoko Każdy ma swoje przeżycia na miarę swojego... portfela... Ja po czternastu latach jazdy uno/punto teraz w lancerku mam autentyczną frajdę z prowadzenia samochodu... Pierwszy raz in my lajf...
spunki - 19-03-2009, 20:54
Ja jestem bardzo zadowolony, zajebisty design, dobre wyposażenie, super trzyma się drogi... można by tu jeszcze dodawać i mnożyć... podobało się więc kupiłem.
Radassss - 20-03-2009, 08:18
no ja przyzwyczajony jestem, przedtem jezdzilem 2,0 z podobna moca, ale napewno tak sie dorogi to nie trzymalo jak Lancer, silnik jest swietny, trzebabylo sie przyzwyczaic do tych wysokich obrotow, ale zawieszenie i caly uklad kierowniczy mysle ze silnik wyprzedzaja
michaello - 20-03-2009, 09:40
To i ja dorzuce swoje trzy grosze...
Wkurza mnie:
- wajcha od wlewu paliwa, ktora latwo pomylic z bagaznikiem. Moim zdaniem powinien byc przycisk gdzies na srodku pomiedzy fotelami
- zbyt ciche przekazniki kierunkowskazow co powoduje, ze zdarza mi sie jechac z wlaczonym kierunkowskazem
- wlacznik swiatel awaryjnych powinien byc podswietlony podczas dzialania i bardziej "widoczny"
- dzwiek zamykanych drzwi
- i cala reszata, ktora ma same zalety
Mati81 - 22-03-2009, 16:45
No to też coś od siebie po dwóch miesiącach jazdy SB:
Minusy:
- miękki i podatny na zarysowania lakier,
- brak podświetlenia przycisków konsoli na drzwiach kierowcy oraz schowka,
- spalanie.
- no i oczywiście to, że trzeba z niego wysiadać i brudzi się biedak, że aż mi go żal
Zalety:
- wszystko począwszy od designu,
- fantastyczne zawieszenie i hamulce,
- silnik,
- wyposażenie,
- fajny bajer z rozkładaniem tylnych siedzeń.
A offtopic to zastanawiam się ile na maxa Sportback poleci - niestety nie miałem jeszcze okazji ani warunków do jazdy na full. Sprawdzał ktoś może ???
kotakot - 22-03-2009, 17:29
Wady:
a) istotne
-Kiepskie wyciszenie uciążliwe podczas dłuższych podróży
- Trwałość lakieru (tu w skali szkolnej 1-6 daje 2 tylko za to że po myciu na sprawdzonej myjni ręcznej rysek nie ma, aż się boje pomyśleć co by było po automacie... Ogólnie jakość lakieru to wg mnie największy minus tego autka ;/
-ASO - mała sieć i drogie części
b) mniej istotne
- brak regulacji kierownicy
-brak podgrzewanych lusterek
-bagażnik i jego wykończenie - choć to akurat bardzo mi nie przeszkadza ;P
Zalety:
- wygląd
- układ jezdny
- hamulce
- bogate wyposażenie w standardzie
- ogólnie relacja jakość/cena
Ten lakier mnie ostatnio wkurzył ostro ale generalnie super autko ;P
Anonymous - 22-03-2009, 20:27
Lakier moze i slaby, ale szyba porzadna bo w piatek dostalem kamieniem spod kola auta przede mna.
Odglos taki jakby ceglowka spadla, a na szybie tylko delikatnie uszkodzony kawalek o powierzchni 1mm^2,
ktory powinien dac sie spolerowac
Pozdr
AK
Adam_T - 22-03-2009, 23:25
A mnie brakuje takich szczegolow jak:
- podswietlany schowek i bagaznik
- zamykany schowek - choc to moge przebolec
Pawel34 - 23-03-2009, 00:04
Adam_T napisał/a: | A mnie brakuje takich szczegolow jak:
- podswietlany schowek i bagaznik |
Bagażnik w Sportbacku w wersji Invite jest podświetlany - po prawej stronie znajduje się lampka.
Adam_T - 23-03-2009, 00:13
Pawel34 napisał/a: | Bagażnik w Sportbacku w wersji Invite jest podświetlany - po prawej stronie znajduje się lampka. |
Az poszedlem zobaczyc i rzeczywiscie - u mnie tez jest "Domyslnie" byla zgaszona i pewnie jeszcze wiele czasu by uplynelo, zanim bym sie zorientowal, ze tam jest - Dzieki
PunTomas - 23-03-2009, 01:07
Pawel34 napisał/a: | Adam_T napisał/a: | A mnie brakuje takich szczegolow jak:
- podswietlany schowek i bagaznik |
Bagażnik w Sportbacku w wersji Invite jest podświetlany - po prawej stronie znajduje się lampka. |
Nawet "golas" Inform też w bagażniku lampkie ma... I to taką z prztyczkiem - "świci - nie świci, nie zawsze świci"...
Jak u babów: Kobiety dzielą się na damy, nie damy i nie każdemu damy...
Luk - 23-03-2009, 11:01
Adam_T, Tylko nie ustaw sobie tej lampki w pozycję "zawsze włączone", bo po ok. 20 minutach komputer ją wyłączy i tak, a wtedy włącza się alarm Ja tak miałem i panowie od alarmu mi nawet nową centralkę wstawili, bo nie wiedzieli dlaczego alarm sam wyje po 20 min. od zamknięcia... A ja sam do tego doszedłem
Adam_T - 23-03-2009, 19:12
Luk napisał/a: | Adam_T, Tylko nie ustaw sobie tej lampki w pozycję "zawsze włączone", |
Tak zrobilem za pierwszym razem, ale po chwili zauwazylem, ze sa trzy stany lampy i teraz mam ustawione tak, ze gasnie po zamknieciu bagaznika
czarny - 23-03-2009, 19:22
a wg mnie kierownica jest ociupinke za duza... srednica moglaby byc mniejsza o 1-2cm no co....
|
|
|