Sporty Motorowe - Kubica w F1 - po raz pierwszy pojedzie na GP Węgier!!!
Grześku - 06-08-2006, 22:43
Właśnie się dowiedziałem że Kubica został zdyskfalifikowany z uwagi na zła wagę bolidu. Sędziowie oświadczyli że był za lekki o 2 kg.
Cholerny świat
Hubeeert - 06-08-2006, 23:21
shit happens.
Nie doszukiwałbym się w tym:
1. czepiania się Polaka przez FIA
2. spisku dowolnej grupy złoczyńców (Pigmejów, Górali, Schumachera&Co itd)
3. Chęci zaszkodzenia Polakowi
Tylko zwykły pech Szanowni Państwo.
szczeslaw - 06-08-2006, 23:48
Ano pech.
Chociaż z drugiej strony to nie ma wielkiego znaczenia - sam Kubica zaprezentował się dobrze i to jest najważniejsze. Błąd popełnił zespół.
Z punktu widzenia Kubicy najwazniejsze jest to, że pojechał bardzo dobrze jak na debiut. W tym sezonie i tak przecież nie miałby o co walczyć, także te punkty nie mają wielkiego znaczenia (dla Kubicy - co innego zespół). Wieksze znaczenie ma to, że po tym występie i po tym co pokazał przyspieszyć może jego kariera. I na to chyba wszyscy liczymy...
harpagan - 07-08-2006, 00:42
Cytujac z onetu:
"Powodem niedowagi było większe niż się spodziewaliśmy zużycie opon, które były eksploatowane przez 51 okrążeń. Badania nie pozostawiają wątpliwości i musimy zaakceptować dyskwalifikację Kubicy" - wyjaśnił dyrektor techniczny BMW Sauber Willy Rampf, dodając, że FIA nie zarzuca zespołowi celowego działania.
Wczesniej czytalem ze to z powodu nie wlozenia nowego balastu przy wymianie nosa po dzwonie. Tak czy inaczej jak dla mnie jest to wrecz nie do uwierzenia ze w sporcie w ktorym wszystko jest perfekcyjne dzieja sie takie historie jak ta Roberta czy niedokrecenie kol Alonso
igi - 07-08-2006, 07:46
Brawo Panie Robercie.
Szkoda tej całej akcji z niedowagą choć według mnie nie umniejsza jego udanego debiutu
akbi - 07-08-2006, 09:42
Chyba wszystko już zostało napisane,
ja tylko ze swojej strony dodam, że w pewnym momencie wyścigu, jak Kubica wyprzedzał tak doświadczonych zawodników jak R. Schumacher czy Massa to .... się wzruszyłem
Leppe - 07-08-2006, 09:45
borecki napisał/a: | oznacza, że Michael Schumacher awansował na ósme miejsce i zdobył punkt. |
M.Schumacher nie dojechał do mety więc punktów za ten wyścig ma 0, zapewne chodziło Ci o R.Schumachera.
Ja się wcale nie martwię dyskwalifikacją Roberta pamiętacie jak w turnieju czterech skoczni Adama Małysza po jego rewelacyjnym skoku zdyskfoalifikowano za zadługie narty.
akbi - 07-08-2006, 09:52
Leppe napisał/a: | .Schumacher nie dojechał do mety więc punktów za ten wyścig ma 0, zapewne chodziło Ci o R.Schumachera. |
Borecki pisze dobrze - chodzi o Michaela, któremu bolid padł na 3 okrążenia przed końcem - ale później się jeszcze toczył i w momencie wjazdu na metę Buttona był jeszcze na torze - z tąd jego 8 miejsce.
Cytat: | Ja się wcale nie martwię dyskwalifikacją Roberta pamiętacie jak w turnieju czterech skoczni Adama Małysza po jego rewelacyjnym skoku zdyskfoalifikowano za zadługie narty. |
To było Leppe w jego pierwszych zawodach w 2000 roku - w zawodach gdzieś w Skandynawi - jeszcze przed Turniejem 4 Skoczni
Anonymous - 07-08-2006, 10:45
Leppe napisał/a: | borecki napisał/a: | oznacza, że Michael Schumacher awansował na ósme miejsce i zdobył punkt. |
M.Schumacher nie dojechał do mety więc punktów za ten wyścig ma 0, zapewne chodziło Ci o R.Schumachera.
Ja się wcale nie martwię dyskwalifikacją Roberta pamiętacie jak w turnieju czterech skoczni Adama Małysza po jego rewelacyjnym skoku zdyskfoalifikowano za zadługie narty. |
poczytaj tutaj: http://sport.onet.pl/0,12...,wiadomosc.html
szczeslaw - 07-08-2006, 11:38
http://sport.onet.pl/0,12...,wiadomosc.html
W skrócie: Kubica jeździ do końca sezonu
Inna sprawa, to punkty dla M. Schumachera - ciekawe na jakiej zasadzie zdobył 8 miejsce i 1 punkt, skoro nawet nie ukończył wyścigu?
akbi - 07-08-2006, 11:46
Wyprzedziłeś mnie szczeslaw, z tą rodosną wiadomością
KUBICA - JESTEŚMY Z TOBĄ !!!!!!
Jako że kolejny wyścig odbędzie się w drugi dzień zlotu - to kubicować będą wszyscy Mitsumaniaki
IGI - załatwiaj Telewizor z TV4
polsaler - 07-08-2006, 12:47
Robert Rulez !!!!
Jeszcze im p[okaże jak jeźdzsięw wyścigach . W tej chwili po odejściu JPM to jedyny agresywnie jeżdzący kierowca ( no może jeszcze Michael czasem pokazuje zęby )
Anonymous - 07-08-2006, 19:11
Kubica da czadu i pokaze dziadkom jak sie jezdzi
wichura1 - 07-08-2006, 22:57
szczeslaw napisał/a: | http://sport.onet.pl/0,1248769,1367441,wiadomosc.html
W skrócie: Kubica jeździ do końca sezonu
Inna sprawa, to punkty dla M. Schumachera - ciekawe na jakiej zasadzie zdobył 8 miejsce i 1 punkt, skoro nawet nie ukończył wyścigu? |
Na takiej zasadzie, że był najszybszy i zrobił najwięcej okrążeń, z tych którzy nie dojechali. Zgodnie z przepisami F1 jeżeli przejechał 90% okrążeń jest klasyfikowany.
Anonymous - 08-08-2006, 08:53
akbi napisał/a: | Chyba wszystko już zostało napisane, |
oj chiba niii
Ani rów, ani wał, ani burza, ani susza,
ani guma, ani dżuma, ani Szwab, ani Włoch,
ani inteligent, ani żaden kłoch,
ani zakręt ostry, ani nieżyt postny,
ani wdzięki Ani, ni zderzaki Hani,
słoń go nie powstrzyma, ani nawet słonica,
gdy wyprzedzać zacznie najszybsiejsza Kubica !!!!
|
|
|