[92-96]Galant E5xA - Co jak wentylator nie kręci się??
Anonymous - 21-04-2009, 18:43
Właśnie nie. A może głowica pęknięta? To dopiero byłby problem.
Owczar - 21-04-2009, 21:22
Możliwe, że to uszczelka :/
nikiniko - 23-02-2010, 14:51
Odświeżam temat bo znalazłem przyczynę mojego problemu a były to kondensatory ECU.
Po wymianie załącza się gdy wskazówka jest pod kątem 45 stopni.
Jasiu_84 - 31-05-2019, 10:29
Odświeżam temat, ale troszkę w drugą stronę.
U mnie wentylator cały czas się kręci przy wyłączonym zapłonie. W momencie kiedy kluczyk przekręcę z pozycję zapłon wentylatory się zatrzymują. Wyciągam kluczyk i po ok. 5sek ud wyciągnięcia wentylatory startują i nie chcą już się zatrzymać. Na chwilę obecną misiek stoi pod blokiem z wyciągniętym bezpiecznikiem.
Proszę Was drodzy forumowicze o wsparcie. Wsparcie jak dla laika np. sprawdź czujnik płynu umiejscowiony tu i tu (dokładna lokalizacja).
Na chwilę obecną (tak myślałem) sprawdzałem chłodnicę w poszukiwaniu jakiegoś czujnika temperatury, ale nic takiego nie mam w swojej chłodnicy.
Hugo - 03-06-2019, 08:42
Jasiu_84, do wentylatora chłodnicy, tego większego, jest przykręcony taki aluminiowy "jeżyk". To rezystor wentylatorów, wygląda, że padł. Wymień go.
Jasiu_84 - 07-06-2019, 13:37
W sumie nie jestem w stanie powiedzieć co dokładnie się stało, ale powiem co naprawiło problem.
Wyciągnąłem akumulator w celu naładowania go (ok. 2h chodził wentylator na nim). Po wsadzeniu akumulatora do auta okazało się, że problemu nie ma. Nie wiem, czy zawiesił się przekaźnik, czy pomogło zresetowanie ecu... nie wiem. To co wiem na przyszłość to to, że czasami warto odłączyć klemę na parę minut i sprawdzić, czy pomogło
|
|
|