To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Subaru Outback Boxer Diesel

KowaliK - 20-12-2009, 22:24

A jak lakier po odświeżeniu? Możesz opisać wrażenia po tych kilku miesiącach?
JCH - 20-12-2009, 22:59

Marcin-Krak napisał/a:
Nie zawisł jak zjeżdżałeś
Pisałem przecież, że pikuś, Pan Pikuś ;)
arturro napisał/a:
nie ma esp czy wylaczasz?
Ma VDC. Czasem jest tak, że jak zadziała to momentalnie prostuje auto, czasem przód już ryje a VDC milczy :? Ja wolałbym żeby zamiatał tyłem :) Na parkingu gdzie byłem się poślizgać wyłączałem VDC i na I biegu OK - tył zamiata, na II przód już ryje :?
Ogólnie to nie ma na razie jakiś extra warunków - ot, trochę śniegu spadło i panika w miastach.
Lakier - OK. Co miesiąc myję i nakładam ten konserwer, wtedy na lakierze robi się jakby lustro. Sądzę, że różnicę widać będzie po 2-3 latach - mam nadzieję :lol:
Dodam jeszcze, że jak na razie mrozy nie straszne - zapala od strzału i oby tak dalej. Grzeje się długo ale na to raczej nie ma rady (webasto :? ) - dopiero jak wyjadę na dwupasmówkę to łapie temp. Przy tych temp. i takich warunkach jazdy (I, II, stop, I, II, stop) widzę że spala więcej ale jak czytam ile palą Lancery 1.8 to..... wolę się nie odzywać ;)
Nic też nie skrzypi, nie trzeszczy (jak to było w MSS) - czyli da się zrobić auto i dokładnie wszystko spasować.

Anonymous - 20-12-2009, 23:46

JCH napisał/a:
Czasem jest tak, że jak zadziała to momentalnie prostuje auto, czasem przód już ryje a VDC milczy :?

to chyba dziwne bo nie wiesz co sie stanie, ja u siebie zdaje sobie sprawe w jaki sposob dziala esp i nie wyobrazam sobie gdyby wyrzucil mnie z zakretu w inny niz rutynowy sposob w polaczeniu z moimi umiejetnosciami.

Marcin-Krak - 21-12-2009, 11:52

JCH, uważaj :!:
http://www.autokrata.pl/a...esz-mandat-7641

KowaliK - 21-12-2009, 16:17

No sorry, ale chyba niewiele jest aut, które przy przebiegu 14.000km trzeszczą. :D W dodatku takich za ponad 100.000 PLN.
JCH - 21-12-2009, 16:29

MSS trzeszczał od nowości gdy tylko temp. spadła w okolice 0°C. Ok - MSS to jakby nie ta "półka". Ale o ile dobrze kojarzę to niektórzy na Outlandery się skarżą :P
KowaliK - 21-12-2009, 18:04

No tak, naszego też dotknęło - ledwo po przekroczeniu 40.000 km. :x Ale póki co (odpukać) nie ma tragedii, zależy głownie od warunków atmosferycznych.
Anonymous - 24-02-2010, 08:15

mialem juz dawno sie spytac ale dzis znowu jechalem za takim boxerem i znowu "mnie naszlo" :)
te koncowki tlumikow z tylu to atrapy, a tlumiki koncza sie przed nimi i sa skierowane w dol?

robertdg - 24-02-2010, 09:50

Piekne jest to auto, mam na takiego chrapke z rocznika 2009, stoi taki lekko poobdrapywany bo w krzaki wpadł, no i mółbym go wyrwać za całkiem przystępną cene ;-)
JCH - 24-02-2010, 22:15

arturro napisał/a:
te koncowki tlumikow z tylu to atrapy, a tlumiki koncza sie przed nimi i sa skierowane w dol?
:supz: :supz: :supz:
Tak jest - rura patrzy w dół a na końcu jest atrapa. Jak stoję i patrzę to mi się to podoba, nie wiem jak jest kiedy dymi :roll:
robertdg napisał/a:
mam na takiego chrapke z rocznika 2009
Boxer diesel :?: Znasz temat sprzęgieł :?: To samo co z Outlanderem, więc trzeba jak z jajkiem się obchodzić . Poza tym OK.
Ale umówmy się - to nie jest ładne auto ;)

Anonymous - 24-02-2010, 22:26

JCH napisał/a:
Jak stoję i patrzę to mi się to podoba, nie wiem jak jest kiedy dymi :roll:

jak jedzie to nie widac skad dokladnie dymi ale jak stoi na swiatlach widac ze cos jest nie tak.

pawliku - 24-02-2010, 22:28

fajne to twoje mitsubishi outback :D :D :D i jak cichutko w środku jak sie jedzie :) strasznie mi sie spodobało :)
robertdg - 24-02-2010, 22:45

JCH napisał/a:
Boxer diesel
Dokładnie, ale raczej sie nie zdecyduje, gdyz musiałbym opchnąc Miska, a za duzo w niego władowałem i nikt mi tego nie zwróci.
Anonymous - 06-03-2010, 22:39

JCH napisał/a:
Boxer diesel Znasz temat sprzęgieł To samo co z Outlanderem, więc trzeba jak z jajkiem się obchodzić . Poza tym OK.
Ale umówmy się - to nie jest ładne auto

No właśnie jakas masakra z tymi sprzęgłami jest. A jak tam u Ciebie?? Ja sie mocno zastanawiałem nad OBK H6 lub Legacy H6 ale w końcu padło na lodówkę 2,5XT

Ale te Subaryny mi sie zaczynają podobać :twisted: choć sentyment do Galanta 2,5V6 pozostaje ndal

JCH - 07-03-2010, 10:39

drout napisał/a:
No właśnie jakas masakra z tymi sprzęgłami jest. A jak tam u Ciebie??
Gdy zamawiałem auto (sierpień 2008) były same "ochy i achy", wszystko w samych superlatywach (niektórzy słyszeli nawet charakterystyczny dla benzynowych boxerów bulgot). W styczniu 2009 gdy odbierałem zdaje się, że już pojawiły się na forach pierwsze zapachy "kiszonej kapusty", tak więc wiem, że trzeba jak z jajkiem.
Być może trochę żałuję, że nie wziąłem Forka 2.0 benzyny (mowa nie o obecnym modelu tylko jeszcze tym bez ramek w drzwiach) ale tylko ze względu na kształt nadwozia. Musiałbym wtedy kombinować coś z gazownią (w W-wie jest Jako, na Śląsku nie wiem czy ktoś ogarnia LPG w Subaru) a tak OBK odpłaca mi niskim spalaniem :)