To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer w prasie

Anonymous - 28-04-2009, 11:27

apikus napisał/a:
W Auto Motor i Sport (05/2009) jest test długodystansowy Lancera. Na pierwszy przegląd pojechali po 30 kkm, ale nie piszą czy stracili gwarancję. Cena przegladu 1044,28 zł. (części 385,48, robocizna 658,80 :evil: )

Ghyhy, niedawno wbiłem pineskę w tyłek jednemu z ASO`wiczów w innym wątku, że aż podskoczył pod sufit.
Jeszcze zależy co było robione. Może był wyciągany cały silnik, rozbierany na śrubki i polerowane były cylindry - wtedy taniocha :)

Hubeeert - 28-04-2009, 11:37

kaeres pinezka była dość duża nie uważasz? Bardziej adekwatnym stwierdzeniem byłoby powiedzieć, że wbiłeś gwóźdź 10" :?
krzychu - 28-04-2009, 11:49

kaeres napisał/a:
apikus napisał/a:
W Auto Motor i Sport (05/2009) jest test długodystansowy Lancera. Na pierwszy przegląd pojechali po 30 kkm, ale nie piszą czy stracili gwarancję. Cena przegladu 1044,28 zł. (części 385,48, robocizna 658,80 :evil: )

Ghyhy, niedawno wbiłem pineskę w tyłek jednemu z ASO`wiczów w innym wątku, że aż podskoczył pod sufit.
Jeszcze zależy co było robione. Może był wyciągany cały silnik, rozbierany na śrubki i polerowane były cylindry - wtedy taniocha :)

Ale zwróciłeś uwagę że pierwszy przegląd powinien być po 15 tys? Można powiedzieć że to były 2 przeglądy na raz.

Krzychu

filippoz - 28-04-2009, 11:50

Hubeeert, zgadza się pinezka jak ość, stanęła w gardle, ale reakcja był emocjonalna i wg mnie mało profesjonalna, pozostawiła po sobie duży niesmak. Zaleciało mi tam cwaniactwem, które powinno być ograniczone do minimum moda który jest za razem adminem na forum oraz właścicielem/współwłaścicielem ASO. Sformułowanie kaeres'a było złe ale reakcja była na wyrost.

Wracając do temat prasy to trudno spodziewać się obiektywizmu skoro część artykułów jest sponsorowana a i czasem dobierają nierówne wersje silnikowe, wyposażeniowe itp itd.

Anonymous - 28-04-2009, 11:53

krzychu napisał/a:
kaeres napisał/a:
apikus napisał/a:

Ale zwróciłeś uwagę że pierwszy przegląd powinien być po 15 tys? Można powiedzieć że to były 2 przeglądy na raz.

Krzychu

Acha, no tak.
Ja myślałem, że panuje tutaj zasada jak w medycynie.
Jak zapomnisz dawki to nie podawaj podwójnej.
No ale mechanika to nie farmacja, wybaczcie.

apikus - 28-04-2009, 12:05

krzychu napisał/a:
Ale zwróciłeś uwagę że pierwszy przegląd powinien być po 15 tys?

Pierwszy powinien być po 20 tyś km.
A na następny są umówieni przy 40 tyś km.

krzychu - 28-04-2009, 12:08

apikus napisał/a:
krzychu napisał/a:

Zależy kiedy kupili Lancera z początku były po 15 potem po 20.

apikus - 28-04-2009, 12:11

krzychu napisał/a:

Podpowiem Sportback. A od roku modelowego 2008 (nawet jak produkcja w 2007) jest co 20 tyś. km.

filippoz - 28-04-2009, 12:12

Mi komputer zaraz po kupnie wskazywał 15tys km i przy przyciemnieniu szyb przestawili na 20 tys.
roobku - 28-04-2009, 12:14

krzychu napisał/a:
apikus napisał/a:
krzychu napisał/a:

ja mam auto z ostatnich dostaw i jest 15 tys.

gzesiolek - 28-04-2009, 12:52

a ja mam z konca 2008 i bylo od razu 20k
apikus - 28-04-2009, 13:05

roobku napisał/a:
ja mam auto z ostatnich dostaw i jest 15 tys.

Na wyswietlaczu, czy w książce serwisowej?
Jak na wyświetlaczu to podjedź do serwisu powinni przestawić.

Hubeeert - 28-04-2009, 13:10

filippoz przecież napisałem, że sam mogę zdjąć jego i dać swoje. Problem polega na czymś innym.
Większość nowych użytkowników tego Forum nie zdaje sobie sprawy, że to Jackie czyli Grafix właśnie założył to Forum a dopiero potem przekazał je na rzecz Klubu MM. Większość z Was nie wie, że to Jacek załatwił nam autoryzację (ok niedużo z niej wynika) i to w Grafixie na hasło MM możemy liczyć na zniżki.

Do czego zmierzam? Otóż do tego, że choćby przez szacunek do jednego z założycieli Klubu i załozyciela tego Forum nie wypada pisać tak jak to zostało napisane. Tym bardziej, że jak do tej pory nie było tu skarg na niego własnie gdzie od razu nie reagował, wyjaśniał a jak trzeba było to również przepraszał.
Poczuł się obrażony - jakoś się nie dziwię.

Gorsze jednak jest to, że takimi uogólnieniami zamykamy sobie droge do dialogu własnie z dilerami, którzy będąc ludźmi nie mają ochoty na czytanie takich komentarzy od osób które nie do końca wiedzą jak to od kuchni wygląda.
Jasne - są skuchy, nawet duże. Jednak po ot jest to Forum żeby mówic o konkretach.

Rozpisałem się

Pozdrawiam

filippoz - 28-04-2009, 13:22

Hubeeert napisał/a:
przecież napisałem, że sam mogę zdjąć jego i dać swoje.
to nic nie zmieni,

Hubeeert napisał/a:
Problem polega na czymś innym
z tym się zgodzę.

Mi nie chodzi o to że użytkownik dostał ostrzeżenie od admina, bardziej uderzyło mnie to, w jaki sposób została napisana odp na bardzo nietrafne sformułowanie.

Chylę czoła przed Jackie i w ogóle ale w moim osobistym odczuciu zaleciało cwaniactwem, na które jestem uczulony - leki na pyłki nie pomagają :P

Na tym zakończę swoje 3 słowa w tamtej sprawie, jak coś pozostaje PW.

Sorka za OT

Mati81 - 28-04-2009, 21:43

Wracam do tematu. Polecam interesujący artykuł dotyczący Sportbacka:

http://www.roadlook.pl/te...y-blizniak.html

Przyznam się szczerze że trochę urosłem czytając ten test :) , ponieważ wszystkie inne które czytałem przed zakupem Miśka nie były zbyt przychylne.