To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Czego wam najbardziej brakuje w waszym "O-II"???

Grześku - 03-07-2009, 08:31

clahaux napisał/a:
Bardzo mi się podobało, jak po 2 miesiącach zadzwonił do mnie mój sprzedawca i spytał, czy mi się dobrze jeździ.

Ja miałem dwa telefony, jeden z centrum obsługi klienta Mitsubishi - brałem udział w ankiecie dotyczącej zadowolenia z obsługi, jakości sprzedaży, etc. A drugi jak u clahaux, pytanie sprzedawcy czy wszystko ok.

A w temacie czego najbardziej mi brakuje w O-II:
- blokady podłokietnika
- regulacji jego wysokości
- aktywnego tempomatu

No i coś jest nie tak z wentylacją, podczas deszczu muszę włączać klimę bo inaczej okna parują w niesamowitym tempie.
Tak więc na koniec:

- brakuje mi dobrej wentylacji :P

KowaliK - 03-07-2009, 09:55

Cytat:
3. brak możliwości włączenia TYLKO klimatyzacji schowka (albo nie umiem)

Wystarczy przekręcić to kółko po lewej stronie w schowku. :)

clahaux - 03-07-2009, 11:37

KowaliK napisał/a:

Wystarczy przekręcić to kółko po lewej stronie w schowku. :)

Ale jak zrobić by TYLKO tam się chłodziło - bez chłodzenia całego samochodu?

mitsu00 - 03-07-2009, 11:43

Nie da się..... Schowek pobiera powietrze z nawiewu. Jeśliwieje zimne powietrze to schowekjest schładzany i vice versa.

Pozdrawiam

eler1 - 03-07-2009, 12:40

czarny bagnet oleju w ON porażka nic nie widać (jednak na białym lepiej widać niż na tym plastiku) nie mówię o bardzo małym zakresie od min do max
Hubeeert - 03-07-2009, 19:30

clahaux ustaw sobie temperaturę tak żebyś miał ciepło a schowek przy włączonej klimie pobiera powietrze sprzed nagrzewnicy ale za klimą - powinno tam dmuchac zimne.

Tak przynajmniej jest w moim VW...

toru - 05-07-2009, 12:15

Ja ogólnie byłem do wczoraj bardzo zadowolony z mojego miśka kilka drobnych niedoróbek nie mogło zepsuć ogólnej oceny autka .......... ale w dniu wczorajszym przyjaciel odebrał z salonu swój nowy nabytek i przyjechał sie pochwalić i przetestować swoje autko i ja wtedy zrobiłem ten wielki błąd i siadłem za kółkiem ........ i teraz już inaczej patrze na mojego miśka :( , przestrzegam was nie popełnijcie takiego błędu jeżeli jesteście zadowoleni ze swoich nabytków. Autko przyjaciela to X6 kto jeździł domyśla się co czuje .... :badgrin:
Anonymous - 05-07-2009, 12:51

Ja czytając listę wyposażenia, opinie o marce mitsu itd spodziewałem się komfortu i perfekcji w wykonaniu " Japońskiego Samochodu" czuję się zawiedziony z tych powodów i tego mi najbardziej brakuje.
Może porównanie do X6 to za dużo ale do najprostszej audi a4 z 2000 roku i innych wydawałoby się niższej klasy i starszych samochodów outlander wypada blado, sprzedaje się bo jest śliczny stylistycznie wewnątrz i na zewnątrz jakby za tym poszło wykonanie i dopracowanie niemieckie (zamiast silnika) to auto pewnie sprzedawałoby się lepiej niż RAV 4 i VW golf o skodzie nie wspominając :) :lol:

toru - 05-07-2009, 13:15

Ja nie porównuje do x6 bo to zupełnie inna bajka chodzło mi tylko o subiektywne odczucia i przestroga dla innych :)
Hubeeert - 05-07-2009, 13:16

toru czyli lepsze wrogiem dobrego - tak? ;-)
toru - 05-07-2009, 17:25

w zasadzie tak ale teraz to juz tylko lotto :mrgreen:
Mont - 05-07-2009, 21:10

toru napisał/a:
chodzło mi tylko o subiektywne odczucia i przestroga dla innych
tam zaraz przestroga, sam bym się przejechał :)
wiele jest lepszych aut, pytanie co oferuje bezpośrednia konkurencja w zbliżonych przedziale cenowym bo jak zamawiałem Outlandera to wśród aut z kratą był nie do pobicia 8) no właśnie, "był".....

Hubeeert - 05-07-2009, 21:11

A co teraz jest lepszego?
toru - 05-07-2009, 21:43

x6 z kratą :D a nawiasem mówiąc widok niesamowity autko za duze cztery paki a ma kratke takie parodie to tylko my potrafimy stworzyc jak czymś takim po europie jeździć :finga:
Anonymous - 06-07-2009, 08:41

toru napisał/a:
Ja ogólnie byłem do wczoraj bardzo zadowolony z mojego miśka kilka drobnych niedoróbek nie mogło zepsuć ogólnej oceny autka .......... ale w dniu wczorajszym przyjaciel odebrał z salonu swój nowy nabytek i przyjechał sie pochwalić i przetestować swoje autko i ja wtedy zrobiłem ten wielki błąd i siadłem za kółkiem ........ i teraz już inaczej patrze na mojego miśka :( , przestrzegam was nie popełnijcie takiego błędu jeżeli jesteście zadowoleni ze swoich nabytków. Autko przyjaciela to X6 kto jeździł domyśla się co czuje .... :badgrin:

Błąd katastrofalny......... :(

Ale myśl pozytywnie....zostało ci kasy na co najmniej jeszcze jednego Outka......a może nawet i półtory............. :D :D :D