Colt - Ogólne - Colt 1,3 Inform po 1200 km
Anonymous - 11-11-2006, 20:55
michalp napisał/a: | Pati colt,
pytałem bo nie mam dobrej opinii o tym ASO byłem tam ostatnio - |
hmmm, do pierwszego przegladu to mam jeszcze troche czasu, jeżeli chodzi o procedure sprzedazy to sprawiali pozytywne wrazenie. a cos spartolili??:)
jeżeli chodzi o trzaski - mam to auto od tygodnia i jak na razie w tym zakresie jestem bardzo zadowolony. jezdze tez troche megane II (tez od nowości) i mimo ze jest ona duzo drozsza od colta, to jest duzo gorzej pod tym wzgledem (z kilku miejsc slychac trzaski)
mam przy okazji jeszcze jedno pyt - można gdzies dostać podnosnik do tego auta? czy moze od innego mitsubishi bedzie pasowal?
pozdrawiam!
Hugo - 11-11-2006, 21:30
zypar napisał/a: | Trzaski przeniosły się pod okno naprzeciwko pasażera!! |
Się przejmujecie. Mi też coś tam puka
Anonymous - 11-11-2006, 23:32
Ok - Zypar - napisz prosze jak pozbyc sie terkotania schowka.... Gdybys jeszcze wiedzial jak pozbyc sie terkotania swierszcza w kole kierownicy ...;)
Anonymous - 12-11-2006, 10:54
Gorzkim być może takie mają nastawienie do ludzi , którzy nie kupili u nich samochodu - ja akurat swojego colta mam z Hiszpanii i mimo że mam europejską gwarancje byłem traktowany troche inaczej ( czytaj gorzej ) .O wszystko musiałem się dopraszać np jakie są warunki gwarancji w Polsce - pan kierownik serwisu stwierdził że bede miał serwisowane auto na warunkach gwarancji hiszpańskiej (sic!) .Pojechałem tam na wymianę oleju silnikowego ; przez telefon cena wynosiła 200 pln z filtrem i robocizną na miejscu cena wzrosła do 300 pln i tak by można mnozyć różne przykłady
Anonymous - 23-12-2006, 14:13 Temat postu: Re: Colt Cz3
zypar napisał/a: | lucasil napisał/a: | Gratuluje wszystkim zakupu - bedzie nas wiecej i bedzie mozna wymieniac sie spostrzezeniami. Moj bliza sie do przebiegu 20 tys - na pierwszym przegladzie wymieniono nieszczesny schowek: oprocz tego ze brzeczal to jeszcze potrafil sie sam otwierac podczas upalow i co gorsza nie mozna bylo go zamnkac - przynjamniej do czasu schlodzenia kabiny - stad cala akcja . Niestety nowy - z czasem ... znow zaczyna brzeczec. Ale poza tym auto jezdzi bezawaryjnie... |
Witajcie !!!! Cieszę się, że pojawili się na forum powożący CZ3!! W czwartek byłem na przeglądzie po 20 tys. i w zasadzie wszystko OK! Ale skasowali 570 zł, a przez telefon mówili, że 0k. 450. A schowek wymieniłem wcześnie bo opadał pasażerom na kolana. Wiem jak zlikwidowac terkotanie schowka - sam to mialem i dopadłem świerszcza. Jak ktos będzie zainteresowany to napiszę!! Trzaski przeniosły się pod okno naprzeciwko pasażera!! |
Mam ten sam problem ze schowkiem i trzaskami które słychać z okolic okna pasażera (CZ3 1.3). Mógłbyś opisać jak zlikwidować ten problem?? Z góry dzięki .
Anonymous - 23-12-2006, 17:58 Temat postu: Re: Colt Cz3 Mam ten sam problem ze schowkiem i trzaskami które słychać z okolic okna pasażera (CZ3 1.3). Mógłbyś opisać jak zlikwidować ten problem?? Z góry dzięki .[/quote]
[b] [u]Schowek : u mnie terkotał prowadnik schowka / po prawej stronie schowka - taki plastikowy s , który prowadzi schowek i przytrzymuje go przed kolanami pasażera. Po wielu próbach przestał mnie wkurzac, gdy wytłumiłem /wypełniłem/ miękkim tworzywem przestrzeń między tyłem schowka a innymi elementami pod deską rozdzielczą. Co do trzasków z okolic okna a pasażera to ja podejrzewam nie plastiki a coś z okolic mocowania górnego przy amorku, ale to dopiero po wizycie w ASo - wtedy Ci napisze.
Anonymous - 05-01-2007, 21:11
witam
po dłuższej przerwie : byłem miskiem w Ełku z Wrocławia i z powrotem tak więc ponad 12oo km mam za sobą . Colcik sprawował sie dobrze może poza jednym wyjątkiem : przy jeździe ponad 100 km / h strasznie hałasował - i tu pytanie do znawców tematu : ten typ tak ma ?? czy tez to " wina " opon zimowych Firestone Winterhawk ? Poziom hałasu był taki że ciężko było rozmawiać - to już przy 140 km/h. Zbiornik paliwa starczył na podróż tam - około 650 km .
krysstek - 05-01-2007, 21:35
pati colt napisał/a: | Colcik sprawował sie dobrze może poza jednym wyjątkiem : przy jeździe ponad 100 km / h strasznie hałasował - i tu pytanie do znawców tematu : ten typ tak ma ?? czy tez to " wina " opon zimowych Firestone Winterhawk ? Poziom hałasu był taki że ciężko było rozmawiać - to już przy 140 km/h. Zbiornik paliwa starczył na podróż tam - około 650 km . |
Mam te same oponki w rozmiarze 175/65/14 i przy temp. pow. ok. + 5 C i na mokrej nawierzchni zaczynają szumieć już przy prędk. ok 70 km/h, co wyraźnie słychać w kabinie. Dodatkowo przy ok.3500 obr./min. (na 5 biegu to jakieś ........-nie będę podawał prędkości) to faktycznie robi się głośno. Potencjometr radia załatwia u mnie sprawę ...
Anonymous - 06-01-2007, 14:34
u mnie radyjko tylko sobie cichutko grało - był juz późny wieczór i maluchy grzecznie spały na drugim siedzeniu ; nie dało rady dać głośniej ( jeszcze by się obudziły )
Anonymous - 08-01-2007, 12:24
pati colt napisał/a: | witam
po dłuższej przerwie : byłem miskiem w Ełku z Wrocławia i z powrotem tak więc ponad 12oo km mam za sobą . Colcik sprawował sie dobrze może poza jednym wyjątkiem : przy jeździe ponad 100 km / h strasznie hałasował - i tu pytanie do znawców tematu : ten typ tak ma ?? czy tez to " wina " opon zimowych Firestone Winterhawk ? Poziom hałasu był taki że ciężko było rozmawiać - to już przy 140 km/h. Zbiornik paliwa starczył na podróż tam - około 650 km . |
Mój CZ3 /24 tys.km/ też robi się b. głośny przy ok. 120/godz a przed i po tej prędkości też głośno ale trochę mniej..... Opony zimowe mam Barum nawet ciche, natomiast letnie /Bridgestone Turanza E-30, prod. polska// hałasują nieprzyzwoicie, bardziej niż zimowe . Czy występuje u was drżenie kierownicy na biegu jałowym na postoju?
[ Dodano: 08-01-2007, 12:26 ]
Aha - opony zimowe i letnie tak jak w instrukcji: 195/50/15
michalp - 08-01-2007, 13:40
Cytat: | Opony zimowe mam Barum nawet ciche, natomiast letnie /Bridgestone Turanza E-30, prod. polska// hałasują nieprzyzwoicie, bardziej niż zimowe . |
Turanzy (jeżdżę foką na B.T. ER30 205/55R16) są do d... - i głośne, i na mokrym kiepskie, i drogie.
Cytat: | Czy występuje u was drżenie kierownicy na biegu jałowym na postoju? |
nie stwierdziłem jak dotąd
Cytat: | Aha - opony zimowe i letnie tak jak w instrukcji: 195/50/15 |
Motyla noga! A mój ma tylko 175/60R14 chlip...
Anonymous - 08-01-2007, 23:20
zypar napisał/a: | letnie /Bridgestone Turanza E-30, prod. polska// |
jak to prod. polska
Ja tylko wiem, że już ich Bridgestone nie produkuje (zastąpione ER300).
krysstek - 09-01-2007, 07:29
zulu napisał/a: | zypar napisał/a: | letnie /Bridgestone Turanza E-30, prod. polska// |
jak to prod. polska
Ja tylko wiem, że już ich Bridgestone nie produkuje (zastąpione ER300). |
Pewnikiem to z fabryki Firestone w Wolsztynie należącej do Bridgestone'a, tak, jak moje zimówki.
|
|
|