Chcę Kupić Outlandera - zakup outlandera
Mont - 04-10-2009, 15:59
Krzysiek_slask napisał/a: | Jsli w tej cenie dostajesz tez orginalnego chipa ralliart'a - to fakt, cena interesujaca. |
tylko co on daje oprócz złudzeń ?? lepiej dołożyć do wersji 2,2 156KM, a ta już jest bliska cenie Subaru Forestera z zaropiałym boxerem
Krzysiek_slask - 04-10-2009, 16:52
Mont napisał/a: | Krzysiek_slask napisał/a: | Jsli w tej cenie dostajesz tez orginalnego chipa ralliart'a - to fakt, cena interesujaca. |
tylko co on daje oprócz złudzeń ?? lepiej dołożyć do wersji 2,2 156KM, a ta już jest bliska cenie Subaru Forestera z zaropiałym boxerem |
Nie wiem jaki jest silnik w tej subarynce o ktorej piszesz, ale co do HDI'ka to mam swoje zdanie na temat common raili. Doskonale silniki, ale nie na nasze paliwo. Jezdzilem juz kilkoma common railami i w kazdym predzej czy pozniej pojawial sie problem z wtryskami ;/.
VAG, co prawda rowniez nie jest idealem w tej materii, ale przynajmniej wszedzie mozna kupic do nich czesci, ktorych to ceny nie przyprawiaja o zawrot glowy
Ale to tylko moje zdanie
mitsu00 - 04-10-2009, 16:58
Jak się tankuje u kowala to prędzej czy później będą problemy. Wiem to z własnej autopsji. zatankowałem raz na Lotosie w tatrach bo nigdzie nie było Shela lub Statoila i efekt był taki że po powrocie do Warszawy następnego dnia silnik umarł śmiercią kliniczną. Pomogła laweta do ASO i wymiana filtra paliwa.
Pozdr.
Anonymous - 04-10-2009, 17:44
mitsu00 napisał/a: | Jak się tankuje u kowala to prędzej czy później będą problemy. Wiem to z własnej autopsji. zatankowałem raz na Lotosie w tatrach bo nigdzie nie było Shela lub Statoila i efekt był taki że po powrocie do Warszawy następnego dnia silnik umarł śmiercią kliniczną. Pomogła laweta do ASO i wymiana filtra paliwa.
Pozdr. |
Tylko Shell Vipower Gtl..............
[ Dodano: 04-10-2009, 17:45 ]
Krzysiek_slask napisał/a: | Mont napisał/a: | Krzysiek_slask napisał/a: | Jsli w tej cenie dostajesz tez orginalnego chipa ralliart'a - to fakt, cena interesujaca. |
tylko co on daje oprócz złudzeń ?? lepiej dołożyć do wersji 2,2 156KM, a ta już jest bliska cenie Subaru Forestera z zaropiałym boxerem |
Nie wiem jaki jest silnik w tej subarynce o ktorej piszesz, ale co do HDI'ka to mam swoje zdanie na temat common raili. Doskonale silniki, ale nie na nasze paliwo. Jezdzilem juz kilkoma common railami i w kazdym predzej czy pozniej pojawial sie problem z wtryskami ;/.
VAG, co prawda rowniez nie jest idealem w tej materii, ale przynajmniej wszedzie mozna kupic do nich czesci, ktorych to ceny nie przyprawiaja o zawrot glowy
Ale to tylko moje zdanie |
Zatankuj na Shellu Gtl...........zobaczysz jaka różnica...........
mitsu00 - 04-10-2009, 17:55
Jeżdżę teraz na Shellu GTL i bardzo sobie go chwalę. A tak na marginesie to kilka dni temu wróciliśmy z kobitą z 2-tygodniowego urlopu na Riwierze Tureckiej i o zgrozo ile tam paliwo kosztuje Shell Vipowerek dizel za prawie 6 zl/litr. W PL nie jest więc tak źle jeśli chodzi o koszty paliwa.
Pozdr.
Krzysiek_slask - 04-10-2009, 18:40
mitsu00 napisał/a: | Jak się tankuje u kowala to prędzej czy później będą problemy. |
Widzisz - i tu jest pies pogrzebany. Sek w tym, ze ile ludzi tyle opinii o stacjach paliw
Ktos uwaza ze najlepszy jest Shell, inny ze BP, jeszcze kto inny powie Orlen.
Ja caly czas tankowalem na jednej stacji Statoil - a jak widac i to nie pomoglo
Generalnie uwazam, ze nie ma reguly. Wiadomo, ze nie tankuje sie na stacjach firmy kogucik, czy bezobslugowych przy centrach handlowych. Aczkolwiek, nawet jesli chodzi o pewne stacje takie jak w/w "pewniaki" - niech sie raz zdazy, ze ajent bedacy szefem danej pokombinuje troche z paliwem - to juz mamy cyrki z samochodem
Koniec Offtopu
Anonymous - 04-10-2009, 18:44
mitsu00 napisał/a: | Jeżdżę teraz na Shellu GTL i bardzo sobie go chwalę. A tak na marginesie to kilka dni temu wróciliśmy z kobitą z 2-tygodniowego urlopu na Riwierze Tureckiej i o zgrozo ile tam paliwo kosztuje Shell Vipowerek dizel za prawie 6 zl/litr. W PL nie jest więc tak źle jeśli chodzi o koszty paliwa.
Pozdr. |
[ Dodano: 04-10-2009, 18:45 ]
Krzysiek_slask napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Jak się tankuje u kowala to prędzej czy później będą problemy. |
Widzisz - i tu jest pies pogrzebany. Sek w tym, ze ile ludzi tyle opinii o stacjach paliw
Ktos uwaza ze najlepszy jest Shell, inny ze BP, jeszcze kto inny powie Orlen.
Ja caly czas tankowalem na jednej stacji Statoil - a jak widac i to nie pomoglo
Generalnie uwazam, ze nie ma reguly. Wiadomo, ze nie tankuje sie na stacjach firmy kogucik, czy bezobslugowych przy centrach handlowych. Aczkolwiek, nawet jesli chodzi o pewne stacje takie jak w/w "pewniaki" - niech sie raz zdazy, ze ajent bedacy szefem danej pokombinuje troche z paliwem - to juz mamy cyrki z samochodem
Koniec Offtopu |
Zapakuj GTL-a..........
mitsu00 - 04-10-2009, 18:48
Ja oponentem????? Nic podobnego. Zaraz jak to ustrojstwo weszło na rynek to spróbowałem i byłem zadowolony. natomiast bardzo złe doświadczenia miałemz Orlenem i Lotosem. Ich paliwa to jak metanol dla oczu.
Pozdr.
Anonymous - 04-10-2009, 18:48
Shell to chiba powinien mi sponsorować co drugi bak........a nawet każdy............
mitsu00 - 04-10-2009, 18:58
Pewnie że przytocz. Nigdy nie miałem złych doświadczeń ani zdania nt nowego Vipowera z dodatkiem GTL. Kiedyś może psioczyłem na starego Vipowera bo słyszałem na innym forum że to nic innego niż zwykły dizel z dodatkiem uszlachetniaczy. Na temat tego nowego nie mam w jakikolwiek sposób zlego zdania. Wręcz przeciwnie.
Pozdr.
Anonymous - 04-10-2009, 19:07
mitsu00 napisał/a: | Pewnie że przytocz. Nigdy nie miałem złych doświadczeń ani zdania nt nowego Vipowera z dodatkiem GTL. Kiedyś może psioczyłem na starego Vipowera bo słyszałem na innym forum że to nic innego niż zwykły dizel z dodatkiem uszlachetniaczy. Na temat tego nowego nie mam w jakikolwiek sposób zlego zdania. Wręcz przeciwnie.
Pozdr. |
Sorry..........pomyliłem cię z rezonem.............
Bardzo przepraszam...........
Może to przez te ZŁOTKA bo bardzo kibicowałem.........mamy brąz...........
mitsu00 - 04-10-2009, 19:09
A dziewczyny lubią brąz........... W każdym razie w/g pewnego pana Ryśka
Anonymous - 04-10-2009, 19:13
My też uwielbiamy..........brąz........
Pzdr...........
Mont - 05-10-2009, 08:50
Krzysiek_slask napisał/a: | Nie wiem jaki jest silnik w tej subarynce o ktorej piszesz |
konstrukcja typu boxer z CR i stały napęd 4x4.
Zależy czego, kto oczekuje. Przy 70% trasy w mieście drugi raz bym VAG nie kupił.
Krzysiek_slask - 05-10-2009, 19:33
Krzysiek_slask napisał/a: | michula napisał/a: | Witam wszystkich zainteresowanych akurat wrocilem z Zielonej z salonu,auto zamowilem bedzie za tydz.aco do ceny to wszystkie dodatki zostaja i cena spadla do 114000.brutto.Sam bylem w szoku.Pozdro |
Jsli w tej cenie dostajesz tez orginalnego chipa ralliart'a - to fakt, cena interesujaca. |
Jako, ze michula mi nie odpowiedzial, odpowiem sobie sam
Dzwonilem dzis do owego dealera, aby wyjasnic sobie kwestie tego chipa i co sie dowiedzialem ? Ze i owszem - chipuja, tyle ze nie ralliart'em a V-Tech'em.
Zatem IMO gwarancja Mitsu na silnik przepada pozostaje gwara dana przez owego dealera. Jako, ze jestem ze slaska - nie bedzie mi sie oplacalo jezdzic do serwisu 500km
|
|
|