Outlander II GEN Techniczne - Kamera Cofania
13zbyszek13 - 05-12-2010, 12:24
kamera około 25 $
monitor mogę jutro się dowiedzieć ,
dab - 07-12-2010, 10:50
13zbyszek13 napisał/a: | dab napisał/a: | Cywilizowane kamerki cofania maja automatyczna mechaniczna przyslone chroniaca obiektyw gdy nie jest wykorzystywany... |
To ja mam nie cywilizowaną
A w jakim aucie widziałeś te cywilizowane ? |
moze nie do konca w aucie dajemy takie w robocie do autobusow ale spokojnie nadaja sie do osobowek...dziwne ze nie sa popularne, firma scantech, mits00u pewnie bedzie ja znal bo to skandynawska produkcja
13zbyszek13 - 07-12-2010, 19:11
dab napisał/a: | dajemy takie w robocie do autobusow |
Na zewnątrz ?
dab - 08-12-2010, 07:49
no raczej bo niby gdzie?
Kamerka montowana jest na wysokosci ok 3 metrow wiec z jej ciaglym czyszczeniem kierowca mialby lekki problem
zegar - 09-02-2011, 21:56
Witam,
Ma ktoś może fotki, gdzie montował monitor? może jakieś pomysły, żeby to w miarę estetycznie wyglądało. (jeśli nie używał "chińczyka lub MMC")
Muciek - 09-02-2011, 22:06
Zamiast radia, czy jeszcze osobno?
ralliartxd - 09-02-2011, 22:20
Muciek napisał/a: | Zamiast radia, czy jeszcze osobno? |
Od jakiegoś czasu śledzę twoje posty. Człowieku, one nic nie wnoszą! NIC! Gdzie tylko się nie wypowiadasz to albo potem ktoś Cie poprawia, albo komentujesz coś co tego nie wymaga! Potem jak ktoś chce doczytać/ wrócić do jakiegoś tematu to musi się 'przekopać' przez całą masę stron, które nic nie wnoszą! Może twoje zachowanie jest spowodowane tym że masz 16 lat... Nie musisz wszystkiego komentować! Nim coś napiszesz zastanów się 10 minut, a jeśli nadal uważasz, że jest to warte dodania - zrób to! Sory, że się tak rozpisałem, ale to już kolejny temat w którym Cię widzę i mam dosyć! Pozdrawiam
Muciek - 09-02-2011, 22:22
do usunięcia ...
ralliartxd - 09-02-2011, 22:26
zegar napisał/a: | Witam,
(jeśli nie używał "chińczyka lub MMC") |
To chyba jasno mówi, że chodzi o dodatkowy monitor! Czytaj! Do tego wypowiadasz się także w innych tematach, o których nie masz bladego pojęcia. Jak możesz nawiązywać do prowadzenia samochodu nie mając prawa jazdy? Doświadczenia zdobyte na fotelu pasażera w tych tematach nie mają większej wartości. Otwieram stronę główną z tematami do outlandera, a tam pełno Ciebie!
mitsu00 - 09-02-2011, 23:01
zegar napisał/a: | Witam,
Ma ktoś może fotki, gdzie montował monitor? może jakieś pomysły, żeby to w miarę estetycznie wyglądało. (jeśli nie używał "chińczyka lub MMC") | Tam, skąd zamówiłem lusterko fotochromatyczne ( www.autodimmingmirrors.com ), mają bardzo fajny patent wyświetlania obrazu z kamery cofania w lusterku wstecznym. Nie ma chyba bardziej estetycznego rozwiązania, ale to dosyć droga opcja, ponad 300 USD. Ale równoczesnie masz fotochroma, czego nawet extra w OII nie da się zamówić.
http://shop.autodimmingmi...ts-genk242.asp#
zegar - 09-02-2011, 23:19
O widzisz! Fajna opcja, muszę pomyśleć, jak zainstalować kamerę którą rekomendują...
Ps. Jak poprowadziłeś zasilanie do lusterka?
mitsu00 - 09-02-2011, 23:25
zegar napisał/a: | O widzisz! Fajna opcja, muszę pomyśleć, jak zainstalować kamerę którą rekomendują...
Ps. Jak poprowadziłeś zasilanie do lusterka? | Ja pociągnąłem masę i zasilanie wzdłuz podsufitki, pod lewym słupkiem do bezpieczników na lewo pod kierownicą. Zasilanie podpiąłem z któregokolwiek źródła po stacyjce. Mozna tez z zapalniczki wziąć albo najprościej z lampki w podsufitce. Kamerę cofania musisz natomiast podpiąć pod światło wsteczne, mase no i pociągnąć kabel z sygnałem do lusterka. Ja kamerę i czujniki cofania mam u siebie i to wspaniały wynalazek. Cofasz dosłownie na cm nawet w najciaśniejszych miejscach....
zegar - 10-02-2011, 00:13
[quote="mitsu00"] zegar napisał/a: | Ja kamerę i czujniki cofania mam u siebie i to wspaniały wynalazek. Cofasz dosłownie na cm nawet w najciaśniejszych miejscach.... |
Właśnie mam dylemat, czy montować czujniki i do tego kamera? czy tylko czujniki... Zastanawiam się jeszcze,czy do tego lusterka, można uzyć innej kamery.Ta którą rekomendują wygląda trochę paździerzowo
mitsu00 - 10-02-2011, 00:18
zegar napisał/a: | Właśnie mam dylemat, czy montować czujniki i do tego kamera? czy tylko czujniki... Zastanawiam się jeszcze,czy do tego lusterka, można uzyć innej kamery.Ta którą rekomendują wygląda trochę paździerzowo | Moesz podpiac jakakolwiek. Najwazniejse zeby byla czula, bo inaczej w nocy nic nie bedziesz widzial. Moja ma 0.2 LUX i nawet w najciemniejsza noc wystarczy blade swiatlo ze wstecznego zeby obraz byl widoczny za autem.
zegar - 10-02-2011, 00:36
OK,dzięki, prześledzę forum, chyba gdzieś podawałeś, co kupiłeś.
|
|
|