To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Chip tuning Kraków.

fufaj3 - 22-04-2010, 15:43

Ostatnio jak był naprawiany to sprawdzali ja i wszystko bylo ok. ale po naprawie zrobilem juz ponad 17000km i znowu plyn ubywa przy 20000 byl przeglad a teraz mam 25000km i plynu ponizej min
tomko - 22-04-2010, 15:54

co wiekszosc postow z tego tematu ma z nim wspolnego ?
Jackie - 22-04-2010, 21:45

fufaj3 napisał/a:
Czy każdego tak sprawdzacie ( pod wzgledem oszustwa )

Nie, zazwyczaj wychodzi to przy akcji zmiany oprogramowania (aktualnie zalecone dla Outlandera II przed liftem). Ale chyba zacznę....Tracę powoli wiarę w ludzi.
Pozdrawiam

KowaliK - 22-04-2010, 22:09

Jackie napisał/a:
fufaj3 napisał/a:
Czy każdego tak sprawdzacie ( pod wzgledem oszustwa )

Nie, zazwyczaj wychodzi to przy akcji zmiany oprogramowania (aktualnie zalecone dla Outlandera II przed liftem). Ale chyba zacznę....Tracę powoli wiarę w ludzi.
Pozdrawiam

Mógłbyś napisać coś więcej na ten temat? O co dokładnie chodzi, jakieś znaczące zmiany?

dab - 22-04-2010, 22:34

Jackie napisał/a:

Nie, zazwyczaj wychodzi to przy akcji zmiany oprogramowania (aktualnie zalecone dla Outlandera II przed liftem).

czy jest na to obecnie jakas akcja serwisowa? mam auto z lipca 2008 i nikt mnie na akcje nie wzywal a na przegladzie dopiero co bylem (jakies 2 miesiace temu) wiec niepredko bede w serwisie...

Jackie - 22-04-2010, 22:38

KowaliK napisał/a:
Mógłbyś napisać coś więcej na ten temat? O co dokładnie chodzi, jakieś znaczące zmiany?
dab napisał/a:
czy jest na to obecnie jakas akcja serwisowa?

Z tego co wiem to tylko jakieś uaktualnienie ale zapytajcie Jackasu będzie wiedział więcej ;)
Pozdrawiam

karol_alasz - 23-04-2010, 12:26

Jackie napisał/a:
zapytajcie Jackasu

Kogo dokładnie?

Hubeeert - 23-04-2010, 12:42

jaceksu25
banzajek - 23-04-2010, 12:43

ZbigniewD napisał/a:
http://www.ttc.pl/
ten licznik programowań to jest jeden parametr w mapie ,który każdy tuner usunie bez problemu ,ale oczywiście zaraz tutaj napisze ci ktoś że jest to niemożliwe i zaraz wykryją program przy awarii spryskiwacza
Mogę poświadczyć że Dominik i Daniel naprawdę znają się na robocie. Może nie jest najtaniej ale przynajmniej konie od nich nie są wirtualne . Naprawdę poczujesz poprawę.
KowaliK - 23-04-2010, 14:15

Pisał już ktoś do jaceksu25? Co by milion razy o to samo nie męczyć chłopaka.. :wink:
dab - 24-04-2010, 14:50

KowaliK napisał/a:
Pisał już ktoś do jaceksu25? Co by milion razy o to samo nie męczyć chłopaka.. :wink:

pewnie wszyscy czekaja naCiebie 8) Daj znac jak sie czegos dowiesz 8)

Jackie - 26-04-2010, 21:46

ZbigniewD napisał/a:
taki ma to związek że samochód był z Twojego salonu prowadzony przez Twojego pracownika ,podaj email to wyśle ci zdjęcia które znalazłem w necie ,jeżeli nie lubisz cwaniactwa i jesteś prawym obywatelem to powinieneś wyciągnąć konsekwencje

Nadal nie mam zdjęć...Tak jak pisałem w PW - nie akceptuję takiego zachowania i naprawdę chciałbym ten temat poruszyć. Raz jeszcze bardzo proszę o zdjęcia (muszę ustalić kto siedział za kierownicą, bo dziś wszyscy byli święci i nie przekraczali 60 km/h....)
Pozdrawiam

KowaliK - 27-04-2010, 12:25

dab napisał/a:
KowaliK napisał/a:

pewnie wszyscy czekaja naCiebie 8) Daj znac jak sie czegos dowiesz 8)

Odnośnie 2.0 to:

Cytat:
reprograming na gasnący zimny silnik przy ruszaniu

konradx - 03-06-2010, 18:01

Witam wszystkich po raz pierwszy... tak sobie czytam ten post i zastanawiam się na czym dokładnie polegało "cwaniactwo" opisane przez Jackie? wgranie mapy jest nielegalne... patrz Pan to coś nowego:
w lutym br. odebrałem nowego Outka II 2.0TDI a Pan sprzedawca z salonu i Pan "kierownik ASO" proponowali wgranie nowej mapy za 1.5kPLN w "zaprzyjaźnionej" stacji - bo oryginalny chip (box) MMC jest słaby a kosztuje 5kPLN... na pytanie co z gwarancją, czy nie będzie kłopotów, dowiedziałem się, że 70% Outków jeżdżących po polskich drogach ma wgraną "legalnie" mapę przez ASO i że jest "ciche porozumienie" między ASO, żeby przeprowadzać naprawy gwarancyjne w takich przypadkach... bo przecież MMC zapłaci...
Finalnie nie zgodziłem się na mapowanie zaproponowane przez ASO, bo serwis w Poznaniu mi odradził a że outek służbowy utrata gwarancji mogła by się źle skończyć ;)
a teraz do sedna - z czystej ciekawości: jak bym podjechał do ASO w Białymstoku ze zmienionym oprogramowaniem przez inne ASO pt. naprawa gwarancyjna - to co byście Panowie zrobili... rozumiem, że odesłali mnie z kwitkiem na lawecie?

Hiszpan - 03-06-2010, 18:56

konradx napisał/a:
dowiedziałem się, że 70% Outków jeżdżących po polskich drogach ma wgraną "legalnie" mapę przez ASO i że jest "ciche porozumienie" między ASO, żeby przeprowadzać naprawy gwarancyjne w takich przypadkach... bo przecież MMC zapłaci...
Niezłe, ale szczerze mówiąc pierwszy raz o tym słyszę.
Trzeba było poprosić o jakiś glejt z ASO potwierdzający to co Pan "kierownik ASO" mówił, bo "na gębę" to można cuda zdziałać. ;)
Poza tym, - MMC zapłaci, a co w przypadku gdy MMC nie zapłaci? Ciekawe czy koszt naprawy Pan "kierownik ASO" wziąłby na siebie, ew. swoją firmę. :?:
Szczerze wątpię. :roll:

Inną sprawą jest te 70% mapowanych silników. No chyba, że nawet na forum ktoś nie chce się chwalić. :lol:
Może zrobić ankietę? ;)

Poza tym to witamy na forum :D