To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA

mazin - 20-01-2010, 18:18

jaca71 napisał/a:
Na eBayu jest tego multum w dobrych cenach.
Np. TEN wysyłają do EU
A tutaj można popatrzeć jak to wygląda i jak się podłącza. Jak będę miał na zbyciu 2000zł to zacznę o tym myśleć na razie... nie. Goście w outkach montują to na potęgę nie widzę żeby mieli problemy z gwarancją. Ale to może tylko do czasu?

Panowie, zanim "napalicie" się na takie ustrojstwa, weźcie pod uwagę, że nasz urząd celny doliczy koszty cła i VAT od całości,to znaczy od kosztu razem z transportem, a ten to 120 USD, - czyli podstawa do cła i VATu będzie sporo wyższa. Do tego - zastanówcie się nad bluetoothem bez książki telefonicznej, bo jej brak to poważne ograniczenie - żeby do kogoś zadzwonić, trzeba wpisywać numer (lub korzystać z wybierania głosowego w aparacie) - no i nie wiemy kto do nas dzwoni. Dla mnie taki bluetooth odpada. Dlatego, cenowo podobnie lub ciut drożej , ale z dobrym bluetoothem - urządzenie uniwersalne+ramka.

jaca71 - 20-01-2010, 18:35

Ja jestem szczęśliwym człowiekiem, który telefon używa tylko do kontaktów ze znajomymi. Nie zarabiam na życie trzymając telefon przy uchu. Dlatego BT nie jest mi potrzebny - jako że go nie mam nie narzekam.
Nie potrzebuję także TV i nie chcę też przyzwyczajać dzieciaków do TV/DVD/PS2 itp tym bardziej w samochodzie. Mają się cieszyć jazdą i przebywaniem ze mną ;) Do tej pory się udaje.
Płyt zazwyczaj nie słucham wolę radio - i tutaj zonk bo Trójka w Kraku jest parzysta :( A nieparzyste z okolicy rożnie odbierają.
Nawigacja? Do tej pory wystarczała ta w telefonie. Ostatnio zakupiłem przyssawkę do szyby i wystarcza.
Czyli po co mi taka stacja? Po nic i dlatego piszę że jeśli będę miał na zbyciu 2000 plnów to zacznę myśleć. A że na razie nie mam to i nie myślę.
To było o napalaniu.

Co do cła, vatu itp. niby racja ale i tak wychodzi taniej niż na allegro bo tam zaczyna się od 4000zł. I podobno raz na jakiś czas udaje się że podatków nie naliczą ;)
Oczywiście mój post to pewna droga zakupu tej stacji przetestowanej w outkach nie koniecznie najlepsza ale to zawsze alternatywa do "Bariery dźwięku" itp.

rezon - 20-01-2010, 18:36

Te z ebaya do Outka to gorsze modele - bez obsługi rockforda. Nie wiem czy są różne do Lancera. Pozostaje jeszcze sprawa pewności dostawcy.

[ Dodano: 20-01-2010, 18:43 ]
jaca71 napisał/a:
Co do cła, vatu itp. niby racja ale i tak wychodzi taniej niż na allegro
wychodzi dużo taniej.
krzychu - 20-01-2010, 18:44

Założenie podforum o MMCS i innych multimediach nie było głupim pomysłem. Może przeniesiecie się do działu Car Audio? Tam mogli by bardziej się wypowiedzieć użytkownicy tych systemów w innych samochodach?
banzajek - 20-01-2010, 20:41

A ten ROF ile kosztuje w niemczech/polsce? bo nie jestem w stanie na stronie zlokalizowac ? Moge prosic kontakt do tej calej Jessici (bo rozumiem jest to zarzadzajaca tym ?)
Adam_T - 21-01-2010, 10:15

Dostalem odpowiedz od producenta.
ROF-1703 wyceniono na 570 USD + 103USD koszt przesylki DHLem + clo/vat w PL.
Dodatkowo proponuja kamere cofania za 18USD.
Wiecej informacji o urządzeniu w instrukcji (na megaupload)

apikus - 21-01-2010, 10:20

Adam_T napisał/a:
ROF-1703 wyceniono na 570 USD + 103USD koszt przesylki DHLem + clo/vat w PL.

To jest cena ze wszystkimi opcjami? (GPS, DVB-T)

Adam_T - 21-01-2010, 10:25

apikus napisał/a:

Spojrz na plik, ktory zalaczylem - tam jest specyfikacja techniczna :)

EDIT: Zauwazylem, ze te rzeczy sa oznaczone jako "optional".
Spojrzalem w opis, ktory otrzymalem i jest tam info:
" 7"Mitsubishi Lancer,digital screen, bt,ipod,rds,gps,can bus " i cena jak wyzej.
Dla pewnosci dopytam sie.

banzajek - 21-01-2010, 10:29

Ja tez dzisiaj dostalem :) Kamere dostales info pewnie dlatego ze ja zapytalem o wycene wlasnie z kamera ;) Gdyby nie clo to bylaby to super oferta. Moze da sie z nimi pogadac zeby zanizyli wartosc nadania.
Adam_T - 21-01-2010, 10:33

banzajek napisał/a:
Ja tez dzisiaj dostalem :) Kamere dostales info pewnie dlatego ze ja zapytalem o wycene wlasnie z kamera ;) Gdyby nie clo to bylaby to super oferta. Moze da sie z nimi pogadac zeby zanizyli wartosc nadania.

Mysle, ze info o kamerze wysylaja kazdemu - marketing ;)
A co do prosby, aby faktura opiewala na nizsza kwote, to nie ma problemu. Sa w stanie to zrobic - gorzej bedzie, gdy celnik sie doczepi do kwoty, ktora tam bedzie wpisana (w watku Outlanderowym jest o tym wzmianka)

Lestat - 21-01-2010, 11:31

banzajek napisał/a:
Gdyby nie clo to bylaby to super oferta. Moze da sie z nimi pogadac zeby zanizyli wartosc nadania.

Hmm ale kwota wolna od cla wyosi 150 Euro czyli jakies 212 $ tyle czy firma zechce obnizyc kwote na dokumencie nadania az do takiej sumy....

Adam_T napisał/a:
A co do prosby, aby faktura opiewala na nizsza kwote, to nie ma problemu.
- jestes pewien ze zrobia to na fakturze??? Bo jesli na fakturze to robia niezly szwindel...
Z reguly sprawa wyglada tak ze w momencie nadania zaniza sie kwote zadeklarowana natomiast fakture - paragon wkladaja do srodka.

Adam_T napisał/a:
gorzej bedzie, gdy celnik sie doczepi do kwoty, ktora tam bedzie wpisana
nic wielkiego sie nie stanie po prostu nalicza clo zgodne ze stawka na ten typ czesci...zasada domniemania niewinnosci ;-) przeciez to ze ktos nadal przesylke i wpisal taka kwote moze wynikac po prostu z wylicytowania jakiejs rzeczy ( w przypadku ebay wystarczy celnikom pokazac maila z zakonczonej aukcji gdzie jest potwierdzenie kwoty) na pewno troche wiecej wyjasnien bedzie trzeba jesli otworza przesylke i znajda tam fakture na kwote inna niz cena nadania wowczas po prostu trzeba rznac glupa ;-) i tyle - zgodzic sie na clo i powinno byc git tyle ze jestesmy stratni no ale w koncu robiac kombinacje trzeba brac pod uwage ze moze sie nie udac ;-)

Aha i jak bedziecie odbierac towar moja dobra rada - w papierach musicie miec zielona pieczatke ze towar zostal odprawiony - sprawdzicie sobie to, bez tej pieczatki nawet nie tykajcie sie paczki - grozi przestepstwem celnym (grzywna/kara wiezienia)

rezon - 21-01-2010, 14:32

apikus napisał/a:
w ROF1701 DVB-T to faktycznie opcja, jest zwykły tuner TV jako oddzielne małe pudełko podłączane do systemu. GPS, blue itd jak najbardziej są.

[ Dodano: 21-01-2010, 14:49 ]
ulrik napisał/a:
jak bedziecie odbierac towar moja dobra rada - w papierach musicie miec zielona pieczatke ze towar zostal odprawiony
w moim przypadku całą sprawę - łącznie z odprawą załatwiał DHL za dodatkowe 73zł. Raczej szkoda czasu na samodzielne załatwianie, chhociaż i taka opcja jest.
Adam_T napisał/a:
ze info o kamerze wysylaja kazdemu -
raczej nie wysyłają ofert, o które nie pytasz. Chyba Jessica skojarzyła kraj i Lancer i na wszelki wypadek wysłała. Np. na zagłówki z LCD pewnie nie dostaliście oferty
Lestat - 22-01-2010, 06:29

rezon napisał/a:
w moim przypadku całą sprawę - łącznie z odprawą załatwiał DHL za dodatkowe 73zł. Raczej szkoda czasu na samodzielne załatwianie, chhociaż i taka opcja jest

Jak to za dodatkowa oplata!! Oni nie powinni dostarczyc ci tej przesylki bez oclenia! No chyba ze brales na firme, to co innego...

rezon - 22-01-2010, 06:58

ulrik napisał/a:
rezon napisał/a:
w moim przypadku całą sprawę - łącznie z odprawą załatwiał DHL za dodatkowe 73zł. Raczej szkoda czasu na samodzielne załatwianie, chhociaż i taka opcja jest

Jak to za dodatkowa oplata!! Oni nie powinni dostarczyc ci tej przesylki bez oclenia! No chyba ze brales na firme, to co innego...
Dokładnie
Lestat - 22-01-2010, 07:10

Wszystko jasne ;-) jak zamawiasz jako osoba fizyczna to albo przyjdzie do ciebie przesylka juz ostemplowana albo informacja ze musisz zglosic sie do urzedu celnego