To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Dylematy z wyborem marki auta - proszę o opinie

Luk - 30-04-2010, 13:24

bastek1, nie wdając się w polemikę z poszczególnymi fragmentami Twojej wypowiedzi, życzyłbym sobie, abyśmy spotkali się kiedyś na drodze... Myślę że byś się mocno zdziwił moim stylem jazdy :)
A co do praktyczności, to ja w daleeekich planach mam zabytkowego, 2-miejscowego roadstera... Po co? A tak sobie, bo fajny :D
O, taki: http://www.auto-swiat.pl/...ak,19324,1.html
Chodzi mi o to, że sporo ludzi nie kupuje samochodu wyłącznie z praktyczno-ekonomicznych pobudek.

bastek - 30-04-2010, 13:30

w takim razie życzyłbym sobie, żeby wszyscy w 200 konnych brykach jeździli jak Ty :)
roadstera - owszem, kupuje się, bo fajny. jako drugie auto. nie po to, żeby jeździć na codzień do pracy i co weekend na Mazury
praktyczno-ekonomicznie kupuje się podstawowe auto

ps kolegą mamy na spółkę, uzywamy i remontujemy Warszawę - pamiętacie takie coś :) ?
służy do jeżdżenia na zloty i rajdy. jest zupełnie irracjonalna pod kątem ekonomiki. wsadzamy w nia kilka tys. rocznie :) z czystej radości

gzesiolek - 30-04-2010, 13:35

bastek1, tylko ze to niezalezy od silnika tylko od kierowcy... dla posiadaczy 1,8 "bezpieczenstwo" jest argumentem, ale tak naprawde chodzi o wieksza frajde z jazdy...
i jak wola 1,8 to ok, my wolimy 1,5 i tez ok...
w tych samych warunkach, ten sam kierowca na 1,8 wykona manewr wyprzedzania o ok.10-15% szybciej, kwestia jest tylko taka czy posiadając 109KM będzie się decydować na ten manewr... i tutaj jest pies pogrzebany ;)