Problemy techniczne - Klocki hamulcowe
Anonymous - 31-08-2005, 11:34
textary wytrzymuja do 10 tys ale jak hamuja;]
zreszta ja nie bede nic mowil o hamulcach bo znowu raddex powie ze mi sa potrzebne rajdowe klocki
piotras - 31-08-2005, 19:08
Hamują może i dobrze ale głownie na początku ich eksploatacji. Póżniej na tarczach brembo pojawia się upierdliwe buczenie (dużo częsciej niż na EBC) W sumie to tez jestem tego zdania że jeżeli chodzi o klocki i opony to dobre zwykle starczają na krótko, jak ktos mówi że ma dobre opony bo przejechał 100 tyś i ma bieżnik to ma plastikowe g...no a nie opony tak samo klocek musi się ścierać tylko też są jakieś granice zdrowego rozsądku (ja dużo nie wymagam ale te 18-20 tysi powinien wytrzymac tak żeby jeszcze ciut rezerwy na nim zostało a nie po 9 wypada mi goła blacha tym bardziej że rajdowe to one napewno nie są)
piwkotom - 12-09-2005, 17:17
szczeslaw napisał/a: | piwkotom:
Jak ty chcesz zamontować większe i do tego wentylowane tarcze bez zmiany zacisków? Przecież to ci się po prostu fizycznie nie zmieści...
|
Oczywiscie ze trzeba rowniez wymienic zaciski, to sie rozumie samo przez sie, w feldze 16" sie zmiesci spoko, tylko czy to wszystko? Ale to bylo pytanko z czystej ciekawosci Zasadniczo wymienilem tarcze i klocki w zestawie brembo + ferodo premier, zrobilem 3kkm i jak na razie...... ciii.... nie zapeszac hamulce jak zyleta
Rafal_Szczecin - 12-09-2005, 17:30
zamowilem klocki i tarcze ATE w srode bedzie wysylka wiec w czwartek/piatek powinny byc juz u nas tak wiec po dotarciu zdam relacje co i jak
ps.
tarcze hamulcowe ATE 116,- Klocki ATE 76,-
czyli laczine wyszlo nas 308 zl za komplet.
pozdrowionka
Anonymous - 14-09-2005, 17:58
Rafal_Szczecin napisał/a: | zamowilem klocki i tarcze ATE w srode bedzie wysylka wiec w czwartek/piatek powinny byc juz u nas tak wiec po dotarciu zdam relacje co i jak
ps.
pozdrowionka |
na przod czy tyl
Rafal_Szczecin - 14-09-2005, 20:40
na przod, z tylu bebny .
aha do tego trzeba doliczyc przesylke 21 zl ale to moze dlatego ze tego bylo jeszcze troche wiecej niz hamulce
jak by co to zamawialem u JAPANEZE
raddex - 19-09-2005, 19:30
deenbe napisał/a: | textary wytrzymuja do 10 tys ale jak hamuja;]
zreszta ja nie bede nic mowil o hamulcach bo znowu raddex powie ze mi sa potrzebne rajdowe klocki |
nie no Daniel, nie przesadzaj, wiem przeciez, ze te Juridy nie sa super, ale tez nie sa najgorsze, a poza tym to az taki zrzęda ze mnie nie jest
tak apropo, dzisiaj robilem przeglad i facet powiedzial ze mam b.dobre hamulce, ogladnal cale auto i byl pod wrazeniem ze tyle powymienialem. Stwierdzil, ze w moim wieku, ludzie to tylko przychadza po to aby pieczatke dostac i przedluzyc przeglad a auto sie rozsypuje.
Hubeeert - 19-09-2005, 19:41
Ciekawe co powiedza na przeglądzie u mnie jak zobaczą nówki hamulce i wydech
piwkotom - 19-09-2005, 19:51
jesli chodzi o testy na sciezce diagnostycznej to powiem tak: jakies 2-3 tygodnie przed wymiana polowy zawieszenia oraz tarcz i klockow z przodu pojechalem sobie na taki tescik, wyniki byly wrecz genialne na wynik hamulcow diagnosta zrobil wielkie oczy, takie byly dobre nastepnie moje zawieszenie malo nie doprowadzilo mnie do pasji i mechanik jak wspomnialem zrobil mi wlasciwie generalke. Teraz wiem ze jezdze nastepnie wymienilem tarcze i klocki z przodu i moge powiedziec tyle ze przedtem to moje autko nie hamowalo tylko zwalnialo, szczegolnie na trasie. Wogole pomimo tych wspanialych wynikow i pozniejszym remoncie jezdze teraz wlasciwie nowym autem, jestem wniebowziety i wogole. :D:D
no i chcialem sie z Wami, tak przy okazji, podzielic ta moja radoscia
Rafal_Szczecin - 24-09-2005, 22:17
dobra jestesmy juz po wymianie. klocki z tarczami jeszcze nie dotarte bo przejechalismy ok 60 km .
ale to co bylo ni jak ma sie do tego co jest teraz, miś prawie od razu staje w miejscu, bylismy zaskoczeni ze samochod potrafi tak szybko wychamowac.
moge szczerze polecic komplet
tarcze i klocki ATE.
pozdrowka
KaWu - 18-10-2005, 11:20
Rafal_Szczecin napisał/a: | zamowilem klocki i tarcze ATE w srode bedzie wysylka wiec w czwartek/piatek powinny byc juz u nas tak wiec po dotarciu zdam relacje co i jak
ps.
pozdrowionka |
W mojej miescinie w sklepie kpl 310
Mi po 5kkm sprawuja sie ok.
Rafal_Szczecin - 18-10-2005, 13:15
KaWu napisał/a: | W mojej miescinie w sklepie kpl 310 |
jak ja bym chcial w mojej miescinie zamowic to by wyszlo ponad 500 zl za ten komplet co mam
zamawialem u Japaneze
Anonymous - 23-10-2005, 17:07
ja kupilem ostatnio ferodo premiery na przód do Goieteja i jestem zadowolony. cena/jakość wypada bardzo dobrze, a klocki są po prostu dobre - przy 4 osobach na pokładzie auto hamuje z 100 km/h do zera w okolicach 40 metrów co jak na e3 jest niezłym wynikiem... tym bardziej że moje tylne hamulce pozostawiają dużo do życzenia.
Matejko - 23-10-2005, 20:24
no to jak wiadomo mam 2 carismy jedna smiga na klocuszkach ATE i tarczach tej samej firmy, a druga ma komplet Brembo/Ferrodo, no i porownujac jedno z drugim to chyba szajs z JC jest lepszy niz brembo i ferrodo, a ATE to bdb komplet
Anonymous - 23-10-2005, 22:29
widziałem już tarcze brembo - podróbki, które krzywiły się po kilkuset kilometrach... i tak w kółko. co prawda nei na miśku, ale zawsze.
a ja przechodziłem z kashiyamy (chyba) i porównując je z ferodo stwierdzam że fero jest lepsze... poza tym, dałem za te klocki 78 zł ;p więc nie ma co narzekać.
ale chętnie bym przetestował lucasy A, bo widziałem ten wynalazek w samochodzie kolegi (klocki węglowe czy coś takiego) i hamuje to masakrycznie... a klocki można paznokciem "zdrapać". tyle że wymiana razem z olejem
|
|
|