To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Wilk w owczej skorze

Anonymous - 18-11-2010, 14:40

mystek napisał/a:
Fajne maszyny, fajne. Ale muszę zgodzić się z Deenbe, że powyżej setki słabnie ten Golf mimo wszystko, wrażenia już takiego nie robi. Jest szybko, ale nie, jak na 200KM imo

ten filmik nagralem tylko dla dzwieku silnika nie po to zeby pokazac jak jezdzi lub przyspiesza (bo widac ze robilem to nieudolnie), sporo tego typu filmikow jest na YT mozna sobie sprawdzic czy faktycznie te 200KM nie daje rade :)

Matejko napisał/a:
wezcie pod uwage ze porownujemy auta, ktore dzieli 10 lat

no i jedne z gazem na pokladzie :) :) - ale ma fajny temat :D :D :D

robertdg - 18-11-2010, 14:41

mystek napisał/a:
Ale muszę zgodzić się z Deenbe, że powyżej setki słabnie ten Golf mimo wszystko
Jesteś pewien, że coś takiego pisał :?: Przeczytaj jeszcze raz.

A ja znam auto co przyśpieszam od 0 do 60 MPH w sekunde i jest autem cywilnym :D
http://www.youtube.com/watch?v=2hWj1p2wu4o
i juz dawno jest na emeryturze :D

Anonymous - 18-11-2010, 14:48

robertdg napisał/a:
A ja znam auto co przyśpieszam od 0 do 60 MPH w sekunde i jest autem cywilnym

i jest starsze odemnie (matej glowa do gory :) )

tak wogole to zawsze bylem zwolennikiem porownywania aut o tej samej mocy (np. w temacie diesel vs. benzyna)
bo jaki jest sens podniety objechania jakiegos cywila 100KM autem 200KM, mi w takich przapdakach nawet niechce sie palowac auta spod swiatel :) :) choc widze ze kierownik z boku ma zaciecie sportowca :lol:

Matejko - 18-11-2010, 15:13

to tez nie porownujemy mojego z A4 czy tylko z V :D
stan jak rowny z rownym :D

Anonymous - 18-11-2010, 15:52

Matejko napisał/a:
stan jak rowny z rownym

to ktorym chcesz :?:

ale ze Cie bardzo lubie podjade swoim kolejnym golfem V 1.4 o mocy 80KM, zloisz mu tylek jak bedziesz chcial 8)

Matejko - 18-11-2010, 19:24

arturro napisał/a:
kolejnym golfem V 1.4 o mocy 80KM, zloisz mu tylek jak bedziesz chcial 8)

dla rownych szans wezme leona :mrgreen:

mystek - 19-11-2010, 11:00

#RobertDG - napisał "słabo coś idzie powyżej 100", a ja napisałem, że "słabnie powyżej setki" - wiadomo, że każdy samochód słabnie powyżej tej prędkości, ale jak sobie porównasz obie wypowiedzi, to wiadomo o co chodzi? Czy mam to tłumaczyć łopatologicznie? :P

#Arturro - jakby Ci podjechał samochód 100KM o masie 700kg to byłaby już inna rozmowa ;) . Moc to jedno, a masa drugie, a to drugie ma spory wpływ na to pierwsze :P

Anonymous - 19-11-2010, 12:58

mystek napisał/a:
#RobertDG - napisał "słabo coś idzie powyżej 100", a ja napisałem, że "słabnie powyżej setki" - wiadomo, że każdy samochód słabnie powyżej tej prędkości, ale jak sobie porównasz obie wypowiedzi, to wiadomo o co chodzi? Czy mam to tłumaczyć łopatologicznie? :P

ja sie odnioslem do auta Matejki , zauwaz ze cytuje jego link z volvo jak przyspiesza...

mystek - 19-11-2010, 22:43

Ahh, w takim razie zwracam honor!! :) ... ale podtrzymuję swoją wypowiedź o Golfie Arturro.
leon9995 - 20-11-2010, 01:04

Mocy zazdroszczę, nie ukrywam:). Ale z zewnątrz :roll: <bełt> VW design'u nigdy nie miał ciekawego (no poza Passatem CC).
Pozdrawiam

gigant87 - 20-11-2010, 09:55

Golf VI też mi się podoba :)
Ostatnio jakoś bardziej spoglądam w stronę VW i Audi- w stronę Audi jak jechałem po trasie nową A6 :)

Anonymous - 20-11-2010, 09:56

leon9995 napisał/a:
Ale z zewnątrz :roll: <bełt> VW design'u nigdy nie miał ciekawego (no poza Passatem CC).

fakt nie ma polotu i "wloskich" linii ale dla mnie wazne ze nie wywoluje u mnie efektu odrzucajacego (jak np. stara octavia), poprostu to auto "ani mnie nie grzeje ani ziebi", nikt sie za nim nie oglada :) a ja sprawnie przemieszczam sie z punktu A do B :)

Fragu - 20-11-2010, 11:06

arturro napisał/a:
poprostu to auto

Paradoksalnie wielu ludzi sobie właśnie to ceni w VW. :wink:

Anonymous - 20-11-2010, 16:23

Fragu napisał/a:
Paradoksalnie wielu ludzi sobie właśnie to ceni w VW.

min. i ja :)

dzis jeszcze sprawdzilem auto dokladnie, min. logi plus hamowania i jak sie okazalo auto jest zdrowa seria, przeplywka dziala jak nalezy, turbo pompuje jak trzeba itd. itd. wiec wszystko jest cacy, wynik to 286Nm i 210KM.

Rafal_Szczecin - 20-11-2010, 18:59

czyli bonus od fabryki :)