ASX Ogólne - ASX już w Polsce!
jaca71 - 22-07-2010, 22:52
Nie widzą tego defektu bo dostali pół kila elektroniki gratis
krzychu - 22-07-2010, 23:03
jaca71 napisał/a: | Tyle że subaru samo sobie zrobiło kuku wymyślając że symeric drive to recepta na całe zło świata. W efekcie zrobili świetny napęd do jazdy na wprost |
Czy na wprost czy nie dalej nie rozumiem w czym ten symetrical jest lepszy oprócz wyważenie od takiego np. w Outku czy ASX-ie IMO jest nawet gorszy bo z sławetnych rolek Subaru nie zjedzie a ASX 4x4 czy Outek zjedzie...
sla - 22-07-2010, 23:05
To jest argument , tylko z tym gratisem coś nie tak , duzo za niego sobie liczą
JCH napisał/a: | wolałbym ASX-a z 4x4 - tak jak i każdego innego "normalnego" auta również z 4x4. |
Ja też.
jaca71 - 22-07-2010, 23:12
Cały problem napędów rozbija się o ustawienie silnika. Subaru ustawiło sobie boksera w osi wzdłużnej samochodu i to jeszcze niby nisko. Ale na złość sobie położyło silnik przed przednią osią. Żeby sobie z tym poradzić wymyśliło symetrical drive i z tego co piszą w sieci dla biało-czarnego luda jest to rozwiązanie genialne bo samochód jeździ u takich użytkowników daleko od granic swoich możliwości. prowadzi się pewnie i świetnie przyspiesza. Ale ponoć (zaczerpnięte z sieci) nie skręca Za to Mitsu zrobiło sobie ultra-kuku wymyślając napęd 4WD z poprzecznym silnikiem komplikując sobie na siłę skrzynię biegów. I na koniec wychodzi że quatro w audi X-drive w BMW z kupa elektroniki jeździ sobie lepiej
A TUTAJ mozna popatrzeć jak z rolkami radzi sobie BMW X-1 z jakimś elektronicznym lamelkowym sprzęgłem. Ostatnio kumpel z Pajero Pini płakał że przyjechał do niego znajomy z Jeepem Compasem z full elektronika i w terenie (bez zamaczania podwozie) ten compas radził sobie lepiej.
[ Dodano: 22-07-2010, 23:14 ]
sla napisał/a: | JCH napisał/a:
wolałbym ASX-a z 4x4 - tak jak i każdego innego "normalnego" auta również z 4x4.
Ja też. |
Ja już nie raz pisałem że tego swojego amerykańskiego Lancerownika 2.0 z 2WD chętnie zamieniłbym na ruskiego 2.0 AWD
sla - 22-07-2010, 23:25
jaca71 napisał/a: | Po co komy AWD w drodze z domu do szkoły, potem przedszkola i na koniec do pracy? |
jaca71 - 22-07-2010, 23:35
Ale ja Lancerownika nie kupiłem by wozić dzieci do szkoły Teraz tak wyszło (głupio się przyznać) że żona je wozi do szkoły i przedszkola właśnie nim Tyle że Lancer maił być w założeniach do jazdy w długie trasy (wiem, wiem komfortu brak) przez cały rok z wypadami na narty po polskich nieośnieżonych drogach.
Ale mi się rozbija o coś innego - ASX nie jest samochodem w długie trasy, jest ordynarnie zwany bulwarówką do turlania sie po mieście. Jeśli nawet dwa razy w roku przyda się jego AWD to za jaka kwotę? Minimum 90kzł? Dla mnie przesada i nie jest to na pewno jego atut na rynku. Nie za takie pieniądze.
PS Ja bidny jestem i gdyby nie to że Lancer kosztował mnie niecałe 40kzł to pewnie jeździłbym nowym samochodem segmentem B lub samochodem segmentu C z wiekiem 3-4 lat lub segmentu D z wiekiem 5-6 lat
sla - 22-07-2010, 23:45
jaca71 napisał/a: | ASX nie jest samochodem w długie trasy, jest ordynarnie zwany bulwarówką do turlania sie po mieście. |
Obawiam się że nie w Polsce, u nas auta nawet najnizszego segmentu są samochodami rodzinnymi służącymi do wszystkiego. Jeszcze upłynie wiele lat zanim będzie tak jak piszesz.
tonyhc - 23-07-2010, 09:08
Ludzie, pozwolę sobie jeszcze raz coś powiedzieć bardziej dosadnie...
Ktoś tam napisał, że "(...)myślałem , że w tego typu samochodach najważniejszy jest napęd a nie aluminiowe felgi i tempomat", jeżeli masz takie zdanie, kup sobie z napędem na cztery koła jednak nie wiem po co, bo ani to terenówka, ani samochód do jazdy po lesie czy łąkach, ASX to dla mnie taki właśnie rodzinny samochód - zamiast kombi bo są brzydkie, taka alternatywa. Sam dla siebie do jazdy dla przyjemności mam w planie kupić VW Scirocco. ASX, nie ma co sie oszukiwac, tak jak kaszkaj to samochody dla rodzinki do jezdzenia ze szkoly do przedszkola i do pracy i tutaj dla wygody dobrze miec tempomat czy alu. Robicie szum w kolo jego "luksusowosci" teraz jako "ternowki", dajcie na luz...piszcie o ASX'ie, a nie o waszych wyobrażeniach o nim.
mkrawcz1 - 23-07-2010, 09:54
Panowie, po co te dyskusje
Każdy kupuje to, co mu odpowiada, i Wasze teorie są do niczego. Jeden kupi, bo mu się podoba linia, inny ze względu na silnik, inny ze względu na wykończenie, inny - bo "japończyk".
Kolejny, bo "4x4", następny, bo ma tempomat, a kolejny, bo alufelgi ładne.
Kilku kupi ze względu na wysoką pozycję za kierownicą, a pewnie z jeden - bo bagażnik mały i teściowej będzie w nim ciasno
Dyskusja, czy to SUV, czy bulwarówka, a może rasowe 4x4, nie prowadzi do niczego.
tonyhc - 23-07-2010, 13:38
Najlepiej w tej sytuacji pasuje reklama Renault w TV. Pozwole sobie zacytowac:
"(...)
- to dlaczego kupuje Pan taki samochód?
- Bo chce go miec!
"
I wszystko...
Jackie - 28-07-2010, 10:36
jaca71 napisał/a: | Subaru....Ale ponoć (zaczerpnięte z sieci) nie skręca |
Tak a do tego palą się sprzęgła i jest brzydkie... No dajże spokój, pokaż mi samochód w kwotach zakupu np. Legacy, który jest w stanie sprostać mu na drodze w zakrętach. Konia z rzędem.
Pozdrawiam
tonyhc - 28-07-2010, 21:03
Panowie!
wczoraj jeździłem cały wieczór, dziś cały dzień - ASX jest naprawdę super. To tak w skrócie, jak się autko sprawuje
jaca71 - 28-07-2010, 21:22
tonyhc, Jak chcesz to potrafisz... się fajnie cieszyć
Jackie, Na sucho czy na ślisko?
color1 - 28-07-2010, 22:54
hm... szkoda że w europejskiej/polskiej ofercie nie ma takiego koloru:
Jackie - 29-07-2010, 09:24
jaca71 napisał/a: | Jackie, Na sucho czy na ślisko? |
Whatever
Pozdrawiam
|
|
|