Sigma/Diamante Ogólne - Powitanie
GóR3K - 02-04-2012, 22:31
Szczerze to ten egzemplarz wygląda jak by nim ktoś pole orał ....a wygląd to połowa sukcesu .
Omett - 03-04-2012, 01:05
Wygląd akurat ogarnę, ważne, że nic jej nie dolega. Jest posprawdzana pod każdym kątem, cena nie jest wysoka, dlatego ją wezmę i powoli przywrócę jej utracony blask
mazda10000 - 03-04-2012, 01:26
Dobra wygląda może nieciekawie, ale zauważcie że silnik jeździ na pełnym syntetyku, świadczy to o tym że silnik miał b. dobre smarowanie i jeżeli nie cieknie to jest w 300% szczelny, czyli jest w dobrej kondycji ( zakładając że nie jeździł 50 tys. na jednym oleju i że nie jest umyty). Teraz pytanie czy to co jest w niego zalane to na pewno syntetyk. Wnętrze jest z tego co widzę trochę styrane, ale skóra na siedzeniach nie wygląda najgorzej, jak się ją natłuści i odpowiednio wymyje to będzie git. Nie widać lewej strony oparcia, no ale cóż, pewnie jest obtarte, więc można by je obszyć ( w Szczecinie mi proponowali ok. 500 zł za fotel, chociaż można obszyć tylko część fotela) . Kierownica jest trochę styrana... widać że ktoś kręcił na " mydełko fa" no i WYDAJĘ mi się że na 200 tys. trochę za bardzo styrana( moja ma 240 tys. i nie jest porwana w ogóle). Na starcie musisz wyłożyć kasę na rozrząd - 600-650 zł świece -30-60 za sztukę, kable WN ok 300 olej i filtr w silniku- 100-200, w automacie zalewając dobry olej - 400-500, no i filtry paliwa i powietrza 100-200. to z takich rzeczy które na mur beton będziesz musiał zrobić,a NA PEWNO dojdzie coś jeszcze ( wiem że pomyślisz dobra to tam najwyżej... a w ogóle to pewnie będzie wszystko ok), także przygotuj 2500-3000 żeby zacząć spokojnie jeździć. No i w dalszej perspektywie musisz pomyśleć o lakierowaniu i pierdołach. Aha no i biorąc to auto MUSISZ się ostro targować. Na mój gust to więcej niż 2000 dać nie powinieneś, bo czeka Cię lakierowanie i Bóg wie co jeszcze. W Szczecinie lakierowanie w komorze to koszt ok 5 tys. Jeszcze jedno, nie sugeruj się za bardzo tym że jeden właściciel i że w PL prawie nie jeżdżone, takie auta nie mają lekko - popularne jest myślenie " mało jeżdżę - nie muszę dbać".
A Zbyszek05 chce sprzedać Swoją za 10 tys. jakiś czas temu Janusz58 mi proponował ( nawet mogłem sobie wybierać spośród 2 jego egzemplarzy), a jak popytasz i poszukasz to znajdziesz lalę. (Mam nadzieję że nie macie do mnie żalu że waszym przykładem się posługuję ) A więc kończąc ten mój długi wywód przemyśl to czy chcesz tego auta i czy tego konkretnego egzemplarza i czy Ci się to opłaci. Aha i powiedz na ile wycenił go sprzedawca. I będę wdzięczny jeżeli jak sprawa się rozstrzygnie to dasz nam znać ( nawet jeżeli jej nie kupisz)
Omett - 03-04-2012, 12:17
Rozrząd był robiony 30 000km temu jak pisałem, olej i filtr w skrzyni również był zmieniany, nie pamiętam kiedy w silniku, ale podejrzewam, że też. Ona stoi teraz u kolegi w warsztacie i on w wolnej chwili właśnie przy niej robi takie podstawowe rzeczy...A cena to właśnie 2 000zł.
Niestety na chwilę obecną jest impas, bo ten mercedes, którego muszę sprzedać wisi w ogłoszeniu już ponad 3 tygodnie, cena jest pasztetowa, a nikt nawet się nie pofatygował go obejrzeć...a to jest trochę frustrujące ;]
mazda10000 - 03-04-2012, 12:31
Może się czepiam, ale za dobrze to z Twojego opisy wygląda. Ale jeżeli jest tak jak mówisz, oprócz tego buda jest zdrowa ( kielichy i progi lubią sobie zardzewieć) to za 2000 warto, ale i tak bym się jeszcze targował, bo i tak tańsze będzie kupno dobrej i utrzymywanie jej w stanie dobrym niż doprowadzanie do ideału nawet przeciętnej sztuki
Omett - 03-04-2012, 12:51
Podłoga, kielichy, progi wszystko w stanie nienagannym. Osobiście ją oglądałem na kanale. Nie ma do czego się przyczepić. To jest po prostu okazja, która czasami się trafia. Ja jestem zdecydowany
zbyszek05 - 03-04-2012, 20:23
Na starcie musisz wyłożyć kasę na rozrząd - 600-650 zł to za mało na cały rozrząd - sam napinacz kosztuje ponad 400 setki , dobry pas na silnik to koszt ok 350 zł. - Sigma nie jest tania w utrzymaniu a ślizgając się po kosztach nie idzie w parze z jazdą
Szymon82 - 03-04-2012, 20:37
Gdybyś był zainteresowany kombi, to moje ogłoszenie wisi w dziale SPRZEDAM
VirMan - 03-04-2012, 21:25
Jeśli gość mówi jak jest to jednak bym sie zastanawiał - fakt że żeby mieć spokojne sumienie to 2k trzeba dać , ale jesli jest jak mówi to też nie najgorsza opcja.
mazda10000 - 03-04-2012, 21:53
Zbyszku we wrześniu zapłaciłem dokładnie 625 zł. Napinacz coś koło 350 (chyba koyo) pasek mitsuboshi 120 i pozostałe rolki 150.
[ Dodano: 03-04-2012, 21:55 ]
W sumie to masz rację bo ja u siebie pompę zostawiłem bo była nowa :/ No ale to coś koło 100-200 zł
[ Dodano: 03-04-2012, 22:08 ]
Omett ona jest na gazie? Bo widzę jakiś przełącznik w miejscu tego od ecsu ?
angelos - 03-04-2012, 22:32
mazda10000 napisał/a: |
Omett ona jest na gazie? Bo widzę jakiś przełącznik w miejscu tego od ecsu ? |
dokładnie, wygląda na przełącznik od II generacji
VirMan - 03-04-2012, 22:57
jak to śmigało na 2 gen to i po super silniczku albo jeszcze lepiej - widziałem nissana v6 maxime na śrubce.....
Omett - 03-04-2012, 23:54
No ma podtlenek LPG, niestety, bez tego nie brałbym jej nawet pod uwagę
Nie zabijcie mnie, ale w moich dwóch poprzednich Subaru też miałem LPG
VirMan - 04-04-2012, 00:17
Ja też mam - ale na 4 gen - wtrysk wielopunktowy kolego. To jest kolosalna różnica - dobry wtrysk 4 gen to jest niemal to samo co benzyna.
Omett - 04-04-2012, 00:31
Wiem, mam 4. generację w Imprezie...w Legacy miałem 2. generację i też nie narzekałem. Owszem, była mała różnica w mocy, ale za to można było go ustawić jak się chciało, niestety w Imprezie nie jest to możliwe. Mam rzadką instalację, w końcu znalazłem autoryzowany serwis tej instalacji, pojechałem tam na regulację i przegląd i wiem, że lepiej by było, jakbym w ogóle tam nie jechał. Partacze. Zraziłem się jakoś do tego, wolę sam sobie podłubać i pokręcić
|
|
|