Carisma - Ogólne - Nowe lampy do Cari
ZEROSUPER - 17-08-2009, 08:05
Sylawn napisał/a: | Podejrzewam że to jest Bora i "Świetnie" wygląda |
Ja stawiam, że to Golf MkII który wjechał w zad Bory
Anonymous - 17-09-2009, 22:50 Temat postu: lampy tył Witam
A czy ktoś bawił sie z tylnymi lampami z lacera sedana do cari HB z przed liftu bo maja podobny kształt
arekb - 18-09-2009, 19:37
Rozumiem przerabianie przednich swiatel ( coby swieciły lepiej). Ale po co kombinowac z tyłem- zwłaszcza przeróbki blacharskie, by dało się wcisnąc cos od innego modelu.... a efekt czesto jest wiochą... Przecież mozna pieniadze lepiej zainwestowac. to juz lepiej naskładac na nowsze auto.... czesto widze stare beemki w ktorych te wszystkie spojlery, lakiery, przyciemniane szyby kosztuja tyle co całe auto....( a opony łyse- bo juz kasy brakło)-wiocha. A do tego jeszcze (bez obrazy) prawie w kazdej drech za kolkiem, lokiec zamiast szyby i muza na full. Najzabawniejsze jest to, ze wydaje mu się , ze jest "cool" z takim autem.
Autko wg mnie powinno byc zadbane, jakis delikatny spojlerek, fajne felgi, dobry stan techniczny.
mephisto - 20-09-2009, 03:41
arekb o gustach ludzkich sie nie dyskutuje, kazdy ma wlasny gust i wlasne spojrzenie jeden lubi tak drugi inaczej.
Anonymous - 11-01-2010, 00:10
Podłączę się pod temat i odgrzeję temat trochę.
Zima nie zachęca do dłubania ale auto więcej stoi u mnie i przyszedł mi do głowy pewien pomysł.
Renowacja starego typu lamp. Mam oryginały ale jeden ma 160tys a drugi 260tys przebiegu i niestety są nie równo wypalone a w tym z większym przebiegiem już złazi odblask.
Są przecież firmy które zajmują się metalizacją próżniową (jest ich masa) a po takim procesie mamy nowy odbłyśnik ze starego.
więc trzeba się wziąć za robotę pomocny powinien być link
http://www.vwvento-fans.com/porady/smoked.php
opracowany przez kolegów z vw ale typ lampy podobny. No może Pomijając malowanie odbłyśnika na czarno reszta wygląda do żeczy! co wy na to??
Przy okazji można jakieś diodki dać do środka ala audi ale tak żeby wsi nie było.
Cargo - 17-01-2010, 21:40
Wszytko ładnie pięknie tylko co z przeglądem . Tak się zastanawiam czy w Polsce malowanie świateł jest legalne ...?
Anonymous - 17-01-2010, 22:57
kto mówi o malowaniu lamp mówiłem że bez tego czarnego!! co do przeglądu to bez problemu pójdzie bo nie będzie widać różnicy! poza tym przywracamy do oryginału!! co ty CARGO taki przewrażliwiony na niebieskich!! u mnie nawet za xenon nie ganiają!!!
Cargo - 19-01-2010, 13:56
Nie to że jestem przewrażliwiony tylko czeka mnie niedługo przegląd i nie wiem jak mój diagnosta zareaguje na takie coś ...?
Przyznam że pomysł mi się podoba fajnie wyglądają takie lamy liczę na to że temat się rozwinie
Znalazłem nawet fotkę na necie prawdopodobnie to ktoś z grona naszych Mitsumaniaków
Przyznawać się czyja to czerwona fura
gigant87 - 19-01-2010, 14:41
O ile pamiętam to w tej czerwonej są przyciemnione tylko te elementy, które nie odbijają światła. Zresztą, niech wypowie się sam właściciel
Matejko - 19-01-2010, 15:59
gigant87 napisał/a: | Zresztą, niech wypowie się sam właściciel |
a byly nie moze ??
odblysniki mialem dobre, wymylem wszystko woda destylowana - wszystko inne zniszczy lustro, zakleilem czesci odpowiedzialne za odbicie swiatla z zarowki, a reszta poszla w lakier - tyle ze to nie czarny, a taki jak na atrapie.
O ile lampy latwo rozlozyc, o tyle nie podam zadnego przepisu na rozlozenie kierunkowskazow, mialem zrobione tak, ze nie bylo po nich widac zadnego sladu demontazu, a calosc wygladala jak z fabryki.
bumbum - czyli nowy wlasciciel mojej cari moze potwierdzic
gigant87 - 19-01-2010, 16:31
Matejko napisał/a: | a byly nie moze ?? |
miałem na myśli ówczesnego jakoś nie umiem się przyzwyczaić, że już jej nie masz
|
|
|