Outlander II Ogólne - Wersja 5-cio miejscowa vs wersja 7-mio miejscowa.
janekzpolic - 05-10-2010, 18:49
to jest jak ktoś tutaj napisał karton gips auto
mitsu00 - 05-10-2010, 18:56
janekzpolic napisał/a: | to jest jak ktoś tutaj napisał karton gips auto |
Mały OT ale nie moglem się powstrzymać: wlaśnie zaglądałem w miejsce gdzie zamontowany jest klakson, bo poluzowała mi się tam wtyczka i co znalazłem? Między zderzakiem a intercoolerem luźno wciśnięty jest mega kawał białego styropianu. nawet nie jest jakoś spiety spinkami czy cuś. Po prostu wciśnięty.............. To sie nazywa nowa definicja strefy zgniotu......
regon - 05-10-2010, 20:09
mitsu00 napisał/a: | Eeee tam narzekacie że opony wam szumią..... Przejedźcie się autem z oponami zimowymi na kolcach. To jest dopiero akustyka |
jeździłem volviakiem i na szczęście (dobre wygłuszenie) nic do środka nie dochodziło.
mitsu00 - 05-10-2010, 20:19
regon napisał/a: | jeździłem volviakiem i na szczęście (dobre wygłuszenie) nic do środka nie dochodziło. |
To bardzo dziwne bo ja akurat własnym S70 jak tam mieszkalem na stałe, jeździłem 4 lata i na asfalcie to był MEGA hałas i stukot od kolców.
lexus - 05-10-2010, 20:55
szwedzi podobno nazywają volvo najszybszy traktor świata ,tylko w usa jest the best
regon - 05-10-2010, 21:29
mitsu00 napisał/a: | regon napisał/a: | jeździłem volviakiem i na szczęście (dobre wygłuszenie) nic do środka nie dochodziło. |
To bardzo dziwne bo ja akurat własnym S70 jak tam mieszkalem na stałe, jeździłem 4 lata i na asfalcie to był MEGA hałas i stukot od kolców. |
a ja kombiakiem 740 dwa sezony i cisza (wersja polar jeśli dobrze pamiętam). Zgodze się, iż słychać kolce na asfalcie - ale jak jedzie samochód obok przechodnia.
janekzpolic - 05-10-2010, 22:36
75 db przy przyspieszaniu to trochę dużo moim zdaniem ,dzisiaj robiłem pomiary
mitsu00 - 05-10-2010, 22:54
janekzpolic napisał/a: | 75 db przy przyspieszaniu to trochę dużo moim zdaniem ,dzisiaj robiłem pomiary |
To zmierz sobie zaraz po odpaleniu zimą przy powiedzmy -25st. C
janekzpolic - 06-10-2010, 00:26
mitsu00 napisał/a: | janekzpolic napisał/a: | 75 db przy przyspieszaniu to trochę dużo moim zdaniem ,dzisiaj robiłem pomiary |
To zmierz sobie zaraz po odpaleniu zimą przy powiedzmy -25st. C | zaraz po odpaleniu jest 79 db przy temp 6 stopni nie rozumiem tylko Twoich ikon
silnik 2,2 hdi przy obecnej temp 7 stopni 78 db ,max jaki z siebie wydobył przed chwilą to 82db
także nie ma co się cieszyć a pozostaje tylko współczuć uszkodzenia narządu słuchu u kolegi,jeżeli uważa że silnik 2,2 jest cichutki jak V6 to pozostaje laryngolog
13zbyszek13 - 06-10-2010, 08:57
regon napisał/a: | jeździłem volviakiem i na szczęście (dobre wygłuszenie) nic do środka nie dochodziło. |
Ja jeżdżę MO II i na wygłuszenie też nie narzekam
janekzpolic - 06-10-2010, 10:28
13zbyszek13 napisał/a: | regon napisał/a: | jeździłem volviakiem i na szczęście (dobre wygłuszenie) nic do środka nie dochodziło. |
Ja jeżdżę MO II i na wygłuszenie też nie narzekam | bo nie można narzekać na coś czego nie ma
mitsu00 - 06-10-2010, 10:37
janekzpolic napisał/a: | nie rozumiem tylko Twoich ikon |
Po pierwsze ikona to nie przysłowiowy fakers, tylko kciuki do góry. Po drugie nigdzie nie napisalem, ze 2.2 ma byc niby cichszy przy odpaleniu w największy mróz. Na osiedlu jest kilka Rudych 102 które po odpaleniu w największe mrozy brzmia jakby w silniku worek gwoździ hałasował.
dab - 06-10-2010, 10:38
janekzpolic napisał/a: | Ja jeżdżę MO II i na wygłuszenie też nie narzekam
bo nie można narzekać na coś czego nie ma |
dobre!
ja przestalem jezdzic outkiem powyzej 130km/h bo niestety halas przeszkadza w komfortowej podrozy, nie slysze co do mnie zona lub dzieci mowia
zaprojektowali takie autko do poruszania sie z dozwolonymi prawnie predkosciami.... jedziesz szybciej to bedzie beeeeeee
13zbyszek13 - 06-10-2010, 10:44
janekzpolic napisał/a: | bo nie można narzekać na coś czego nie ma |
Jeżdżę różnymi autkami i nie słyszę dużej różnicy znacznie odbiegającej w wygłuszeniu MO II od innych.
Chyba że kolego porównujesz do S klasy.
rezon - 06-10-2010, 11:05
13zbyszek13 napisał/a: | Jeżdżę różnymi autkami i nie słyszę dużej różnicy znacznie odbiegającej w wygłuszeniu MO II od innych. | ja też jeżdżę autami różnej klasy i też nie słyszę różnicy w wygłuszeniu MO II - bo go nie ma, a w innych jest - to jest ciszej. Zwłaszcza powyżej 120km/h. I nie potrzeba do tego S-klasy czy Q7, wystarczy Yeti.
|
|
|