To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Wersja 5-cio miejscowa vs wersja 7-mio miejscowa.

janekzpolic - 05-10-2010, 18:49

to jest jak ktoś tutaj napisał karton gips auto
mitsu00 - 05-10-2010, 18:56

janekzpolic napisał/a:
to jest jak ktoś tutaj napisał karton gips auto

Mały OT ale nie moglem się powstrzymać: wlaśnie zaglądałem w miejsce gdzie zamontowany jest klakson, bo poluzowała mi się tam wtyczka i co znalazłem? Między zderzakiem a intercoolerem luźno wciśnięty jest mega kawał białego styropianu. nawet nie jest jakoś spiety spinkami czy cuś. Po prostu wciśnięty.............. :butthead: :finga: To sie nazywa nowa definicja strefy zgniotu......

regon - 05-10-2010, 20:09

mitsu00 napisał/a:
Eeee tam narzekacie że opony wam szumią..... Przejedźcie się autem z oponami zimowymi na kolcach. To jest dopiero akustyka :finga:

jeździłem volviakiem i na szczęście (dobre wygłuszenie) nic do środka nie dochodziło.

mitsu00 - 05-10-2010, 20:19

regon napisał/a:
jeździłem volviakiem i na szczęście (dobre wygłuszenie) nic do środka nie dochodziło.

To bardzo dziwne bo ja akurat własnym S70 jak tam mieszkalem na stałe, jeździłem 4 lata i na asfalcie to był MEGA hałas i stukot od kolców.

lexus - 05-10-2010, 20:55

szwedzi podobno nazywają volvo najszybszy traktor świata ,tylko w usa jest the best
regon - 05-10-2010, 21:29

mitsu00 napisał/a:
regon napisał/a:

To bardzo dziwne bo ja akurat własnym S70 jak tam mieszkalem na stałe, jeździłem 4 lata i na asfalcie to był MEGA hałas i stukot od kolców.

a ja kombiakiem 740 dwa sezony i cisza (wersja polar jeśli dobrze pamiętam). Zgodze się, iż słychać kolce na asfalcie - ale jak jedzie samochód obok przechodnia.

janekzpolic - 05-10-2010, 22:36

75 db przy przyspieszaniu to trochę dużo moim zdaniem ,dzisiaj robiłem pomiary
mitsu00 - 05-10-2010, 22:54

janekzpolic napisał/a:

To zmierz sobie zaraz po odpaleniu zimą przy powiedzmy -25st. C :finga:

janekzpolic - 06-10-2010, 00:26

mitsu00 napisał/a:
janekzpolic napisał/a:

To zmierz sobie zaraz po odpaleniu zimą przy powiedzmy -25st. C :finga:
zaraz po odpaleniu jest 79 db przy temp 6 stopni nie rozumiem tylko Twoich ikon :?
silnik 2,2 hdi przy obecnej temp 7 stopni 78 db ,max jaki z siebie wydobył przed chwilą to 82db

także nie ma co się cieszyć a pozostaje tylko współczuć uszkodzenia narządu słuchu u kolegi,jeżeli uważa że silnik 2,2 jest cichutki jak V6 to pozostaje laryngolog

13zbyszek13 - 06-10-2010, 08:57

regon napisał/a:

Ja jeżdżę MO II i na wygłuszenie też nie narzekam :lol:

janekzpolic - 06-10-2010, 10:28

13zbyszek13 napisał/a:
regon napisał/a:

Ja jeżdżę MO II i na wygłuszenie też nie narzekam :lol:
bo nie można narzekać na coś czego nie ma :lol: :lol:
mitsu00 - 06-10-2010, 10:37

janekzpolic napisał/a:
nie rozumiem tylko Twoich ikon

Po pierwsze ikona :finga: to nie przysłowiowy fakers, tylko kciuki do góry. Po drugie nigdzie nie napisalem, ze 2.2 ma byc niby cichszy przy odpaleniu w największy mróz. Na osiedlu jest kilka Rudych 102 które po odpaleniu w największe mrozy brzmia jakby w silniku worek gwoździ hałasował.

dab - 06-10-2010, 10:38

janekzpolic napisał/a:
Ja jeżdżę MO II i na wygłuszenie też nie narzekam
bo nie można narzekać na coś czego nie ma

dobre! :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:
ja przestalem jezdzic outkiem powyzej 130km/h bo niestety halas przeszkadza w komfortowej podrozy, nie slysze co do mnie zona lub dzieci mowia :evil: :?
zaprojektowali takie autko do poruszania sie z dozwolonymi prawnie predkosciami.... :lol: :lol: :lol: jedziesz szybciej to bedzie beeeeeee :twisted:

13zbyszek13 - 06-10-2010, 10:44

janekzpolic napisał/a:
bo nie można narzekać na coś czego nie ma

Jeżdżę różnymi autkami i nie słyszę dużej różnicy znacznie odbiegającej w wygłuszeniu MO II od innych.
Chyba że kolego porównujesz do S klasy.

rezon - 06-10-2010, 11:05

13zbyszek13 napisał/a:
Jeżdżę różnymi autkami i nie słyszę dużej różnicy znacznie odbiegającej w wygłuszeniu MO II od innych.
ja też jeżdżę autami różnej klasy i też nie słyszę różnicy w wygłuszeniu MO II - bo go nie ma, a w innych jest - to jest ciszej. Zwłaszcza powyżej 120km/h. I nie potrzeba do tego S-klasy czy Q7, wystarczy Yeti.