MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Zimowa Akcja Przeglądowa
marjas007 - 20-10-2010, 23:16 Temat postu: zima rm filipowicz byłem na tej akcji w rm filipowicz, zgłosiłem chęć wzięcia w sobotę , oddzwonili w poniedziałek, umówiłem się na środę.
Po małych problemach z dojazdem, bo nowohucka jest w remoncie, dojechałem, wzięli mi auto do serwisu, posprawdzali, podpieli do komputerka, wykasowali błedy i poinformowali o problemach z moja carismą,
jak za te pieniadze (49) to nie narzekam na usługę , w zwykłej stacji też by trzeba dać coś koło tego za dokładne sprawdzenie auta
jedyne zastrzeżenie to takie, że lista usterek została mi wydana dopiero na moja prośbę a wydaje mi się że powinna być wydana razem z fakturą no i do tej pory nie skontaktował się ze mną serwisant w celu przedstawienia oferty na części, chociaz strasznie chciał mi ja składać
podsumowując - polecam a przy okazji obok jest salon TATA - polecam obejrzeć te samochodziki
Colcik3 - 21-10-2010, 17:19
oooo to musze podjechac tam )))
Maddox - 24-10-2010, 00:05
właśnie dzisiaj zaliczyłem przegląd zimowy w Auto GT(nawet założyli swoje ramki na rejestracje ).
po pierwsze, swoje zgłoszenie wysłałem w czwartek do MitCaru, bo mam bliżej, do piątku zero odzewu, więc w piątek rano pisze do Auto GT, po 3 godzinach telefon, termin uzgodniony i gra gitara.
na dwa dni przed wyznaczoną datą telefon z przeprosinami, że w tę sobotę nie będą mogli, bo się mechanior rozchorował etc. umówiliśmy kolejny termin, na dzisiejszą sobotę-duży plus za kontakt z klientem, niestety MitCar duży minus, oddzwonili dopiero w poniedziałek.
Auto przyjęte, przeglądnięte, info co wymienić w przyszłości podane, przy okazji dolano płynu chłodniczego, zakupiłem skrobaczke ostatnią , żonka zakochała się w ASXie, syn przejrzał ofertę salonową, więc wszyscy zadowoleni.
atmosfera bardzo miła.
49 zeta to nie majątek, a dobrze mieć świadomość że z autem nie ma problemów, teoretycznie, można to wszystko zrobić we własnym zakresie, ale skąd miałbym wiedzieć, że uszczelka przy skrzyni biegów jest nieoryginalna miedziana a nie aluminiowa(efekt wymiany sprzęgła u makaronów) i jest lekkie niegroźne zapocenie.
romero - 24-10-2010, 06:28
A o te ramki to Cię zapytali czy mogą założyć ?
Maddox - 24-10-2010, 11:57
nie, ale kiedys w Colcie tez mi zmienili na "firmowe".
oczywiscie, mogli by sie zapytac(wczesniej mialem logo wroclawskiego ASV), ale nie ma tego zlego, te co mialem byly lekko spękane.
mitsu00 - 24-10-2010, 12:05
Maddox napisał/a: | nie, ale kiedys w Colcie tez mi zmienili na "firmowe".
oczywiscie, mogli by sie zapytac(wczesniej mialem logo wroclawskiego ASV), ale nie ma tego zlego, te co mialem byly lekko spękane. |
A ja mam ramki czarne bez zadnej reklamy konkretnego ASO. Chcą reklamy? Niech zamieszczaja ogłoszenia w prasie
sla - 24-10-2010, 13:31
Ramki to jest pierwsza rzecz którą robią, w Auto-Gt, wymienili mi gdy podjechałem zmienić żarówkę. Cóż , reklama za darmo.
pestek - 25-10-2010, 10:54
Umówiłem się na piątek do Allianz Auto. Zobaczymy jak wypadnie mój pierwszy kontakt z ASO. Kilka drobiazgów do zrobienia powinni znaleźć. Zdam relację.
Michal-MMC - 08-11-2010, 10:56
Akcja przedłużona do końca listopada - zapraszamy do serwisów
Szwagroz - 08-11-2010, 14:41
czyli do 30 listopada akcja "naciągnij klienta", ja nie polecam, taki przegląd jak oni robią to można zrobić na parkingu pod blokiem
Szyszkowa - 08-11-2010, 15:10
Szwagroz napisał/a: | czyli do 30 listopada akcja "naciągnij klienta", ja nie polecam, taki przegląd jak oni robią to można zrobić na parkingu pod blokiem |
Nie generalizuj- nie każdy samochód można sobie podnieść pod blokiem, poza tym są tacy, którym taka akcja się przyda.
Od serwisu zależy, jak klient zostanie potraktowany- ale znając zakres przeglądu i to, jak sam proces wygląda w innych ASO, można egzekwować porządne przeprowadzenie procedury.
Juiceman - 08-11-2010, 15:55
Szyszkowa napisał/a: |
Nie generalizuj- nie każdy samochód można sobie podnieść pod blokiem, poza tym są tacy, którym taka akcja się przyda.
Od serwisu zależy, jak klient zostanie potraktowany- ale znając zakres przeglądu i to, jak sam proces wygląda w innych ASO, można egzekwować porządne przeprowadzenie procedury. |
Dokładnie tak jak piszesz, chociaż po wizycie w dolnośląskim ASO, to raczej będzie ostatnia wizyta jeśli chodzi o Zimową/Letnią akcję przeglądową z mojej strony
mitsu00 - 08-11-2010, 17:11
Szwagroz napisał/a: | czyli do 30 listopada akcja "naciągnij klienta", ja nie polecam, taki przegląd jak oni robią to można zrobić na parkingu pod blokiem |
W kadym Norrauto, czy Feuvert odhaczają wszystkie punkty kontrolne w/g akcji przeglądowej Mitsubishi, za darmochę przy każdej wizycie. Ostatnio 2 tyg, temu przy przełożeniu kół z letnich na zimowe, dostalem w Norrauto jako bonus, pięknie wypelnioną listę punktów kontrolnych, m.in temp. zamarzania płynu chlodniczego, wrzenia płynu hamulcowego, ładowania akku., stanu ogumienia, zawieszenia, kondycji wycieraczek etc.
krzychu - 08-11-2010, 17:41
Oczywiście to Twoja opinia i masz do niej prawo, nawet ładnie że ująłeś to w cudzysłów. Z tym że pracuję w firmie w której też się ocieramy o temat że dla kogoś usługa jakaś prosta jest spoko dla drugiego drogo ale ok, innego "złodziejstwo".
Weźcie pod uwagę 2 rzeczy:
- To jest ASO a to z zasady nie jest tanie.
- To widać usługa nie dla Ciebie ponieważ Ty możesz podnieść auto i sam sprawdzić
Ja bym tam chwalił MMC że w ogóle coś robią!
Nie palcie dla innych tej akcji to jest tylko 50zł! Bez przesady popatrzcie na to z innej strony. Niektórzy nie widzą tego żeby oddać swoje auto np. 3 letnie (dopiero co po gwarancji) do innego zakładu niż ASO, a ich sprawdzenie czy samochód nadaje się dojazdy sprowadza się do sprawdzenia poziomu paliwa na wskaźniku...
Juiceman - 08-11-2010, 17:48
Krzychu zgoda, ale te 3 strony opinii coś jednak znaczą.
|
|
|