To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - światła do jazdy dziennej

Jaro1974 - 30-09-2015, 21:32

elektryk, u mnie to wystąpiło jakieś trzy miesiące temu trzy razy. Jak wymieniłem aku temat na razie umarł śmiercią naturalną. Zobaczymy na jak długo.
elektryk - 30-09-2015, 23:38

Jaro1974 napisał/a:
elektryk, u mnie to wystąpiło jakieś trzy miesiące temu trzy razy. Jak wymieniłem aku temat na razie umarł śmiercią naturalną. Zobaczymy na jak długo.
Ja zmieniłem robotę i w ciągu dwóch lat raz ktoś z pracowników dzwonił że zostawiłem na światłach.
Kochan - 01-10-2015, 09:45

A zlokalizował ktoś gdzie ten czujnik/układ się mieści? Może standardowe czyszczenie itd. coś pomoże ? Ok, lokalizacja raczej przy nogach, obok puchy z bezpiecznikami.
Jaro, o jakich parametrach wsadziłeś Aku ?

Jaro1974 - 01-10-2015, 09:52

Ja zakupiłem aku 61 Ah, 600 A rozruchowego.
Kochan - 01-10-2015, 10:06

Ok, będę się rozglądał może na promocji gdzieś będą bo i tak przydałoby się wymienić aku z 2012.
A w między czasie sprawdzę bezpieczniki, wyczyszczę masę (bo z tego co się domyślam sterowanie jest masą??) itd. może pomoże .

elektryk - 01-10-2015, 11:04

Kochan napisał/a:
A zlokalizował ktoś gdzie ten czujnik/układ się mieści? Może standardowe czyszczenie itd. coś pomoże ?
Nie wiem co konkretnie ponosi winę za to zachowanie. Mam dwa podejrzenia, ETACS, albo ta mała puszka w skrzynce bezpieczników pod maską.

Kochan napisał/a:
A w między czasie sprawdzę bezpieczniki, wyczyszczę masę (bo z tego co się domyślam sterowanie jest masą??) itd. może pomoże .
Szczerze mówiąc to nie do końca rozumiem jaki by to miało mieć efekt. Dopóki nie znajdzie się metoda na odtworzenie problemu z kontrolowanych warunkach to jest szukanie igły w stogu siana.

Gdzieś kiedyś czytałem że Outlander 2 miał podobny problem, i tam pomogła akcja serwisowana polegająca na wymianie któregoś modułu. Ale Outlander 2 to mogą być inne moduły, innego producenta i inna przyczyna.

Kochan - 01-10-2015, 11:16

na akcję serwisową z pewnością nie mamy już szansy :)
Odnośnie warunków tak jak piszesz to ciężko o odtworzenie, bo nawet nie wiadomo jaki sygnał to generuje i skąd on pochodzi.