To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Dedykowana stacja multimedialna

jac - 23-11-2010, 19:11

shalafi napisał/a:
p.s. 20 minut to baaardzo optymistyczne, no chyba ze na sam proces podmiany skrzynki, a tu jeszcze 3 anteny do poprowadzenia między innymi z tylnej szyby, dopasowywania szczeliny dvd aby płytka trafiała w otwór 8) wbrew pozorom trochę czasu schodzi itp itd

20 min zajelo mi zdemontowanie plastikow oraz podmiana skrzynek i znow montaz plastikow, jak juz powiedzialem troszke zabawy z antena - w Twoim przypadku kilkoma antenami ;-)

shalafi - 23-11-2010, 19:30

traveller napisał/a:
Najpierw witam wszystkich, bo jestem tu nowy. Karor - kupiłem sobie dokładnie takie samo urządzenie w GB (w firmie wysyłkowej), co kosztowało mnie prawie o połowę mniej, niż w tej firmie, z której pochodzą zdjęcia. Ogólnie jestem zadowolony. Są co prawda dwa problemy, ale mam nadzieję, że uda się je pokonać.
Pozdrawiam wszystkich.

witaj

myślę, że akurat warto się dzielić problemami, bo może uda się wspólnie je rozwiązywać, albo ktoś nawet już je rozwiązał,
a osobom wahającym się pomoże podjąć decyzję... bo wiadomo, że chińczyk to chińczyk i idealny to on nie jest ;)

pzdr

traveller - 23-11-2010, 20:36

shalafi napisał/a:
traveller napisał/a:
Najpierw witam wszystkich, bo jestem tu nowy. Karor - kupiłem sobie dokładnie takie samo urządzenie w GB (w firmie wysyłkowej), co kosztowało mnie prawie o połowę mniej, niż w tej firmie, z której pochodzą zdjęcia. Ogólnie jestem zadowolony. Są co prawda dwa problemy, ale mam nadzieję, że uda się je pokonać.
Pozdrawiam wszystkich.

witaj

myślę, że akurat warto się dzielić problemami, bo może uda się wspólnie je rozwiązywać, albo ktoś nawet już je rozwiązał,
a osobom wahającym się pomoże podjąć decyzję... bo wiadomo, że chińczyk to chińczyk i idealny to on nie jest ;)

pzdr

No dobrze, po zamontowaniu urządzenia i wejściu w tryb TV lub AUX IN pojawia się komunikat ostrzegawczy o kinieczności wyłaczenia sygnału video. Producent tego urządzenia zalecił połaczyć kabek oznaczony "speed" z masą urządzenia, co zrobiłem ale pomogło na krótko. Ponadto nie chce działać kamera cofania podłączona do dedykowanej wtyczki (CCD AV IN). Jest dobra bo działa na wejściu AUX IN. Przypuszczam, że może to być powodem braku styku na niektórych pinach w kostkach połaczeniowych. Jest także pewien problem z Auto Mapą (dokładnie to samo, co opisał wcześniej apikus). Inne nawigacje (oprogramowania) działają prawidłowo. Koresponduję aktualnie z wytwórcą tego urządzenia i mam nadzieję, że uda mi się go namówić na przysłanie nowego softu do navi.
Pozdrawiam,

shalafi - 23-11-2010, 21:08

a to nie miał być kabelek 'parking' co go z masą trzeba było połączyć? bo inaczej nie działa video w czasie jazdy? gdzieś w długim wątku w dziale outlander dotyczącej tej stacji o tym pisali...
a to masz tą stacje z Rofaudio? czy inna, bo na zdjęciu wyglądają tak samo..

traveller - 23-11-2010, 21:23

Inną, taką: http://www.witson.com/en/...roID=100439897.
A w zakładce Support na tej stronie jest odpowiedź na moje pytania.
Pozdrawiam,

shalafi - 23-11-2010, 21:33

no na pierwszy rzut oka to podobna, ale faktycznie inna,
hmm nie wiem czy w takiej sytuacji nie lepiej było by rozdzielić wątek, tak aby były osobne do różnych rodzajów stacji..

jac - 23-11-2010, 21:44

shalafi napisał/a:

Rofaudio zazyczylo sobie sa swoje radyjko ok.650USD z przesylka zatem nawet jesli to to samo to to jest tansze..

shalafi - 23-11-2010, 21:48

jac napisał/a:
shalafi napisał/a:

Rofaudio zazyczylo sobie sa swoje radyjko ok.650USD z przesylka zatem nawet jesli to to samo to to jest tansze..

hmm a to dziwne, mi podali cenę za wersje New 380$
a z tego co widzę to jednak są różnice, w każdym bądź razie interfejs jest inny, jutro wrzucę jakieś fotki...

traveller - 23-11-2010, 21:51

jac napisał/a:
shalafi napisał/a:

No i jeszcze dolicz do tego z Rofaudio podatek i cło.
Pozdrawiam,

shalafi - 24-11-2010, 09:22

no cóż, wiem, że się da kupić z Rofaudio samą nową stację za 380$, i za transport z opłatami łącznie jakieś 150$.. tak na gotowo ...

EDIT:
obiecałem jakieś fotki no to proszę:
http://img219.imageshack....01124100035.jpg
tak wygląda zamontowana, Automapa widać ładnie łapie GPS (na desce w rogu),
i to co uważam za najsłabszą rzecz to player, jak widać odstaje trochę stylistycznie :/
(a to małe w rogu na szybie to antena DVB-T jakby co)

a tutaj ktoś zrobił przegląd funkcji (to samo tylko dla outlandera):
http://www.youtube.com/watch?v=zrn9c3o880s
http://www.youtube.com/watch?v=prQdYIpjYpc

jac - 24-11-2010, 22:46

traveller napisał/a:

Pozdrawiam,

mieszkajac w "londku" podatku nie place a clo jest sladowe, z tego co pamietam kolega placil cos okolo 12GBP. Rofaudio opisuje przesylke jako "gift" i w ten sposob uciekaja od oplat.

traveller - 27-11-2010, 12:25

jac napisał/a:
traveller napisał/a:

Pozdrawiam,

mieszkajac w "londku" podatku nie place a clo jest sladowe, z tego co pamietam kolega placil cos okolo 12GBP. Rofaudio opisuje przesylke jako "gift" i w ten sposob uciekaja od oplat.

Ale polscy celnicy na "gifty" nie dają się nabrać.

Pozdrawiam,

george2 - 27-11-2010, 16:24

Mam pytanie odnośnie spasowania maskownicy od tych stacji. Jak to wygląda w porównaniu z oryginałem tzn. jaka jest wielkość szczelin i ogólnie jak to wygląda .

Pozdrawiam

shalafi - 27-11-2010, 16:51

george2 napisał/a:
Mam pytanie odnośnie spasowania maskownicy od tych stacji. Jak to wygląda w porównaniu z oryginałem tzn. jaka jest wielkość szczelin i ogólnie jak to wygląda .

Pozdrawiam

a patrzyłeś na moje zdjęcia? przecież na nich to widać

george2 - 27-11-2010, 17:57

Interesuje mnie spasowanie prawego i lewego górnego rogu.Zdięcia są robione po pewnym kątem i nie jestem pewny czy wszystko jest ok. Ja w necie znalazłem przynajmiej 5 różnych stacji o różnym wyglądzie zewnętrznym i różnych parametrach.Cenne są wszystkie opinie forumowiczów bo każdy chce kupić jak najlepszy sprzęt.Bardzo cenne by było zdjęcie sprzętu od strony gniazd połączeniowych bo już to świadczy o możliwościach stacji. Np. spotkałem tylko jedną z możliwością podłączenia dodatkowego zewnętrznego mikrofonu co bardzo poprawia słyszalność rozmowy telefonicznej.
Pozdro.