To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Zaraz po odpaleniu zapala się Check engine i ga

dawidoski13 - 02-01-2011, 19:50

http://www.jparts.pl/ a czy oni prowadzą sprzedaż wysyłkową? a i o co chodzi z tym ze tylko dla "maniaków" :roll: wybaczcie ale jestem świeży, dlatego pytam.

[ Dodano: 02-01-2011, 19:53 ]
CIENIO1, w twoim przypadku to na pewno będzie coś z kablami albo świecami... mi taż falowały na jałowym ale przeczyściłem przepustnice i jest git.

m6riano - 02-01-2011, 20:18

to możesz mieć coś z sonda(jeśli chodzi o CE) no i byc może z wtryskiem lub zapłonem na tym garze...
dawidoski13 - 02-01-2011, 20:44

http://www.jparts.pl/ a czy oni prowadzą sprzedaż wysyłkową? a i o co chodzi z tym ze tylko dla "maniaków" :roll: wybaczcie ale jestem świeży, dlatego pytam.
m6riano - 02-01-2011, 21:00

dawidoski13 napisał/a:

[ Dodano: 02-01-2011, 19:53 ]
CIENIO1, w twoim przypadku to na pewno będzie coś z kablami albo świecami... mi taż falowały na jałowym ale przeczyściłem przepustnice i jest git.

tez sie przyda

j-rules - 02-01-2011, 22:26

www.jparts.pl oczywisccie sprzedaz wysyłkowa, a dla mitsumaniaków specjalne warunki cenowe (podac numer klienta 00229)
CIENIO1 - 03-01-2011, 14:51

witam, tak jak pisałem w wczoraj,dzisiaj rano odpalam gala i ok jadę po chwili zapala się check i się już pali,autko jest zamulone.gaszę auto odpalam i ok jadę i z nowy zapala się.i jest zamulony..nie mam problemów żeby mi gasł silnik czy coś innego,tylko jest przymulony.i trosze nie równo pracuje.dopiero jutro podjadę pod kompa wepnę i zobaczę co pokaże.ale nie daj to spokoju.a może buc przez to ze mechanik spawał tlumik i na pewno zdjął jakaś klemę z akumulatora? i coś się porąbało?jeszcze mi dzisiaj ktoś powiedział ze mogą być przewody zapłonowe do wymiany i zapala się check ?odpala mi od pierwszego.może tylko zresetować go?z góry dziękuje za jakieś podpowiedzi
OBERST - 03-01-2011, 16:24

CIENIO1 napisał/a:
witam, tak jak pisałem w wczoraj,dzisiaj rano odpalam gala i ok jadę po chwili zapala się check i się już pali,autko jest zamulone.gaszę auto odpalam i ok jadę i z nowy zapala się.i jest zamulony..nie mam problemów żeby mi gasł silnik czy coś innego,tylko jest przymulony.i trosze nie równo pracuje.dopiero jutro podjadę pod kompa wepnę i zobaczę co pokaże.ale nie daj to spokoju.a może buc przez to ze mechanik spawał tlumik i na pewno zdjął jakaś klemę z akumulatora? i coś się porąbało?jeszcze mi dzisiaj ktoś powiedział ze mogą być przewody zapłonowe do wymiany i zapala się check ?odpala mi od pierwszego.może tylko zresetować go?z góry dziękuje za jakieś podpowiedzi

Jak było coś robione przy wydechu to może coś nie halo z sondą lambda .

wilukce - 03-01-2011, 17:11

CIENIO1 napisał/a:
jeszcze mi dzisiaj ktoś powiedział ze mogą być przewody zapłonowe do wymiany i zapala się check ?

Ja jak miałem przewody do wymiany i świece to też kilka razy bez powodu mi się kontrolka zapaliła i potem gasła. Tak na prawdę to wystarczy, że jakiś czujnik dostanie niezrozumiały sygnał lub błędny sygnał i kontrolka się zapali. U mnie pewnie to był czujnik spalania stukowego, bo auto przerywało. Pzdr

dawidoski13 - 03-01-2011, 18:02

j-rules napisał/a:
www.jparts.pl oczywisccie sprzedaz wysyłkowa, a dla mitsumaniaków specjalne warunki cenowe (podac numer klienta 00229)

Dzięki wielkie j-rules zobacze czy sie sprawdzą, jeśli tak to mam spokój z częściami... a czy wszystko do galanta można tam dostać?

CIENIO1 - 03-01-2011, 20:17

patrzyłem i auto jak odpali to chodzi nie równo..dam mu 2 tys.obrotów i przerywa troszkę? i na postoju go odpalam i nic żadna check się nie zapala,nawet chodzi 10min i nic tylko jak jadę?
wilukce - 03-01-2011, 20:58

CIENIO1, najlepiej by było jakbyś podjechał na diagnostykę komputerową. Najlepiej jakby w tym czasie paliła się kontrolka ENGINE. Wtedy będziemy myśleć, bo teraz to ciężko cokolwiek powiedzieć :P
dawidoski13 - 03-01-2011, 21:15

wilukce, ma racje bez kompa to chyba nic z tego nie będzie,można sobie gdybać i wymieniać...
j-rules - 03-01-2011, 21:25

dawidoski13, generlanie wszystko do japońców, nie tylko do galanta. Aczkolwiek czasami moze sie zdarzyc ze na dany moment czegos nie ma. Ale zawsze mozna sciagnac. pozdro :)
CIENIO1 - 04-01-2011, 14:01

ok,bylem na kompie i pokazało błąd 31,,czujnik spalania stukowego..ok co dalej..mechaniki we 2 patrzyli i nie mam tego czujnika nigdzie nawet nie ma żadnej luźnej wtyczki.patrzyliśmy z tylu kolektora i nic tam nie mam,jest jedna luźna wtyczka ale krotka i jest ona bardziej kolo akumulatora to chyba nie to..co dalej bo brak sil..mechanik mówi żebym tak jeździł ,,może miałem kiedyś silnik wymieniany,i tam było a teraz nie ma.ale żadnej wtyczki nie mam,,a może komputer złapał błąd.proszę o pomoc..czy każdy galant miał taki czujnik?
wilukce - 04-01-2011, 14:27

No więc czeka Cie chyba wymiana kabelków i świec. :-) Czujnik spalania stukowego to taki piezoeletryczny elemencik, który wykrywa drgania na silniku i przestawia kąt wyprzedzenia zapłonu o wartość taką, aby drgania zanikły. Jeśli masz przebicie na kablu lub świeca zdechła to niestety drgania będą zawsze, a czujnik głupieje. Kiedy były wymieniane kable i świece ? Jeździsz na gazie ?

EDIT:
W grę wchodzi również aparat zapłonowy oraz w Twoim wypadku fajkocewki.