To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - sigmowe OT

lukasz12 - 23-04-2011, 16:10

A ja tam życzę wszystkim żeby otoczenie przez cały rok było dla nich tak życzliwe jak jest na święta. O ile lepszy byłby świat gdyby tak było...
rupert70 - 23-04-2011, 17:08

Od Nas także wszystkiego co naj.... z okazji Świąt ,niech się Naszej Rodzince Sigmowej wiedzie jak najlepiej!
Kuniek - 23-04-2011, 22:23

Najserdeczniejsze życzenia zdrowych,
radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy,
smacznego jajka, mokrego dyngusa,
a także odpoczynku w rodzinnym gronie.
Niech każdy z nas wykorzysta ten czas jak najlepiej.

VirMan - 29-06-2011, 00:41

ok - a teraz co myślicie o takim zamienniku ( obok kocura taki dodatkowy ) czy to jest pomyłka auciana itd , czy ma ktoś doświadczenie z takimi autkami :)

http://otomoto.pl/buick-p...-C18666529.html

jac33k - 04-07-2011, 19:39

Kolega choruje ostatnio na amerykańca, myślę że to jednak przelotne.
Kiedy już się zostanie posiadaczem takiego, po miesiącu zachwyt wnętrzem znika
i pojawia się naga prawda. Jeżeli chodzi o jakość wykonania to spodziewaj się tego samego co w Fordach/Oplach wszystkie amerykańskie samochody są nastawione na rynek masowy w innym tego słowa rozumieniu niż przywykliśmy do niego my posiadacze miśków. Minimalna liczba śrub, zdecydowana przewaga plastiko-klików na których ząb czasu wychodzi dużo szybciej.

VirMan - 05-07-2011, 02:31

A myślisz że czemu mam diamanta :P bo to amerykańska wersja :P miałem nissana staze na ameryke i też mi sie podobał :P Nie zauważyłem żeby auta do 96 roku były gorsze na usa niż na europę wręcz przeciwnie. Potem owszem i tańsze również.
jac33k - 05-07-2011, 12:34

A tu widzisz mówisz o autach japońskich ulepszonych stylistycznie na potrzeby rynku amerykańskiego, a w poście wcześniej pytałeś o rdzennego amerykańca. A to dwie dalekie od siebie historie.
Tomek - 05-07-2011, 12:43

zawsze chorowałem na starego amerykańca
na niektóre nowe też
nie zgodze sie, zeby jakość była kiepska (jesli chodzi o wykon wnętrza), im starszy tym lepszy
wiadomo, ze jakies chevy po 2000 to juz nie to samo i sam plastik jak w Dacii

kupilbym amerykanca, gdyby nie koszty - czesci, a potem dostepnosc blach (w razie jakiejs stluczki)

jac33k - 05-07-2011, 12:58

W tej stylistyce jest też jeden samochód który zawsze chciałem mieć :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Proudia

VirMan - 05-07-2011, 13:08

No wiem koledzy wiem.. Ąmerykaniec to nie to samo , ale wnętrze ładne , no i co by nie mówić zawieszenie jest bardziej komfortowe - może to nie taki pazur jak sigma , bardziej kanapowóz, ale jest czym jechać :)
Tomek - 05-07-2011, 13:12

VirMan napisał/a:
, bardziej kanapowóz, ale jest czym jechać :)

ma cos w sobie
jedno wiem, wiem ma kopyto, nie jest wyżyłowany
tyle, że apetyt też za tym idzie

jac33k napisał/a:
W tej stylistyce jest też jeden samochód który zawsze chciałem mieć :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Proudia

nawet nie wiedziałem ze cos takiego istnieje
za bardzo cisnie Legendem i było pewnie tylko z kierą po prawej stronie

jac33k - 05-07-2011, 13:22

tomek84 napisał/a:

nawet nie wiedziałem ze cos takiego istnieje
za bardzo cisnie Legendem i było pewnie tylko z kierą po prawej stronie

Co ty opowiadasz !
Legend to masówka. To jest auto produkowane ręcznie. To nie jest klasa wyższa to już szczyt luksusu. Masowo wychodził Hyundai Equus jako zubożała wersja Proudi. Zobacz na tabele ile tego wyprodukowano:

Year Production Sales
1999 383 -
2000 759 852
2001 85 97 (+1 export)

Cała jedna sztuka poszła na eksport.

Tomek - 05-07-2011, 13:34

z zewnatrz jak Legend

wyprodukowano niewiele, do tego RHD, wiec w polsce nie ujrzymy, to nie VR-4 zeby komus sie chcialo przerabiac :)

VirMan - 05-07-2011, 13:36

nie było by z czego deski brać - chyba ze custom.. a to już ponad moje siły. Więc od razu sobie podarowałem. zastanawiałem sie nad 3000gt.. ale mi sie odechciało :P Kocurka doposażę , idzie ładnie.. wkleję na mega swapie fotki po czyszczeniu wnętrza - extra efekt - odmłodniał :)
Tomek - 05-07-2011, 13:37

weź dodge'a stealth - lepsiejsze od 3000, bo i mniej popularne