To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - MŚ w piłce ręcznej

Kesz - 14-01-2013, 20:01

Zmiana pokoleniowa musiała kiedyś nastąpić, a za Niemcem Wenta nie przepadałem :wink:
igi - 14-01-2013, 21:18

Kesz napisał/a:
a za Niemcem Wenta nie przepadałem :wink:

żal.pl czytając takie posty!

Kesz - 14-01-2013, 21:36

Jeżeli uważasz, że nic się nie stało kiedy grając 200 meczów w koszulce z białym orzełkiem zamienia się nią, na czarnego orła. Dlaczego, bo jego koledzy z narodowej drużyny to frajerzy i cieniasy z nimi nie można jechać na olimpiadę a z Niemcami tak. Super.
igi - 14-01-2013, 21:55

Kesz z takiego artykułu czerpiesz wiedzę? link a dokładniej
"A z Wentą było tak, że w 1997 roku zdecydował się przyjąć niemieckie obywatelstwo, by móc zagrać w Igrzyskach Olimpijskich, na które nie miał szans pojechać z polską kadrą, dla której wcześniej rozegrał prawie 200 spotkań."

a może tak:

klik

" Dlaczego grał dla naszych zachodnich sąsiadów? Ponieważ nasi działacze i trenerzy postanowili, że dla polskiej piłki ręcznej jest już za stary."

http://www.mowimyjak.pl/f...i,29_36246.html

Nie jedyny nie spełniony talent którego pseudo Polscy trenerzy nie wiedzieli w kadrze, a miał ambicje na coś więcej.

Czy naprawdę to jest Niemiec? Hmmmmmm śmiem wątpić. ;)

Kesz - 14-01-2013, 22:08

Nie rozumiem. Ale co negujesz? Jest Niemcem. Napisałem, nie lubię Niemca Wenty, jak również paru Polaków w tym kraju.
Jeżeli chodzi o materiał źródłowy. Wikipedia i wypowiedź Wenty.

Pochodzę z Pomorza, a tam chyba każdy ma jakieś związki z Niemcami. Oczywiście, że miałem rozterki. Tym bardziej że ja nie przyjąłem podwójnego obywatelstwa, tylko zmieniłem polskie na niemieckie. Tak mi to wytłumaczono w ambasadzie. Teraz nie mam polskiego paszportu. To była trudna decyzja, ale musiałem ją podjąć. Urodziło mi się dziecko, chciałem pozostać w Niemczech – powiedział Wenta

Jako zawodnik super, trener super.

Krystian99 - 14-01-2013, 23:38

Wracając do tematu, no to kolejne zwycięstwo Biało-Czerwonych =D>
Arabia Saudyjska 14:28 (6:14) Polska

Były momenty w meczu że chciało się wstawać i klaskać ale też czasami pokazywali grę dzieci z podstawówki :| oby dalej było już coraz lepiej i by nowi zawodnicy się rozegrali bo jeszcze nie wszystkim to dobrze wychodzi :roll:
Wierzmy w nich :wink:

Kesz - 15-01-2013, 08:57

Kontuzja Mariusza Jurkiewicza stawia nas w ciężkiej sytuacji, nie wiem czy nie ściągną kogoś z Polski, poważna strata.
Wynik dobry, ale wile razy pudła nie powinny się zdarzyć.

Marcin-Krak - 15-01-2013, 21:48

Przegrywamy ... w końcówce festiwal niewykorzystanych naszych okazji :evil:
Kesz - 15-01-2013, 21:59

Jak można tyle zmarnować? Końcówka pierwszej połowy, nie mogą skończyć akcji rzutem, sam na sam, karne...trudno.
Krystian99 - 15-01-2013, 22:46

Panowie piszecie o przegranej, a gdzie jakieś wyniki :!: :?:
No to ja zapodam :!:
Polska 24:25 (14:11) Słowenia
Po pierwszej połowie zapowiadało się lepiej, ale początek drugiej to jakaś pomyłka, pogrom Słoweńców, Lijewski pokazał też się z bardzo kiepskiej strony tyle nie wykorzystanych sytuacji :roll: szkoda chłopaków :| ale nic, następny wygramy :P

Marcino - 15-01-2013, 22:49

Dali popis jak nie wygrać przy tylu sytuacjach..:)
MartinMM - 16-01-2013, 12:51

Dobrze ze nie ogladalem bo bym osiwiał przed tv :) wystarcza mi wasze komentarze na temat gry
Kesz - 16-01-2013, 13:08

Serbia wydaje się jeszcze mocniejsza, jadą teraz na inną halę, oj będzie ciężko. Nie wiem czy widzieliście kłótnie Jaszki i Jureckiego, Lijewskiego po rozegraniu ostatniej akcji pierwszej połowy. Czuje, że w szatni był dym i po przerwie wszystko siadło :?
Krystian99 - 16-01-2013, 16:36

No Jaszka z Jureckim nieźle się na siebie wydzierali :axe: chociaż mógł inaczej to rozegrać a nie szukać faulu :| zobaczymy co będzie jutro :roll:
MartinMM - 17-01-2013, 21:01

Fatalna skutecznosc do połowy w meczu z Serbami.