Dom/garaż/ogród - Odkurzacz centralny ??
bastek - 07-01-2013, 00:15
ja wiem, czy 10 m ci potrzebne? liczyłem z tatą, średnia burza to z mojego dachu ok. 1,5-2 m3. jak jest kilkudniówka deszczu - spadnie na mój dach jakieś 3-4 m (tata lubi hydrologię, i mi wyliczył z danych) więc kompromis 3 m3-najwyżej w deszcz wyjdę i uruchomię pompkę....
10 m to olbrzymia dziura - albo wgłąb (trudno kopać ręcznie, koparką drogo) albo rozległe (brzydko wygląda)
Tomek - 07-01-2013, 08:58
bastek napisał/a: | odkurzacz centralny dział od wczoraj od północy
koszt 300 zł materiał (sam z majstrem kładłem, ucząc się z netu) potem szyldy (żona wybierała, więc droższe są....) 200 zł, szufelka 130 zł.
odkurzacz cana-vac 2300 w tym separator do kominka, plus 400 zł rura z 6-ma końcówkami (nie wiem po co tyle, ale taki był zestaw. rura z 3-ma końcówkami kosztowała drozej
razem 3,3 tys
usługa z firmy koszt dodatkowy ok. 650 zł
ciągnie dużo mocneij niż mój stary wodnik, jest lzejszy, cichszy,nie trzeba myć (to najważneijsze chyba). wodnik ma rurę wylotową z tyło, co oznaczało, że odkurzam północną cz.pokoju, a kurz z południowej fruwa-tego tez nie ma
|
również polecam odkurzacz
u mnie siedzi już od lipca
odkurzacz, montaż, rura, szufelka, 2 gniazda, etc. kosztował mnie 2400 (Vacuflo średnia półka)
instalacja miała mnie kosztować 700 zł, ale niestety przespałem trochę i musiałem to zrobić po wylewkach i tynkach, więc kosztowało mnie to dodatkowe 4 stówki
|
|
|