[97-04]Galant EAxA/W - Zamówienie grupowe - komplet wyszerzeń/nakładek na błotniki
p_bladek - 18-09-2011, 03:58
Japońców sie nie poprawia, mam serię i tego się trzymam od 8 lat przysiadłem, od hondy poprzez nissana do mitsu. Nic poza oryginałem nie dodałem, zdanie znacie, 2,5 litra to niby nic, ale moment jest . Dla mnie praktyczne korzyści wyjda takie same co przy nakładkach srebrnych do niemców które się pojawiły jakis czas temu, będzie miała gdzie woda się zbierać. Nie dajmy umrzeć z głodu blacharzom, hmm w sumie coś pomiedzy humanitarnym podejściem a caritasem .
nabassu - 18-09-2011, 09:18
czyli smiesznych hamulcow przedliftowych tez nie ma co zamieniac na wieksze poliftowe?
p_bladek - 18-09-2011, 09:47
Nabassu, w Primerce też można zamiast zwykłych hamulców założyć czterotłoczkowe od S13, w Hondzie założyc Kompressor od Mercedesa. Puki co nie znam nikogo komu by takie poprawki na zdrowie wyszły, ot zamiast stockowych cześci przy awarii ma problem. nikt nikomu nie broni.Primera GT ma raptem 15KM mniej od Gala.
Nie przekładałem i jakoś Ojciec który przejął odemnie auto się jeszcze nie zabił.
Poprostu ja mam taką politykę, no ale zrobił sie mały offtop, co maja hamulce do rdzosprzyjających nakładek. Dla mnie to to samo co nakleić napis sporting lub turbo w Galu. Auto "Ztjuningowane" zawsze wywołujace śmiech u mnie na drodze .
Wolna wola, co kto lubi
nabassu - 18-09-2011, 09:50
http://i804.photobucket.c...nt/DSC01274.jpg
i po to sa te doladki. a to raptem 8 cali, a ludzie wsadzaja i 9.
p_bladek - 18-09-2011, 10:09
To zgodzisz się ze mna że tym bardziej woda bedzie sie tam zbierac, i o efekty nie bedzie trzeba długo czekac.
Ps. Stockowe 17 a takie posiadam nie wystają
Juz napisałem co kto lubi.
nabassu - 18-09-2011, 11:25
jak sie ma zbierac skoro sa po obwodzie oklejone tasma.
widzisz, ja mam stockowe 17 z evo, bo w stockowe 16 od VR4 nie mieszcza sie hamulce z evo.
mam hamulce z evo, bo seryjne hamulce z VR to smiech na sali i robia sie fioletowe po 3 hamowaniach.
fakt, mojemu ojcu nie przeszkadzalo by to pewnie, bo dla niego samochod to ochrona przed deszczem, ale nie po to mam 280 koni zeby bymi jezdzic po bulki.
i tu dochodzimy do sedna, ze tak w zasadzie to wszystko powyzej 100 koni to tak na prawde zbedny bajer, auto powinno byc fabrycznie szare, chronic przed deszczem, wozic do kosciola i malo palic.
robertdg - 18-09-2011, 11:29
p_bladek, ale nie bądź nadgorliwy, fabrycznie były takie dodatki i zanim ocenisz coś po nazwie, wypadałoby abyś widział to na oczy, ponadto taką nakładke nie mocuje sie hermetycznie do panelu, jednakże mocuje się umożliwiając sływ wody, każdy fabryczny detal jest montowany w taki sposób, aby woda się dała z niego bez problemów odprowadzić.
robertdg - 18-09-2011, 11:29
p_bladek, ale nie bądź nadgorliwy, fabrycznie były takie dodatki i zanim ocenisz coś po nazwie, wypadałoby abyś widział to na oczy, ponadto taką nakładke nie mocuje sie hermetycznie do panelu, jednakże mocuje się umożliwiając sływ wody, każdy fabryczny detal jest montowany w taki sposób, aby woda się dała z niego bez problemów odprowadzić.
p_bladek - 18-09-2011, 12:15
nabassu, Cytat: | fakt, mojemu ojcu nie przeszkadzalo by to pewnie, bo dla niego samochod to ochrona przed deszczem, ale nie po to mam 280 koni zeby bymi jezdzic po bulki.
i tu dochodzimy do sedna, ze tak w zasadzie to wszystko powyzej 100 koni to tak na prawde zbedny bajer, auto powinno byc fabrycznie szare, chronic przed deszczem, wozic do kosciola i malo palic. |
Nie, nie, ma wygladać na szare i dawać po d..... krawaciarzom i łysym panom w BMW.
Mina takiego kierowcy bezcenna
Anonymous - 18-09-2011, 21:13
nabassu napisał/a: | Enkei z evo ma 8 cali szerokosci i bez dokladek wystaje za obrys i chlapie gdzie popadnie z opon. |
To jakie ET ma Enkei? W EA5W Aluett 17''/8'' ET35 z oponą 225/45R17 nie wystaje za obrys...
nabassu - 18-09-2011, 21:36
ma ET 38 i miedzy zacisk a szpryche malego palca nie wsadzisz
Anonymous - 18-09-2011, 21:40
Jeżeli ma ET38 - czyli felga siedzi głębiej niż u mnie to jakim prawem koło wystaje poza obrys?
nabassu - 18-09-2011, 23:30
takem gdzies zgooglal. czekaj.
[ Dodano: 18-09-2011, 23:33 ]
hmm.. juz w 2 miejscu mam ET38. moze VR ma piaste bardziej wysunieta
danino88 - 03-12-2011, 12:34
dobra chłopaki a ile Wam wystaje koło poza błotnik? Z tego co wiem to nie może wogóle wystawać bo policja może zabrać za to dowód.
mlun - 03-12-2011, 18:54
Bieżnik nie może wystawać o ile pamiętam.
|
|
|