Komputery, RTV, AGD, Komorki - Cyfrowy Polsat vs n
Anonymous - 17-02-2011, 21:25
Krzyzak napisał/a: | artur - namawiasz mnie cały czas na n - ale użyj argumentów - dlaczego mam dalej z nimi podpisać umowę? |
wcale Cie nie namawiam pisze tylko ze poprostu bedziesz zalowal przejsca do polsatu tak jak kilku moich znajomych.
sam na n-ce ogladam tylko doslownie dwa kanaly: discovery historia, a od lutego doszedl bbc knowledge, na reszte nie mam czasu.
place za trzy pakiety 54zl i choc mam umowe od poczatku powstania n-ki w polsce niechce mi sie jej rozwiazywac dla promocyjnej oferty bo mi jest niepotrzebna.
nie interesuje mnie tez opcja dekodera na wlasnosc bo wlasnie pol roku temu popsul mi sie dekoder ktory w kilka minut wymienilem na nowy.
na polsacie z kanalow ktore chetnie bym przygarna pod swoja strzeche to national geographic.
Pieraś - 17-02-2011, 22:57
[quote="krzychu"] robertdg napisał/a: | ....bo multiroom który oferuje N to nieporozumienie (zresztą ten "firmowy" z cyfry który działa 6h też nie lepszy).
|
A co z ich multiroom jest nie tak?
Krzyzak jak dla Ciebie liczy sie tylko ogladanie TV (audio/video) i przy tym sie liczy tylko cena to bierz co taniej, nie ma sensu brac czegos co fajnie wyglada lub ma bajery, a i tak ich nie uzyjesz. A co do ofert .... wszedzie jest tak, ze nie dadza Ci nic lepszego dopoki nie napiszesz, ze rezygnujesz W dzisiejszym swiecie to powiedzialbym, ze to logiczne .... bo po co dawac wiecej za mniej jak klient nie narzeka? Z jednej strony perfidne ale z drugiej logiczne jako, ze kazdy i kazda firma chce zarabiac bez kosztow ... taki lajf
Szwagroz - 18-02-2011, 06:25
arturro, na national geographic w sumie nic nie ma. Program dla emerytów, takie połączenie animal planet i dyscovery, to juz ciekawsze programy sa na BBC knowledge. Przy założeniu że nie biore dekodera z dyskiem itp. to mam na własność za 99 zeta dekoder HD, w polsacie sa droższe, a jak chciałem z wypozyczeniem to polsat wołał kolejną opłatę miesięczną za użytkowanie chyba z 6-7 zeta, co po kilku miechach wychodzi na mój minus. Prawda jest taka że co jakis czas trzeba platforme zmienić, umów nie ma dozywotnich : ) a kazdy sam musi sie przekonac co mu bardziej pasi. No i nie dajcie sobie wmówić że do kanałów HD potrzeba kupić większą antenę, bo bardzo dobrze odbiera na zwykłej.
Krzyzak - 18-02-2011, 07:29
arturro napisał/a: | discovery historia |
no właśnie - tego będę żałował... w sumie jedyny kanał, który jest ciekawy
tak jak w szkole nienawidziłem historii, tak teraz zdarza mi się wciągnąć w dawne dzieje...
krzychu - 18-02-2011, 09:31
Pieraś napisał/a: |
A co z ich multiroom jest nie tak?
|
Cena, ograniczenia sprzętowe, dodatkowy abonament. W Cyfrze kosztował mnie tylko spliter i konwerter typu quad resztę dostałem od Cyfry taniej lub za 1zł (nie od razu bo 3-ciego dekodera dorobiłem się dopiero ostatnio za 50zł, wcześniej były też po 1zł).
A N - Turbo dekoder masz na wynajem, dodatkowy abonament za multiroom, do tego zestaw startowy TNK kosztuje ~300-400zł. A to masz tylko 2 TV....
Pieraś - 18-02-2011, 10:12
Coz, nowa technologia to też większe koszta.
Przy czym tak naprawde dopiero Nka wprowadzila prawdziwy multiroom. To co ma konkurencja to jest 'fake', ktory zwa multiroom'em (jeden dekoder aktualizuje karty drugiego poprzez przelozenie na chwile - jak mniemam).
Generalnie rozumiem kazdego uzytkownika ale tez i Nke .... ciezko zeby wprowadzajac na rynek cos super nagle obnizali ceny bo konkurencja moze.
p.s. gdybysmy chcieli prawdziwy multiroom z wieksza iloscia dekoderow, to na pewno koszt uslugi bylby duzo drozszy, gdyz wymogi sprzetowe dekoderow by byly znacznie wieksze ... nie wspominajac o wiekszej zlozonosci oprogramowania
krzychu - 18-02-2011, 10:44
Krzyzak - a TNK patrzyłeś? http://telewizjanakarte.pl/
jaca71 - 18-02-2011, 12:05
Pieraś napisał/a: | Przy czym tak naprawde dopiero Nka wprowadzila prawdziwy multiroom. To co ma konkurencja to jest 'fake', ktory zwa multiroom'em (jeden dekoder aktualizuje karty drugiego poprzez przelozenie na chwile - jak mniemam). |
Trochę bredzisz panie kolego
N-ka nie ma Moltiroomu tylko streaming. Dekodery masz połączone kablem eternetowym i przez niego leci streaming. jeśli na czarnym dekoderze oglądasz program z jednej paczki, z drugiej paczki nagrywasz coś na dysk to na "białym" dekoderze możesz wybrać tylko coś z tych dwóch.
Ja też myślałem że po eternecie będą leciały uprawnienia ale tak nie jest.
seba77 - 18-02-2011, 14:39
Witam ja osobiście zrezygnowałem z CP byłem jego użytkownikiem coś koło 7 lat miałem pełny pakiet + HBO HD lekko ponad 90 zł mnie to kosztowało teraz mam N pełny pakiet za 99 a w nim na dzień dzisiejszy 22 programy HD a już nie długo będzie ich 25 no i turbodekoder z dyskiem 500 GB ktory kosztował mnie (99)zł ,Ja osobiście polecam N.
Pieraś - 18-02-2011, 15:14
jaca71 napisał/a: | Pieraś napisał/a: | Przy czym tak naprawde dopiero Nka wprowadzila prawdziwy multiroom. To co ma konkurencja to jest 'fake', ktory zwa multiroom'em (jeden dekoder aktualizuje karty drugiego poprzez przelozenie na chwile - jak mniemam). |
Trochę bredzisz panie kolego
N-ka nie ma Moltiroomu tylko streaming. Dekodery masz połączone kablem eternetowym i przez niego leci streaming. jeśli na czarnym dekoderze oglądasz program z jednej paczki, z drugiej paczki nagrywasz coś na dysk to na "białym" dekoderze możesz wybrać tylko coś z tych dwóch.
Ja też myślałem że po eternecie będą leciały uprawnienia ale tak nie jest. |
Cóż nie wiesz co leci po tym kablu
A ja z pewnych wzgledow nie moge tego tematu rozwinac
Zgodnie z http://www.eliteavi.com/hometheaterglossary.html, multiroom to "System that provides audio or video to multiple areas. Usually with only one source." co zapewnie dekoder N, to ze jest polaczenie 1 do 1 nie znaczy, ze nie jest to multiroom. Jak wspomnialem, to kazdy by chcial N dekoderow miec podpietych ale kto zaplaci za ta technologie w takim ksztalcie - koszt bylby duzo wiekszy. Nie kupilbys takiego set-top-boxa bo koszt bylby za duzy dla "zwyklego czlowieka" w tym mnie.
skull - 18-02-2011, 19:07
ja właśnie rozwiązałem umowę w CP,nie przedłużyli swojej umowy z BBC i to był dla nich strzał w oba kolana Ja oglądam dużo programów na pakiecie BBC dzieci też lubią CBeebies dlatego podziękowałem dla Polsatu chociaż byłem zadowolony z tej platformy.Teraz mam już telewizję N i także jestem zadowolony nawet ze względu na dużą liczbę programów HD myślę o zmianie TV
jaca71 - 18-02-2011, 19:53
Pieraś napisał/a: | Cóż nie wiesz co leci po tym kablu
A ja z pewnych wzgledow nie moge tego tematu rozwinac | Skoro tajemnica zawodowa to nie będę drążył ale radzę z chwaleniem ostrożnie bo można się zdziwić
Wersja Multiroomu N-ki jest bardziej kulawa od wersji C+. Tam upierdliwość polegała tylko na 6godzinnym limicie oglądania. Ale od połowy grudnia każdy dekoder ma swoją niezależną kartę.
W N-ce na drugim telewizorze nie mogę oglądać tego co chcę tylko to co MOGĘ.
PS pisałem już że Mam N-ke i jestem zadowolony
C+ w wersji SD jest nieakceptowalne pod względem technicznym. Ścierwo na ekranie ciężko jest nazwać sygnałem TV. Audio - niesłuchalne. Przewodnik? To nawet nie stało koło EPG N-ki. Pilot - notorycznie nie działa - teściowie już 5 wymienili...
krzychu - 18-02-2011, 20:10
jaca71 napisał/a: |
C+ w wersji SD jest nieakceptowalne pod względem technicznym. Ścierwo na ekranie ciężko jest nazwać sygnałem TV. Audio - niesłuchalne. Przewodnik? To nawet nie stało koło EPG N-ki. |
W Polsacie nie jest lepiej...
jaca71 napisał/a: | Pilot - notorycznie nie działa - teściowie już 5 wymienili... |
Miałeś jakiegoś pecha, miałem swego czasu trochę styczności z cyfrą zawodowo i akurat piloty były bezawaryjne. Chyba że mówisz o jakimś specjalnym od jakiegoś dekodera który nie używa standardowego cyfry.
jaca71 - 18-02-2011, 20:21
krzychu napisał/a: | Miałeś jakiegoś pecha, miałem swego czasu trochę styczności z cyfrą zawodowo i akurat piloty były bezawaryjne. Chyba że mówisz o jakimś specjalnym od jakiegoś dekodera który nie używa standardowego cyfry. | Teściowie wzięli najtańszy dekoder, który zapewniał Multiroom. Sagem się zwie. Pilot dedykowany do cyfry "nowy" (taki co ma P+ i P- na dole) stary (ten miał P+ i P- jako głowne klawisze kierunkowe nad i pod OK) chodził jak marzenie.
Krzyzak - 19-02-2011, 12:22
skull napisał/a: | jestem zadowolony nawet ze względu na dużą liczbę programów HD |
seba77 napisał/a: | na dzień dzisiejszy 22 programy HD a już nie długo będzie ich 25 |
proszę Was - już dawno pisałem, że nie mam telewizora HD - żaden argument dla mnie
skull napisał/a: | dzieci też lubią CBeebies |
no właśnie słyszałem, że fajny - w tej chwili mój dzieciak za mały, by cokolwiek oglądać i nie mam pakietu dla dzieci w n-ce bo szkoda płacić za coś, czego się nie ogląda, ale sprawdzę czy mają ten CB.... w ofercie czy już nie...
|
|
|