ASX Techniczne - Jak sparować telefon na Windows Mobile przez BT
Trik - 20-02-2011, 23:46
wlodbial, Wykasuj w BT to co masz już sparowane i wykonaj parowanie ponownie, tylko upewnij sie ze nie parujesz odtwazacza. Może właśnie dla tego ciągle widzi odtwarzacz bo raz został przypisany do tej noki. W noki wyczyść listę parowanych urządzeń, może fakt że jest przypisana np słuchawka BT ma na to wpływ?
Kurcze mam jakąś nokie służbową, ale za cholerę nie mam zamiaru jej parować do BT w samochodzie, Jak dla mnie powalona jakaś jest w kwestii ustawień, nawet prostych które większość z nas uważa za intuicyjne
Rafaoo - 16-03-2015, 17:03
Witam wszystkich. Odświerze temat z przed kilku lat.Od dwóch tygodni jestem mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem ASXa.Od razu chciałem podłączyć czy też sparować mojego galaxy s5 z samochodem i mały zonk.Oczywiscie pani ,jak to pisaliście Janina ,żąda kodu ,którego ja nie znam.Pojechałem dziś do serwisu w Oslo, żeby mi w tym pomogli ale nie dali rady.Powiedzieli żebym skontaktował się z poprzednim właścicielem a jak nie to coś tam będą grzebać ale do końca nie zrozumiałem co Norek miał na myśli.Stąd moje pytanie:czy sam moge jakoś zrestetować ten kod i ustawić wlasny czy to raczej grubsza sprawa?Przeczytalem gdzieś o naciskaniu co dwie sekundy sluchawki na kierownicy ale też nie zadziałało.Ktoś coś jakoś?Dzieki i pozdrawiam
Mark442 - 16-03-2015, 18:01
--> do Rafaoo...
Jest na poprzedniej stronie wątku krótka instrukcja (leniuszek...), cytuję:
""Procedura jest przecież następująca:
1. Po Setup pyta sie o rodzaj procedury (paring options, itd.).
Następnie pyta się co wybierasz (parowanie oczywiście), następnie prosi o kod czteroliterowy. Po zaakceptowaniu kodu prosi o uruchomienie BT w telefonie i wyszukiwanie.
Jak się odnajdą te dwa urządzenie to podaje się ten tajemny kod w fonie i nawiązuje się łączność.
W następnej kolejności Blondyna prosi o podanie nazwy urządzenia i po jej zatwierdzeniu parowanie jest zakończone.
UWAGA !! Zanim rozpoczniesz parowanie wyłącz w fonie BT !! BT włączasz w fonie po podaniu 4-cyfrowego hasła i wyszukujesz w fonie nowe urządzenie, wpisujesz kod... Ale o tym już wyżej pisałem.
BT w ASX-ie daje możliwość sparowania kilku fonów. A stary fon używając opcji SETUP możesz po prostu usunąć.... Minimum znajomości angielszczyzny ZALECANA !! Bez niej ani rusz.... No i dobrze jest też poczytać sobie instrukcję do wózka, wiem, wiem... cegła ogromna, ale ze spisem treści i indeksem do wyszukiwania haseł !! Po co z taką pierdołą od razu do serwisu?
Rafaoo - 16-03-2015, 18:06
Dzięki Mark za to że mi to wytłumaczyłeś jak krowie na rowie heh.Instrukcję mam owszem ale po norwesku.Jutro zabieram się za parowanie
A tak swoja droga to żeby w serwisie nie wiedzieli jak sie za to zabrać i miał gościu instrukcje w ręku.ech...
Mark442 - 16-03-2015, 18:07
--> Rafaoo... Do edytowałem wyżej parę ważnych szczegółów... Warto też poćwiczyć wymowę "numerków" po angielsku, wyraźnie, w stronę mikrofonu (lusterko wsteczne) kierując gębulę, bez długich przerw pomiędzy numerkami, energicznie i w jednakowym odstępach czasowych... Trochę czasu minie zanim się nauczysz z tego korzystać we wszystkich dostępnych opcjach. Mnie to zajęło parę tygodni, ale teraz korzystam z dwóch fonów bez problemu... Z LG są ogólne problemy, ale ten fon gubi zasięg praktycznie w każdej sytuacji i z tego wynikają dalsze problemy, ale już po stronie fonu, a nie BT w ASX-ie.
Ogólnie polecam korzystanie z BT poprzez opcję "Call" i wybór telefonu poprzez opcję "Name please"... Nawet jak nie do końca poprawnie wypowiesz imię, to i tak Blondyna zaproponuje Ci najbardziej poprawną opcję po pierwszym niepoprawnym wybraniu "Name" kontaktu ("No") i do skutku wylistuje Ci całą listę kontaktową (po każdym Twym "No", da kolejny kontakt z prośbą o potwierdzenie "Yes"). A listę kontaktową tworzysz "zrzucając" pojedynczo numery telefonu z fonu do BT Miśka i przypisując im nazwy ("Name please")...
Warto też skorzystać na samym początku zabawy z BT w ASX-ie z opcji "uczenia" zestawu Twej wymowy "numerków" od 0 do 9.
Więcej na PW
jan1994 - 16-03-2015, 20:41
Wszystko się zgadza, tylko Kolega @Rafaoo napisał, że "Janina ,żąda kodu ,którego ja nie znam". Prawdopodobnie bluetooth zabezpieczony jest kodem. Jeśli na samym początku procedury "Janina" żąda kodu to jest tak, jak napisałem powyżej to musisz skontaktować się z poprzednim właścicielem i odzyskać ten kod - bez pomocy właściciela odzyskanie tego kodu będzie problematyczne i trochę będzie kosztować w serwisie
Rafaoo - 16-03-2015, 21:18
No więc kilka razy próbowałem zadać komendę setup ale za kazdym razem ona odpowiada podajac własny kod który po powtórzeniu oczywiście jest niewłaściwy i tak w koło macieja.Czyli mamy lipe
DJ Fazi - 16-03-2015, 21:32
Dupa Jasiu pierdzi Stasiu.
W serwisie muszą Ci zrobić restet i tyle jak nie wiedzą to niech się dowiedzą.
Pozdrawiam
Rafaoo - 16-03-2015, 21:37
Może i zrobią pytanie ile skasują…W Polsce chyba coś chcą złociszy za to jak ktoś wyżej napisał a w Norwegii nie wiem jak do tego podejdą.Nic spróbuję jutro zdobyć namiary na poprzednika o ileż handlarz będzie takie posiadał.
mozzarella - 17-03-2015, 10:55
Spróbuj tak:
1. włącz stacyjkę bez dotykania jakichkolwiek przycisków (ON)
2. wciśnij i przytrzymaj przycisk rozłączania połączenia przez 2 sekundy. (hang up button)
Czynność (2) należy wykonać 3 razy w przeciągu 10 sekund.
Jeżeli nie zadziała wyłączasz stacyjkę, czekasz chwilę i powtarzasz procedurę.
Rafaoo - 17-03-2015, 15:30
Próbowałem 4 razy i ani drgnie.Nie kumam po co to zabezpieczenie.
mozzarella - 17-03-2015, 16:01
a który rocznik? Z MMCS czy standardowe radio? Na forach anglojezycznych raportują, że działa.
http://www.evolutionm.net...password-2.html
2 opcja przez przyciski radia:
http://faq.out-club.ru/do...80016200ENG.HTM
Rafaoo - 17-03-2015, 16:02
Grudzień 2011.standardowe radio raczej.
Co ma sie wydarzyc po wciśnieciu 3 razy tej słuchawki?Przelaczy sie automatycznie na telefon i czy cos zacznie gadac?
mozzarella - 17-03-2015, 16:27
powinieneś móc zarejestrować nowy telefon. Spróbuj ew w pozycji 1 kluzyka[acc]
Rafaoo - 17-03-2015, 17:08
Nie działa w pozycji acc.
Działa natomiast dziagnostyka ze strony którą podlinkowałeś.Ustawienia w radiu jakby się resetują ale w dalszym ciagu w temacie telefonu d…a
|
|
|