Śląskie - evoscan
Misiuwisi - 15-07-2011, 15:34
jacobian napisał/a: | wiem, że nie do mnie pytanie, ale aerodynamiki nie przeskoczysz. |
Nie jestem nowicjuszem. Stary Wagonik 2.0 na gazie nigdy nie wyskoczył ponad 11 litrów, a poniżej 130km/h było 9,5-10
Chodzi mi głównie, żeby coś skorygować, czegoś się nauczyć (tryby Eco? itp.), lub pozbyć niepotrzebnych udoskonaleń. A tak naprawdę, to nie udało mi się zejść poniżej 12 l i to mnie trochę niepokoi. Na otarcie łez: pojazd ma niezłe kopytko - najczęściej niepotrzebne.
Pozdrawiam
pepi - 15-07-2011, 15:56
czesc Misiuwisi
nie mam niestety softu z zadnego spaca
ale mozemy sie spotkac jutro jade w okolice lublina w czwartek mam prom do szwecji z gdanska o 18 mozemy gdzis sie po drodze spoknac i sprobowac go sciagnac
jesli nie to odezwij sie na gg dam ci moj nr to sie zgadamy jak bedziesz w rudzie
pozdrawiam
Misiuwisi - 15-07-2011, 16:20
pepi,
dzięki za odpowiedź. Tak bardzo się nie spieszy. Też jestem w rozjazdach, ale nie w tę stronę.
Jeśli potrzeba dokładniej określić silnik to chyba po numerach, czy modelu?
Zawsze mnie ciekawiło, co fabryka kombinuje zmieniając softy. Podaliby jakieś dane, jeździłby człowiek bardziej świadomie, a tak, to po omacku lub rabunkowo nieekonomicznie.
Zgłoszę się. Jeszcze raz dziękuję
Crosby - 17-07-2011, 00:18
Mam na zbyciu takie ECU http://www.eps-elektronik...36.php?MD198736
Dread87 - 28-07-2011, 07:15
Mistrzuniu a cos do 4d68 z Galanta dasz rade wykombinowac? Chodzi mi o podniesienie momentu i kilka kucy wiecej;)
[ Dodano: 28-07-2011, 07:15 ]
Dokladnie Galant EA6A 2001r sedan 2.0 TD
plecho1 - 29-07-2011, 22:40
Przepraszam Pepi że Cię tak rozreklamowałem, mam nadzieje, że nie masz mi tego za złe
Ale jesteś wielki w tym co robisz!
danino88 - 05-10-2011, 20:14
witajcie po czasie Mam pytanie, czy był ktoś już na spotkaniu z PEPI i może się wypowiedzieć na temat modów przeprowadzonych w ECU?
jacobian - 07-10-2011, 18:48
danino88, ja już od dawna jeżdżę na trochę zmienionym ECU. Różnica jest trochę w momencie (podobno) i spalaniu (podobno). Ale co do powyższych nie mam przekonania (może moment faktycznie skoczył - wyłączenie EGR). Generalnie jak się nie ma turbiny to zmiany są kosmetyczne.
Anonymous - 07-10-2011, 19:24
jacobian napisał/a: | danino88, ja już od dawna jeżdżę na trochę zmienionym ECU. Różnica jest trochę w momencie (podobno) i spalaniu (podobno). Ale co do powyższych nie mam przekonania (może moment faktycznie skoczył - wyłączenie EGR). Generalnie jak się nie ma turbiny to zmiany są kosmetyczne. |
Dane te warto byłoby sprawdzić na hamowni.
jacobian - 16-10-2011, 23:22
kuzi napisał/a: | Dane te warto byłoby sprawdzić na hamowni |
Nie sprawdzałem przed więc i po zmianach niewiele da, bo nie będzie porównania.
KaWu - 18-10-2011, 22:41
jacobian napisał/a: | Różnica jest trochę w momencie (podobno) i spalaniu (podobno). Ale co do powyższych nie mam przekonania (może moment faktycznie skoczył - wyłączenie EGR). |
jacobian napisał/a: | bo nie będzie porównania. |
Momentu sam nie sprawdzisz, ale jezeli wiesz ile Ci autko palilo wczesniej to teraz juz sam mozesz porownac czy jest roznica
jacobian - 19-10-2011, 18:09
KaWu napisał/a: | Momentu sam nie sprawdzisz, ale jezeli wiesz ile Ci autko palilo wczesniej to teraz juz sam mozesz porownac czy jest roznica |
Pali zależy jak cisnę, więc nie mam porównania. Różnicę czuję przy ruszaniu. Po modyfikacjach szybciej zrywa mi przyczepność.
SHELLER35 - 15-11-2011, 09:56
Witam wszystkich. Mam Carismę GDI z 97' od roku. Przez cały czas walczę z nią ,bez rezultatu. Generalnie auto zachowuje się jak by ciągnęło wóz z węglem. Z wielką niechęcią wkręca się na obroty, a jeśli jeśli już to robi ,to jest przy tym tyle warkotu,że chyba ciszej jest w 30-letnim dieslu. Spalanie na poziomie 10 l. po mieście , przy spokojnej jezdzie. Byłem już u kilku "fachowców" i po zachowaniu widać,że nie mają zielonego pojęcia o tym silniku. W serwisie Mitsubishi w Częstochowie facet otworzył maskę i poszedł czytać instrukcję. Przestawił TPS i skasował 270,- . Masakra jakaś.Nie muszę chyba pisać ,że g... to dało. W związku z tymi faktami mam pytanie do pepi : czy miałbyś czas i chęci żeby zajrzeć do miśka,bo wyczerpały mi się możliwości i cierpliwość do tego auta
|
|
|