To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - [EAxA] Lista życzeń (tylko realnych)

Hugo - 01-07-2013, 22:20

drexvs napisał/a:
Hugo obkleisz, koniecznie zdjęcia wrzuć na forum
Obowiązkowo. Dzisiaj dotarła folia. Wygląda imponująco, nawet wzór carbonu czuć pod palcami. Myślę, że będzie dobrze, choć do tego typu czynności (klejenie, oklejanie) nie mam cierpliwości. Jak coś nie idzie to w kulminacyjnym momencie coś we mnie pęka i wszystko zrywam, gniotę i wyrzucam :mrgreen: Trzymaj kciuki w weekend.
Szwagroz - 02-07-2013, 12:31

Hugo napisał/a:
drexvs napisał/a:
Hugo obkleisz, koniecznie zdjęcia wrzuć na forum
Obowiązkowo. Dzisiaj dotarła folia. Wygląda imponująco, nawet wzór carbonu czuć pod palcami. Myślę, że będzie dobrze, choć do tego typu czynności (klejenie, oklejanie) nie mam cierpliwości. Jak coś nie idzie to w kulminacyjnym momencie coś we mnie pęka i wszystko zrywam, gniotę i wyrzucam :mrgreen: Trzymaj kciuki w weekend.

mam podobnie 3 podejścia do oklejenie konsoli środkowej, na koniec oszlifowałem pseudo plastik i pomalowałem na czarną perłę i git.

Hugo - 06-07-2013, 22:32

Powiem tak. Dzisiaj okleiłem ramki drzwi. Robota taką folią (3M) to czysta przyjemność. Podszedłem do tematu bardzo spokojnie, na tyle, że oklejenie jednych drzwi zajęło ponad godzinę. W tym było gładzenie folii dosłownie mm po mm. Wszystko szło gładko, łuk na przednich drzwiach bez problemu, problem pojawił się na końcu ramki tylnych drzwi przy szybce trójkątnej. Jak przejść ten łuk? :shock: I wtedy z pomocą przyszła suszarka do włosów. Folia zrobiła się niemal jak guma do żucia, w dodatku podczas rozciągania carbon nie zmieniał swej faktury. Wyszło jak w oryginale.
Niestety nie zdążyłem umyć auta, więc fotki będą później.

drexvs - 07-07-2013, 10:29

Ja ostatnio pracowałem na foli ochronnej i temat jest do ogarnięcia tylko trzeba podchodzic spokojnie ;)
fj_mike - 07-07-2013, 21:41

Hugo napisał/a:
Powiem tak. Dzisiaj okleiłem ramki drzwi.

Pic or it never happens :P

Hugo - 14-07-2013, 15:21

tommyc1 - 14-07-2013, 18:29

Nawet spoko wyszło. Też myślę o folii... ale nie carbon.
milo - 21-07-2013, 20:01

Hugo jak wyszło od środka ramek może fotki :?: mam zamiar okleić konsole środkową
Hugo - 21-07-2013, 22:08

milo napisał/a:
Hugo jak wyszło od środka ramek może fotki
Na slupkach pionowych zagięte 0,5 cm i przyklejone. W pozostałych miejscach schowane pod uszczelkami.
milo napisał/a:
mam zamiar okleić konsole środkową
Uuu, nie będzie łatwo :wink:
drexvs - 22-07-2013, 08:26

Pójdzie suszarka w ruch to da radę nawet z konsolą ;-)