Sigma/Diamante Ogólne - Co po Sigmie?
Anonymous - 17-08-2011, 01:37
Produkcja modelu Vel Satis zakończona została 12 listopada 2009 roku. Powodem było niewielkie zainteresowanie tym autem na rynku, w ciągu 8 lat produkcji wyprodukowano 62 201 egzemplarzy Renault Vel Satisa
Tomek210 - 17-08-2011, 01:47
Tak, kolega pomylił z Avantime
Lancia Thesis zawsze mi się podobała. Mam słabość do tego wnętrza, na przód nie muszę patrzeć Tylko tu pojawia się problem - jak już się zmienia Sigmę na droższe i nowsze auto to mogło by ono być szybsze... a Thesis nie ma mocnych silników. 9s do setki (manuali nie biorę pod uwagę) to był dobry wynik ale 20 lat temu.
Lukasz12 - mógłbyś zerknąć do tematu o jeden niżej w tym dziale? Ciekawość mnie pożre zaraz...
robertdg - 17-08-2011, 08:06
Tomek210 napisał/a: | Lancia Thesis zawsze mi się podobała. Mam słabość do tego wnętrza, na przód nie muszę patrzeć Tylko tu pojawia się problem - jak już się zmienia Sigmę na droższe i nowsze auto to mogło by ono być szybsze... a Thesis nie ma mocnych silników | Może też zarówno lepsze, przeciez to Fiat tylko w troszkę lepszej ale i tak wciąż kiepskiej odsłonie
A szukając szybszych i lepszych aut napewno nie znajdziesz ich w ofercie Lancii, Renault (no chyba, że Clio MKII Sport 3.0V6 ) Alpine A610 nie produkują już od 1995roku
Może Subary Legacy, albo jeżeli luibisz bo ja to za bardzo nie przepadam Ford Mondeo ST220
Piotr Z - 17-08-2011, 11:02
Tomek210 napisał/a: | Tak, kolega pomylił z Avantime |
zgadza się
and.lukas - 20-08-2011, 00:32
Też sprzedaje swoja sigmę i użytkowo przesiadłem sie na vana ( evasion- niedoceniany wóz w swojej klasie - dużo lepszy od przecenianych sharanów itp.) Auto ma jednak poważna wadę... brak wersji z automatem. Jak wszyscy mówią, ze jak zaczniesz jeździc vanem to do zwykłego ( niskopodwoziowego ) auta nie bedziesz chciał wsiąść. Ja juz tak mam i następne auto jakie widze u siebie to ...honda ODYSSEY 3.5l 240KM, automat , 2 tony i przyspieszenie poniżej 8 s. Cwaniakom z beemek i kopara opada...
wojzi - 20-08-2011, 09:32
A tak ogólnie odnośnie dużego kombi to Omega. Lancia piękna tyle że nie kombi
A ja w ogóle polecałbym pod te wymagania Mazdę 626 poliftówkę. Za tą kasę starczy Ci na bardzo dobrze doposażony egzemplarz spełniający wszystkie twoje wymagania. Tu tylko link poglądowy pokazujący jak ten model wygląda
http://otomoto.pl/mazda-6...-C20010272.html
Jedyna wada to wychodząca w tych autach rdza. Poza tym autko nie do .... - no krótko mówiąc bezawaryjne.
Inne typy na kombi benzynę automat w tej cenie i roczniku to:
Citroen C5 - komfort
Subaru Outback - poprostu mi się podoba
Tfu tfu - passat - no duży jest
Wspominany tu Mercedes okular - no bardzo duży jest
Galant - wiadomo
koral - 22-08-2011, 08:53
Mazda 626 nie ma ciekawych silników
wojzi - 22-08-2011, 17:07
koral napisał/a: | Mazda 626 nie ma ciekawych silników |
No jeśli idzie Ci o silnik to poleciłbym Ci w takim wypadku Mazdę Milenię, ale niestety tu nie ma kombi.
koral - 23-08-2011, 08:14
Wygląda intrygująco i na pewno nietuzinkowe auto. Niestety kombi jest jeszcze bardziej konieczne niż ASB.
and.lukas - 25-08-2011, 23:17
Nieco niedocenianym autem jest peugeot 406 w kombi z motorkiem 2,2 lub 3,0 V6 192KM.
Dobre i trwałe jednostki napędowe ( te nowsze v6 205 KM ponoć juz nie) i bardzo ekonomiczne z bardzo dobrymi osiagami. Buda w ocynku, dopracowany i wyposazony model z końca produkcji nie bedzie gorszy od ciasnawej mazdy 626 z gnijaca budą...Komfort tez jest wyższy niż w tej mazdzie, a za ta sama kase mozna kupic kilka lat młodsze auto.
koral - 12-09-2011, 00:55
Jako założyciel tematu, dziękuję wszystkim za sugestie. Pozostanę jednak w tej samej stajni, czyli będzie Galant, chociaż była iskierka nadziei, jak żona widziała bagażnik naszej Sigmy kombi i brak bagażnika w jakimkolwiek innym kombi (pomijając L200).
Natomiast powiedziałem sobie, że jeszcze kiedyś będę mieć Sigmę. Kupię jakiś w miarę przyzwoity egzemplarz albo dwa, właduję kupę kasy aby działało dobrze i z dumą będę się woził. Oczywiście ekonomicznie takie działanie nie ma żadnego sensu, no ale sentyment... Oglądam nowsze i nowe auta i nie są brzydkie, no ale sentyment... I linia też zresztą... No ale co mam się rozpisywać nad zaletami najlepszego miśka na podforum Sigm
jac33k - 08-10-2011, 14:40
Ja z racji kraksy Sigmy , rozglądałem się co kupić .... i kupiłem Sigmę.
Generalnie bez ~80k pln Sigma nie ma konkurencji. Nie ma co się oszukiwać.
Sama wiedza o tym pojeździe i poczucie zaufania z nią związane jest wartością za którą trzeba normalnie zapłacić. Po za tym najlepsze w Sigmie jest to że jej praktycznie nie ma.
A ja chronicznie nie cierpię masówki.
mmatulek - 29-10-2011, 22:54
Co sądzicie o Jaguar s-type
np
http://otomoto.pl/jaguar-...-C21179664.html
Piotr Z - 30-10-2011, 10:24
cytat z jednego z portali internetowych artykół dotyczy aut mitsubishi nie oferowanych w europie.
" Mitsubishi galant ….Podstawowy model kosztuje niecałe 22 tys. dolarów i wszystko wskazuje na to, że już niedługo zostanie zastąpiony przez Infiniti M. Tak, to prawda - luksusowa odnoga Nissana zaoferuje Mitsubishi swoją limuzynę, która najprawdopodobniej będzie się nazywać Diamante (imię flagowego modelu Mitsubishi, od prawie 7 lat nieprodukowany)"
[ Dodano: 30-10-2011, 10:30 ]
o kurka ale byk " artykół"
VirMan - 30-10-2011, 17:57
Piotr Z, diamante- tylko zbeszczeszczą tę markę... nievermind... Powiem tak.. Nie chce mi się już nawet patrzeć co robią z samochodami..
mmatulek, wolałem jaguary xj do 96 roku okularniki ale za drogo wychodzą
|
|
|