To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Co kupiłbyś po Galancie?

Arturro-86 - 08-08-2011, 09:18

robertdg napisał/a:

Ja swojego następcy kolorowo nie widze, napisze jedynie markami:
Lexus
Subaru
Volvo
Toyota
Land Rover

No chyba, że będzie mnie stac na EVO :twisted:

Patrząc na to, w jakim stanie jest Twój Galant... to prędko nie będziesz musiał szukać :twisted:

Ja osobiście jestem niechętny co do nowych samochodów (roczniki 2004 i wzwyż), ale wiadomo, że kiedyś będzie trzeba rekina zamienić... :cry:
Jakbym miał teraz coś wymieniać to
Skoda (najlepiej Superb :biggrin: )
Toyota
Hyundai (ten i40 mi się bardzo podoba)
Kia

Wygórowane to nie jest, ale to narazie tylko dywagacje... 8)
Za Nissanem to też nie za bardzo myśli mi się rozglądać, nie podobają mi się ich obecne samochody :| (no nie licząc 370Z i GT-R'a, ale to nie ta klasa :biggrin: ), a ponadto współpracują z Francuzami :doubt:

Krzyzak - 08-08-2011, 09:25

Szwagroz napisał/a:
ale jakie bmw?
7-ka, E38 czy jakoś tak :)
Szwagroz - 08-08-2011, 09:30

Krzyzak, tu przyznam rację mimo że nie jestem fanem tej marki, to chyba jedno z ostatnich urodziwych beemek

[ Dodano: 08-08-2011, 09:46 ]
co do lexusa, to kiedyś widziałem jak gość parkował, hehe procedura wysiadania jak w statku kosmicznym, po wyciągnieciu kluczyka podniosła mu się kiera, fotel cofnął, nie wspominając o złożeniu lusterek domknieciu szyb itp. procedura trwała prawie minute hehe, nadmiar elektryki i elektroniki jest fajny jak działa szybko, a najgorsze jest w niektórych autach otwieranie elektrycznie drzwi i bagaznika.

Tomek - 08-08-2011, 09:50

Krzyzak napisał/a:
Szwagroz napisał/a:
ale jakie bmw?
7-ka, E38 czy jakoś tak :)

tyle, że E38 produkowane o 1994 nie moze byc nastepca EA produkowanego od 1997

E38 bylo zawsze moim marzeniem i jest piekny wóz i wielki

tommyc1 - 08-08-2011, 10:29

Heh, tak czytam wasze teksty i się uśmiecham, zwłaszcza gdy krytykujecie inne marki-tak jakby galanty nie miały problemu z rdzą, skrzyniami biegów itp. sprawami, no nie jest idealny. Ale też go bardzo lubię i gdybym mógł teraz wydać większą gotówkę na nowe auto to miałbym duuży problem. Podoba mi siębardzo design (przez wielu krytykowany-chyba z zazdrości) BMW 5, tej od 2003 roku (nie wiem jaki to ma kod), BMW7 jest super, ale koszt utrzymania poza moimi możliwościami a na bieganie po szrotach szkoda trochę takiego auta. Aktualnie najbliżej moich zainteresowań jest Subaru Outback lub Forester-głównie dlatego, że mieszkam w takim miejscu, gdzie są problemy w okresie zimowym z dojazdami i ostatnie dwie zimy upewniły mnie w tym, że dobry czterołap o charakterze auta rodzinnego (typowa terenówka odpada) byłby mile widziany. A gdyby nie to, najchętniej bym swojego rekina zamienił na rekina z końca produkcji z pierwszą rejestracją 2004-2005 (można spotkać takie perełki dość często), z małym przebiegiem. Natomiast gdybym mógł kupic zupełnie nowe autko-w salonie-to naprawdę nie mam pojęcia co, bo jest wiele fajnych aut, ale te lexusy czy infiniti, ktróre mi się podobają, nie występują w wersji kombi :D . Na 99% byłby to jednak Japończyk.
sveno - 08-08-2011, 10:40

tommyc1 napisał/a:
BMW 5, tej od 2003 roku
E60
Ja bym brał pod uwagę jeszcze jakieś A6

Krzyzak - 08-08-2011, 13:49

tommyc1 napisał/a:
najbliżej moich zainteresowań jest Subaru Outback lub Forester-głównie dlatego, że mieszkam w takim miejscu

myślałem tak samo - z subaru zrezygnowałem przez wzgląd na wiele czynników - od drożyzny w zakupie przez drożyznę w jeżdżeniu po drobnostki typu niewygodny, mały (forester) czy głośny
wybrałem model, który znam (rekin kombi, bo szukałem kombi) + najlepsze łańcuchy zakładane w 10 sekund
w zupełności wystarczy, by ten 2-3x w roku nie mieć problemu z wyjazdem :)

Anonymous - 08-08-2011, 17:05

tomek84 napisał/a:
kuzi napisał/a:
Spoko. ;) Jest jeden w Polsce Galant VR4 M/T przełożony. Cena: 60.000PLN. :) Mnie osobiście na M/T nie stać i celuję w A/T. ;) Ceny są więcej niż o połowe niższe...

gdzie ta oferta?
sedańczyk czy kombiak ?

Nie ma i nie będzie na allegro/otomoto. ;) Jedyny w PL poliftowy Galant VR4 w manualu. Galant - czyli sedan.

Hugo - 08-08-2011, 17:20

tommyc1 napisał/a:
krytykujecie inne marki-tak jakby galanty nie miały problemu z rdzą, skrzyniami biegów itp. sprawami, no nie jest idealny
No właśnie. Śmiem twierdzić, że jest przy końcu w/w stawki.
Wszyc - 08-08-2011, 18:39

Co kupił bym po galancie

- Toyota Soarer 2.5 GT-T ( Lexus SC400 to to samo)
- Toyota Chaser jzx100
- Nissan 200sx S13 Silvia
- Mitsubishi Lancer EVO VII
- Nissan Skyline R32 GTR lub 4 drzwiowy GTS

I chyba tyle :P innych opcji nie przewiduje :P hmm czyli i tak i tak czeka mnie przekładka kiery na drugą stronę prócz lancera :P

szpala85 - 08-08-2011, 18:59

i ja dodam coś od siebie :mrgreen: :

Jak wiecie cały czas chodzi mi po głowie Sigma 3.0 V6 24v ( M/T lub A/T ) .... z ECS-ami i innymi nie działającymi rzeczami ... ale właśnie taka mi się podoba i najchętnie kupił bym taką do hmmmm ...... " zrób to sam " :lol: ... postawił bym ja w garażu i robił przy niej wieczorami :lol: .... jestem szalony

a tak jak by mi się nic nie chciało robić to A6 2.8 ( A/T) benzyna w sedanie ... kolega miał taką limuzynę i bardzo mi się podobała w środku i na zewnątrz :wink:

chodzi o to że do mniejszego auta się już chyba nie przesiądę .... lubię duzo miejsca z przodu .... lubie wygodę .....

FTOrek - 08-08-2011, 20:30

Po pięknym i wygodnym Galancie tylko piękny i wygodny Grandis.
memory - 08-08-2011, 21:05

jakieś auto godne uwagi do 30 tys ?
Cezar - 08-08-2011, 21:40

Po Galancie:
- Volvo v70 t5
- Subaru Outback
- A6 2.8
- BMW 5

Anonymous - 09-08-2011, 16:01

szpala85 napisał/a:
Nie ma i nie będzie na allegro/otomoto. ;) Jedyny w PL poliftowy Galant VR4 w manualu. Galant - czyli sedan.

Nabassu sprzedaje swojego ? bo to jedyny galantVR4 jakiego znam.