Dom/garaż/ogród - okna dachowe
pamar - 09-01-2012, 12:32
Ile lat mają te okna?
Fakro daje 10 lat na okna, 20 lat na pakiety szybowe!
W górnej części okna masz tabliczkę znamionową, pierwsze oznaczenie to typ okna, drugie rozmiar a na dole podany jest kod produkcji.
Jeśli okno ma mniej niż dziesięć lat, to dzwoń do doradcy technicznego 605 574 268 Wymienią uszczelkę za fri
Marcino - 09-01-2012, 20:04
jaca..
jak masz nacięcie na drugą uszczelke, to trzeba ja dołozyć. Ja zanim zamieszkam na górze mam zamiar to zrobić.
pamar - 10-01-2012, 11:32
jaca71 napisał/a: | pamar, Pytanie za 100pkt.
Mam okna Fakro FTS 78x118 z pojedyncza uszczelką bez nawiewników i innych bajerów. Przy ostatnich porywistych wiatrach odniosłem wrażenie że są delikatnie nieszczelne.
Czy jest jakiś "zestaw naprawczy" w stylu dodatkowe uszczelki? Tak żeby zrobić z nich okna z podwójna uszczelką. |
Przepraszam przeczytałem Twój wpis "po łebkach" Zaraz to naprawię
Sprawa wygląda tak - Dodatkowa uszczelka dostępna jest u serwisantów, można ją też zamówić bezpośrednio w Fakro wysyłając emila na adres serwis@fakro.pl lub telefonicznie -
Dział Serwisu FAKRO
ul. Węgierska 144a
33-300 Nowy Sącz
tel. 018 444 0 470 do 473
fax. 018 444 0 475
Koszt takiej uszczelki obwodowej to 35zł + wysyłka ok 25zł
Ważna sprawa to fakt, że jest ona przeznaczona do konkretnego okna (Twoje to 06) i nie trzeba jej przycinać! Po za tym fabrycznie łączą ją na rogach, i taką gotową wysyłają! W domu pozostaje tylko umieścić ją w:
Marcino napisał/a: | nacięcie na drugą uszczelke, |
jaca71 - 10-01-2012, 12:41
pamar, Po poście Twoim i Marcino, obejrzałem sobie okno i faktycznie jest karb/frez/nacięcie gdzie trzeba to wsadzić.
Marcino - 10-01-2012, 22:15
pamar,
Dzięki za namiary, dobrze wiedzieć jak i co na przyszłość.
Pozdrawiam
siwek - 11-01-2012, 11:36
Krzyzak napisał/a: | edit - roletę już mam, całe lato zamkniętą, jest chłodniej; podczas deszczu nie da się spać przy każdym dachowym oknie; każde okno dachowe jest nieprzejrzyste przez większą część roku (nocą, a zimą leży na nim śnieg i nawet przez cały dzień) |
Takie same opinie słyszałem od większości osób które u siebie montowały okna dachowe.
Z tego powodu, biorąc wszystkie plusy i minusy okien dachowych, zrezygnowalismy z Patrycja z montażu u nas okien dachowych w pokojach a zamiast tego dodaliśmy po jednym zwykłym oknie więcej.
Zostawiliśmy w naszym domu jedynie okno dachowe w łazience na poddaszu ale to dlatego ze innego okna tam nie ma.
W naszym domu mamy okna o wymiarach 78x140cm.
Zdecydowalismy się na okna Fakro FTS-V U2 które miały być w pokojach ale czekaja na chętnego... Natomiast do łazienki wybralismy PTP-V U3.
Z tym że my za okno FTS-V U2 łacznie z kołnierzem do pokryć falistych daliśmy 946zł.
Wybieraliśmy między różnymi firmami, lecz ze względu na niewielką różnicę cenową zdecydowalismy się na Fakro.
Krzyzak - 11-01-2012, 12:00
siwek napisał/a: | Z tego powodu, biorąc wszystkie plusy i minusy okien dachowych, zrezygnowalismy z Patrycja z montażu u nas okien dachowych |
w następnym domu zrobię lukarny - to pewne (jeśli będzie oczywiście ku temu przesłanka)
|
|
|