To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - coś o radiach i zmieniarkach w miśkach

oozz - 21-12-2007, 14:22

Witam,
czy Model PH-1000B ma balans lewo-prawo, przód-tył?
(70zł nie majątek, ale nie chciałbym się zdiwić)
Pozdrawiam,
Marek

Robson86 - 21-12-2007, 15:04

chodzi ci o ph2000 (kasetowke) :?: Jesli tak to ma balans
Pozdroo

Dyzio i Saba - 21-12-2007, 19:19

ma-wybieranie przyciskiem -audio-
Anonymous - 21-12-2007, 21:38

A ja znów wracam ze zmieniarką...do dzisiaj nie udało mi się znaleźć kabla, więc postanowiłem zmontować go sam....
Wielka prośba o zdjęcie takiego kabelka albo przynajmniej jakieś info. Czy 13 DIN z radia przechodzi w centryczny 8 DIN w zmieniarce, czy też 8 DIN radia łączy się centrycznym 8 DIN w zmieniarce....będe wdzięczny za każdą uwagę, radę...etc.
Andy

Robson86 - 22-12-2007, 18:36

ciezko bedzie Ci dobrac taki przewod(ogloszenia itd) z jednej strony 13 z drugiej 8din...
Najlepiej byloby z przejsciowka jakas podzialac...

Tez mam do Was pytanko, podlaczylem swoja zmieniarke do radyjka, zmieniarka dziala, "magazynek" wchodzi i wychodzi :D ...ale mam problem, otoz radio jakby nie widzialo w ogole zmieniarki :( Wciskam ten przycisk "CD" i nic :( Orientujecie sie moze co moze byc nie tak :?: Moze jakos 3eba to wszystko sparowac...hmm :?
Dzieki z gory
Pozdroo :santa:

Anonymous - 22-12-2007, 21:16

Robson86, masz oryginalą zmieniarkę mitsubishi? Możesz powiedzieć mi jak wygląda ten kabel? Może jakaś fotka końcówek, byłbym wdzięczny....dzięki
Robson86 - 23-12-2007, 00:03

mam oryginalna zmieniarke, a obie koncowki (radio/zmieniarka) mam 13DIN (takie jaw w radyjku ph2000 kaseciak), koncowki meska i zenska.
Pozdroo

Anonymous - 14-01-2008, 22:19

jest jeszcze model MEX-810 CDC - u mnie byl fabrycznie w galancie. Wlasnie go sprzedaje jakby co bo wsadzilem stacje 2DIN :)

http://www.allegro.pl/ite...i_radio_cd.html - tu ktos wystawial takie radyjko wiec widac fotke

pozdro

Anonymous - 31-01-2008, 09:56

kurcze, w dalszym ciągu nic nie udało mi się w sprawie tych cholernych kabli do zmieniarki. Czy w ogóle ktoś kiedykolwiek spotkał się z kablem DIN8 -DIN13. Nie mam już sił. Co więcej na allegro jest taka sama zmieniarka , jaką mam i ja, ale bez kabli...POMOCY!
Tomashi - 17-03-2008, 12:29

..tak se czytam, czytam i dochodzę do wniosku, że jednak chyba pierniczę ten komputer pokładowy (a raczej 2 informacje wyświetlane: średnia prędkość i ilość km do tankowania...) i kupię sobie jakieś fajne radio z mp3.
Wkurzają mnie te wszystkie prejściówki, kabelki, kombinowania... :roll:
A oryginalne radio Mitsubishi na Allegro za 600 zł ! :shock: Chyba, że ktoś TANIO sprzeda mi radyjko z CD...

Anonymous - 05-05-2008, 01:01

A probowal ktos kiedys wrzucic radjko z GRANDISA (u171) do CARISMY ? w sumie tez jest przycisk "DISP" wiec jest nadzieja ze dzialaloby analogicznie do w142...

jakie sa wasze zdania na ten temat ? moze ma ktos mozliwosc przetestowania? moze juz ktos sprawdzal...

Chooper - 05-05-2008, 11:39

Cytat:
A probowal ktos kiedys wrzucic radjko z GRANDISA (u171) do CARISMY ?
poszukaj w tym dziale, to znajdziesz dokładną odpowiedź, bo nie raz było to poruszane.
Anonymous - 06-05-2008, 18:19

ok :) rozejrzalem sie :) ale mam jeszcze jedno pytanie...

czy u171 jest kodowane? tzn czy jest na kod. bo znalazlem jedno do wziecia ale sprzedawca twierdzi ze bede musial sobie odkodowac... szukalem w internecie i owszem znalazlem opis praktycznie wszystkich mozliwych AUDIO do miskow ale ten akurat nie byl opisany :/

Jakis wlasciciel grandisa moze by mi podpowiedzial?

dla zainteresowanych podam stronke bo wydaje mi sie byc dosc ciekawa :

http://codedradio.info/?i=bn&sb=M

pozdro!

Anonymous - 04-06-2008, 00:03
Temat postu: pomocy z radiem
Takie małe pytanko: jaki model radio na CD mogę zamontować do carismy 2003. Chodzi mi o to ze chyba jak ma sie oryginalne radio to można sterować komputerem i rds wyświetla sie na wyświetlaczu u góry.

Dziekuje

Anonymous - 04-06-2008, 00:10

no wiesz generalnie mozesz wsadzic kazde jakie chcesz :P

jest tylko ten problem z wyswietlaczem:/ ja szukalem szukalem i mialem wybor. kupic za ok 300-400zl radio oryginalne CD do Cari uzywane...lub nowe radio w tej samej cenie z mp3 i slotem CD czy tam USB jak wolisz.

oczywiscie wybralem to drugie.

jak wybierzesz tak bedziesz mial:) nikt Ci nie da recepty. musisz wybrac czy chcesz uzywac tego wyswietlacza na gorze czy nie :) to wszystko!