Zachodniopomorskie - Nowy moderator zachodniopomorskie.
Olek - 02-06-2012, 22:51
Jak słyszę jak ktoś chrzani takie głupoty, to się zastanawiam, czy ten ktoś jest Mitsumaniakiem, czy po prostu przypadkiem kupił sobie Mitsu i przypadkiem się zarejestrował na forum.
Yoshiko - 02-06-2012, 22:53
Xsystoff napisał/a: | Mala frekwencja jest spowodowana tym, ze stare, dobre miski wymieraja, a nowe sa bezplciowe i jezdza nimi ludzie ktorych motoryzacja nie bardzo kreci, nie mowic o spotach. Popatrzcie na siebie, jak ewoluowala wasza przygoda z miskami, wieksze, nowsze i nagle bach, nie ma juz na co zmienic ze stajni i zegnamy marke |
Xsystoff napisał/a: | Kto ma wiec przyjezdzac na spota? Wlasciciel ASX`a? Wlascicielka nowego Colta, ktora umie dolac plynu do spryskiwacza i to wszystko? I co tu zmieni nowy mod? Moim skromnym zdaniem Mitsubishi sie zwija zamiast rozwijac, zobaczcie po 3000GT, FTO, Sigmie, Eclipsach, Coltach/Lancerach GTi, Galantach produkuje zwykle pascie jakis jest na peczki i tym samym kupuja je zwykli ludzie, ktorzy spoty maja gdzies, auto ma zawiesc dzieciaka do przedszkola i wlasny tylek do pracy i to wszystko. Dlatego tez za kilka lat na spotach mitsu bedzie maks jeden diamencik.... |
sory ale większych bzdur dawno nie czytałam
JacekeR - 03-06-2012, 00:10
No comment.
szuwar - 03-06-2012, 15:39
Xsystoff, ma trochę racji, legenda i przywiązanie do marki to Lancer , Galant, Eclipse ....
Ale aby nie było OT na ten temat możemy podyskutować tutaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=61554
... a w ramach moderatora i ewentualnych zmian, to wstrzymajmy się z komentarzami do końca ankiety, i zobaczymy ale nie obrażajmy się sami ani siebie na wzajem ...
kleryk-3kgt - 03-06-2012, 17:02
Kisicie się we własnym sosie. Nowy mod wam nie pomoże za wiele, stary pewnie tyle samo.
Racja jest jak dupa, każdy ma swoją a ta jest moja
Xsystoff - 03-06-2012, 22:25
Yoshiko napisał/a: |
sory ale większych bzdur dawno nie czytałam |
Rozumiem, ze juz argumentow zabraklo do dyskusji, najlepiej napisac ze glupoty i tyle
Mam ladnego Avanca 2002r z fajnym wypasem. Tylko, ze autem jezdze 2-3 lata i czas na cos innego, chce cos nowszego. Co kupuje ze stajni Mitsubishi? No powiedzcie co moge kurde kupic nowszego podobnej klasy? Nic. Mam Eclipsa II lub IIIgen, co moge kupic ze stajni Mitsu zeby nadal bylo ladne coupe? Nic. Mam tak wymieniac dalej? Nie mam racji? Na litosc jak ma na spoty przyjezdzac wiecej ludzi jak firma nie sprzedaje w europie od 10 lat ani jednego auta sportowego nie liczac evo czy eclipsa usdm ktore na palcach jednej reki mozna liczyc, ani jednego auta klasy wyzszej (tutaj juz chyba mija 15lat), nawet ani jednego auta klasy sredniej (od 8 lat...).
Na bmw-sport.pl 90% osob kupuje kolejne bmw, nowsze, mocniejsze, fajniejsze, wieksze. Sa setki ludzi ktorzy zaczynali przygode z e30, pozniej e36, e46 i teraz e90 albo seria 5. Na A4 klubie bylo tak samo, ludzie zaczynali czesto od 80tki, pozniej A4 B5, pozniej B6, czesto przesiadka na A6 jak sie rodzina powiekszyla. Ludzie na spoty jezdza latami, tylko zmieniaja sie ich auta na inne Audi lub BMW. Z tego co pamietam, to Rafal zaczynal od C50, mial chyba CA0 (?), pozniej Carisma, Galant V6 i co ma dalej kupic?
Gadam glupoty, a zobaczymy za 5 lat Rafal i Łukasz zmienia swoje Galanty (i juz widze jak kupuja nowego Colta albo ASXa hahaha), Volve pozegna sie z Carisma (bo watpie zeby 8 lat jednym autem jezdzil), a Derpin z Alfy na 1000% przesiadzie sie do nowego Lancera Czy ja jestem jedynym ktory patrzy trzezwo na to jak zacna firma zwinela zagle z europy?
Przeczytajcie to:
KLIK
JacekeR - 03-06-2012, 23:14
Xsystoff
z całym szacunkiem ale nie o tym tu mowa......
Rafal_Szczecin - 04-06-2012, 08:10
Xsystoff napisał/a: | adam glupoty, a zobaczymy za 5 lat Rafal i Łukasz zmienia swoje Galanty |
nie wiem jak Łukasz,ale ja w przeciagu paru miesiecy zamierzam przesiasc sie na cos innego, oczywiscie nic ze stajni mitsu, bo zwyczajnie nie ma na co .
Czy sie z tym zgadzacie ,czy tez nie, mozecie sie oburzac,lecz Krzysiek ma naprawde duzo racji w tym co pisze
Yoshiko - 04-06-2012, 08:20
Rafal_Szczecin napisał/a: | nie wiem jak Łukasz,ale ja w przeciagu paru miesiecy zamierzam przesiasc sie na cos innego, oczywiscie nic ze stajni mitsu, bo zwyczajnie nie ma na co . |
Rafał ale to wcale nie znaczy, że wstęp na spoty MM jest zamknięty - przecież wiesz o tym.
Mitsumaniaki to też ludzie
a niezrzeszonych w klubie użytkowników Miśków jest jeszcze dużo
nawet takich cyt. zwykli ludzie, ktorzy spoty maja gdzies, auto ma zawiesc dzieciaka do przedszkola i wlasny tylek do pracy
bo zwyczajnie mogli o nas w ogóle nie słyszeć
no inna sprawa jak się nie chce takich zwykłych ludzi w klubie
volve - 04-06-2012, 08:21
No i znowuż zrobił się offtopic :/ Ehh...już mam przechlapane u Maćka, a teraz to jak tylko zobaczy Cari koło swojego sklepu to będzie rozkładał jakieś kolczatki
Xsystoff myślę, że jeszcze spokojnie przez 2-3 lata będą pojawiać się nowi użytkownicy Carism, Galantów itp. Zobacz, że na forum o kupnie Cari dalej ludzie pytają o wersję przed liftingiem, czyli o roczniki do 99r. W Galantach też jeszcze nie wszyscy kupują te najnowsze, czyli roczniki 2001-2003.
Natomiast jeśli chodzi o nas(m.in. Yoshi, Olek, szuwar, Jacek itp) to myślę, że nawet jak nie będziemy mieli Mitsu, to i tak będziemy się co jakiś czas spotykać, w końcu ludzie to nie samochody aby ich od tak zmieniać na innych
Xsystoff napisał/a: | Volve pozegna sie z Carisma (bo watpie zeby 8 lat jednym autem jezdzil) |
Ja zawsze w marzeniach będę miał auto od Mitsu z 3 magicznymi literami w nazwie(nie jest to ASX ). Może uda się to zrealizować, ale wtedy albo muszę szczęśliwie trafić na kobietę, której nie będzie przeszkadzać tego typu auto albo w ogóle się nie wiązać
Aha i żeby nie było, zgadzam się z Tobą w kwestiach, że obecnie, może poza Lancerem, Mitsubishi nie produkuje aut przynajmniej dla mnie. Colt zawsze był dla mnie za mały(lubie większe auta, ale typu sedan), ASX i Outlander to ogólnie nie dla mnie. Lancer(zwykły) w pewnym przedziale cenowym jest dość atrakcyjny cenowo(mówię o nowym) - kolega przed nowym rokiem kupował auto dla siebie i żony i właśnie pośród paru aut wygrał Lancer(po części za moją namową ).
Maciek - 04-06-2012, 13:09
Rafal_Szczecin napisał/a: | wiec jezeli ktos mowi, ze sie nie dogadujemy po prostu bredzi ... |
Dokładnie tym bardziej że spotykamy się z Rafem często poza spotami ze względu na to że blisko siebie pracujemy.
volve napisał/a: | zadam pytanie do szczeciśnkich MM:
Co byście chcieli zmienić, wprowadzić, aby spoty były dla Was bardziej atrakcyjne i żebyście na nie przyjeżdżali ? |
To pytanie zadawałem sobie KIEDYŚ bardzo często. Nie udało mi się nic wykminić
Nie było również żadnych sugestii od Was.
volve napisał/a: | Maciek(sorki jeszcze raz) niestety nie bywa na spotach |
Tak przyznaję że nie bywam i jest to jeden z powodów że nie nadaję się na moda co zapisane jest w moderatorskich obowiązkach. Pewna era (starsi MManiacy pamiętają krema) skończyła się bezpowrotnie. Tak po trosze podzieliliśmy się (mało formalnie może) z Rafem obowiązkami. Ja bardziej pilnuję Waszych wypowiedzi (offtopy, wulgaryzmy) a Raf spotyka się z Wami na spotach.
Cytat: | Misie złote kolorowe, nie raz nie dwa probowalismy razem wspolnie zorganizowac jakis wiekszy spot, jak sie konczylo, wie kazdy. przyjezdzala stala brygada.
tu nie chodzi o masowe puszczanie PW i proszenie sie " przyjedzcie prosze, naprawde chemy was poznac" kto chce sam zagada i wpadnie nas/was poznac. |
Faktycznie troszkę się zmęczyłem zachęcaniem. Od razu dodam że nie było to „ostatnio” tylko wieeeki temu
Rafal_Szczecin napisał/a: | Xsystoff napisał/a:
adam glupoty, a zobaczymy za 5 lat Rafal i Łukasz zmienia swoje Galanty
nie wiem jak Łukasz,ale ja w przeciagu paru miesiecy zamierzam przesiasc sie na cos innego, oczywiscie nic ze stajni mitsu, bo zwyczajnie nie ma na co . |
Ja dla odmiany (odpukać oczywiście) nie mam zamiaru z Gala rezygnować. Nie jest to oczywiście pretekst do pozostania modem Już ktoś to jasno i wyraźnie napisał jest to
Wasze prawo i życzenie - my tu jesteśmy dla Was a nie odwrotnie.
Dodam że jeśli będzie taka wola Wasza z modowania zrezygnuję i nie dla tego że sobie odpuściłem.
Cytat: | No i znowuż zrobił się offtopic :/ Ehh...już mam przechlapane u Maćka | [quote="Rafal_Szczecin"]Xsystoff napisał/a:
Aaaa tam zaraz sobie teraz ja poofftopowałem Moje szczęście że chyba RB nie dadzą
PS A gdyby to zostawcie mi możliwość ścigania volve za offtopy
volve - 04-06-2012, 14:56
Maciek napisał/a: | Tak przyznaję że nie bywam |
To może dla odmiany wpadniesz nad Miedwie 30 czerwca ? Zapakowałbyś też Anitę, coś na grilla i spotkałbyś się z nami
Maciek napisał/a: | Ja dla odmiany (odpukać oczywiście) nie mam zamiaru z Gala rezygnować. |
Tylko jeszcze fajnie, jakbyś czasem się na spocie pochwalił, bo masz jednego z najładniejszych Gali, czyli czarnego Avance w sedanie
phot - 04-06-2012, 15:28
Nie bywam ostatnio czesto na forum ani niestety tym bardziej na zlotach dlatego wypowiem sie tak troche niesmialo poniewaz nie do konca czuje sie uprawniony zeby decydowac ale:
- to czy ktos ma pod nickiem prezes szef mod admin tak naprawde niewiele zmienia - mialem na roznych forach rozne funkcje wiele razy bylem tez zwyklym userem ale osobiscie uwazam ze wszelkie roszady doprowadzaja tylko do niepotrzebnego usuniecia sie w cien userow - mam nadzieje ze tak nie bedzie w tym przypadku. Mozna motywowac szukac ludzi nie bedac modem - tutaj od "stanowiska" nie zalezy na szczecie wyplata a chodzi tylko o inteligentne konwersacje w fajnym gronie - nie jest istotne jaki kto ma podpis wiec jak dla mnie najlepiej niech zostanie jak jest a szukac ludzi/zachecac mozna w inny sposob.
Co do samych aut:
Oczywiscie marzy mi sie EVO ale narazie sa inne priorytety i faktycznie ciezko sie troche na cos z tej carismy przesiasc... ale EVO sobie napewno kiedys kupie;)
Pozdrawiam i przepraszam jezeli wg Was nie powinienem sie tu wypowiadac:)
Xsystoff - 06-06-2012, 00:25
Lepiej powiedzcie co da nowy moderator, bo chyba nie spowoduje automagicznie wiekszej ilosci uzytkownikow na forum czy tez wzmozonej checi spotowania sie ludzi ktorzy tylko czytaja forum jak maja problem ze swoim Miśkiem... Rozsylanie PM chyba tez nie jest za skuteczne... No i nie bardzo wiem, czemu chcecie Rafala kopnac, bo przeciez siedzi na forum chyba codziennie i na praktycznie kazdym spocie szczecinskim w miescie jest, jakies PMy tez dotaje na maila ze sa wieksze spoty, wiec cos sie dzieje. Ja bym sie przygotowal, na zmniejszajaca sie frekwencje z roku na rok i przerodzenie sie spotow MM w spoty znajomych juz z innymi autami. Identyko bylo z Suzuki Swift Klubem, nowe "brodzikowe" Swifty nigdy nie byly na naszych spotach, a stare wymarly i ludzie poprzesiadali sie do wiekszych i nowszych aut, oczywiscie nie Suzuki, bo tutaj jest jeszcze wieksza nedza niz z Mitsu, nawet kompatka nie maja tylko segment mini (SX4, Splash, Alto, Swift) i Vitarka jako terenowka
Evo to Evo, kto by nie chcial miec takiego w garazu... Forum Evo jest bardzo prezne, ale z tego co zauwazylem to Ci ludzie nie bardzo chca sie spocic z normalnymi miskami, nie kumam czemu ale tak jest.
JacekeR - 06-06-2012, 08:08
Xsystoff napisał/a: | Lepiej powiedzcie co da nowy moderator, bo chyba nie spowoduje automagicznie wiekszej ilosci uzytkownikow na forum czy tez wzmozonej checi spotowania sie ludzi ktorzy tylko czytaja forum jak maja problem ze swoim Miśkiem... Rozsylanie PM chyba tez nie jest za skuteczne... |
Jest skuteczne nawet dla przypomnienia.
A z resztą nie chce mi się już gadać na ten temat , "róbta co chceta" jest stała ekipa i dalej ta ekipa będzie się spotykać na spotach i nie. Moderatorów zapraszam na jakiś większy spot (Pogorzelica lub Miedwie)a nie tylko na kilka minut na Kluczewie. Pozdrawiam.
|
|
|