Tuning - Żarówki
Krzyzak - 21-02-2006, 21:12
piwkotom napisał/a: | wiesc gminna niesie, ze jak padnie jedna to od razu wymieniac dwie, bo druga tez zaraz padnie, znam kilka takich sytuacji chociaz nie wiem z czego by to niby mialo wynikac |
no u mnie przy BV padaczka drugiej nastąpiła po 2 tyg. od padaczki pierwszej - w obu zestawach tak było
luk_szc - 21-02-2006, 22:39
mkkz napisał/a: | Co może być powodem czestego palenia się żarówek w lewym reflektorze?
Carisma 1.8 GDI EXE - 99, |
Witaj ,
może bardziej drga reflektor
JCH - 03-03-2006, 20:26
Odpowiedź Philipsa:
Czekam więc na żarówkie
Marcino - 04-03-2006, 11:09
Krzyzak napisał/a: | piwkotom napisał/a: | wiesc gminna niesie, ze jak padnie jedna to od razu wymieniac dwie, bo druga tez zaraz padnie, znam kilka takich sytuacji chociaz nie wiem z czego by to niby mialo wynikac |
no u mnie przy BV padaczka drugiej nastąpiła po 2 tyg. od padaczki pierwszej - w obu zestawach tak było |
A ja wymieniaem jedna lewa szybko na CPN i tak jezdze juz rok na jakiejś +30%, nie wiem nawet jaka jest ta druga,przymierzam sie kupic jakies porządane zarówki i czekam az sie te popalą.
[ Dodano: Czw Mar 16, 2006 2:40 pm ]
I sie jedna spaliła ale w sklepach maja takie ceny ze zajrze chyba na allegro.
Co sadzicie o Tungsram +60%?? Sa tanie w porówananiu do innych... czy jak juz kupić lepsze to takie sprawdzone np VP czy BV?
Anonymous - 17-03-2006, 13:46
Krzyzak napisał/a: | Testowałem BV, VP, a teraz kupiłem 3in1 NG, ale jeszcze nie założyłem. |
Krzyzak, jak wrazenia z uzytkowania tych zarowek (NG) ? - bo chyba juz je zalozyles ?...
Anonymous - 17-03-2006, 15:04
czy ktoś ma może jakieś doświadczenia albo zna kogoś, kto założył sobie w miejsce żarówek H4 żarówki H4 ksenony? Sygnowane bodajże przez Philipsa były na allegro po 900 zł.
Wiem że trzeba się pogodzić z utratą świateł drogowych, ale ciekawi mnie jaką one mają rzeczywistą długość palenia
Krzyzak - 17-03-2006, 15:22
October napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | Testowałem BV, VP, a teraz kupiłem 3in1 NG, ale jeszcze nie założyłem. |
Krzyzak, jak wrazenia z uzytkowania tych zarowek (NG) ? - bo chyba juz je zalozyles ?... |
Jak dla mnie to 3 (skala 2-5). Już kupiłem GT150 i teraz będę je testował, ale muszę poczekać, aż się NG przepalą (jeżdżę dopiero od września) - nawet cały czas na światłach jeżdżę, żeby szybciej padły. Jedyne co widać, to że na środek jezdni leci żółty strumień światła, więc to pewnie inni mają ze mną dobrze, a nie ja - mając te żarówki. BV świeciły mocniej, jaśniej, dalej. GT150 to ostatni już będzie test - jak mnie nie zadowolą, to wrócę do BV.
Anonymous - 17-03-2006, 15:38
CichyTom napisał/a: | Wiem że trzeba się pogodzić z utratą świateł drogowych, |
wcale nie trzeba - można mieć i rybki i akwarium - znaczy drogowe i mijania - są takie żarówki
Anonymous - 17-03-2006, 15:48
no wiem, ale te za 900 mają tylko mijania
te z drogowymi to dwa razy tyle kosztują, chyba mówiłeś? tak?
Anonymous - 17-03-2006, 23:52
jeszcze sie raz dokładnie qmpla wypytam bo mnie też troszkę to interesuje ale jak coś to już lepiej założyć biksenonki a nie monoksenonki
Maciek - 19-03-2006, 07:58
Sorki za nietakt ale czy Wy mówicie o żarówkach które o ile dobrze zrozumiałem kosztuja tyle co cały mój MIŚ?
Pozdro dla Wszystkich i dla Ciebie DominoS,
gulgulq - 08-08-2006, 20:10
..no właśnie pzed chwilką założyłem GT150, jeszcze nei wiem jak swiecą bo narazie jasno ale pod weekend napeweno potestuje w nocy i napisze wrażenia.. :)..
Zestaw H4 60/55W
...cena świetna jak dla mnie: niecałe 54 złocisze
taniej niz na Allegro i prosto do rączki
Anonymous - 15-08-2006, 09:59
Jeżdze na tych żarówkach już drugi czy trzecii sezon , zaraz po kupnie samochodu stwierdziłem że w nocy prawie nic nie widać więc poszedłem do zaznajomionej hurtowni - mają tam tylko żarówki , i wyszukali mi coś takiego. To juz mój trzeci kąplet, ciekawe że zawsze siada lewa? Oprucz bez poruwnania lepszego oświetlenia zauważyłem że często kierowcy jądący z przeciwka biorą je za światła drogowe.
Anonymous - 01-11-2006, 11:32
co to takiego?
http://moto.allegro.pl/it..._d4s_xenon.html
saphire - 01-11-2006, 12:39
żarówka do lampy xenonowej (wyładowczej)
|
|
|