To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Cena

rezon - 25-10-2012, 11:02

13zbyszek13 napisał/a:
A czytać potrafię bo gro osób na tym forum mimo wszystko jest zadowolonych ze swojego misia.
ile z nich kupiło lub kupuje OIII? Jednym z podstawowych mierników zadowolenia klientów jest powtórny zakup - dotyczy zarówno towarów szybkorotujących (pasty, proszki, itp.), jak i dóbr trwałego użytku. Widać to zjawisko w przypadku Lancera, Colta - jakoś Outek mimo niewątpliwych zalet nie wpisał się w tradycję.
mitsu00 - 25-10-2012, 12:45

rezon napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:
A czytać potrafię bo gro osób na tym forum mimo wszystko jest zadowolonych ze swojego misia.
ile z nich kupiło lub kupuje OIII? Jednym z podstawowych mierników zadowolenia klientów jest powtórny zakup - dotyczy zarówno towarów szybkorotujących (pasty, proszki, itp.), jak i dóbr trwałego użytku. Widać to zjawisko w przypadku Lancera, Colta - jakoś Outek mimo niewątpliwych zalet nie wpisał się w tradycję.
Ogladalem i macalem OIII w salonie wczoraj, versja najbogatsza z Navi. Brak MMCS i tak pozatym pod wzgledem wykonczenia to duza roznica na plus w porownaniu do OII. Deska pokryta jest miekkin tworzywem, nie twardym plastikiem jak w przypadku OII. Auto jest jednak nizsze i wyglada teraz jak wieksze kombi, nie jak SUV. Ja bym go nie kupil. Fajne natomiast jest rozwiazanie z elektrycznie otwieranym bagaznikiem.
lexus - 25-10-2012, 12:50

Nie do końca masz rację są ludzie którzy kupują TYLKO jedną markę .Ja np. kupuję zawsze inną markę nie zależnie od tego czy samoch.był bezawaryjny czy nie.Nowego misia nie będą ludzie brać z prostej przyczyny jest Duuuużo droższy .Zawsze się dziwie swojemu bratu który jeżdzi od zawsze Skodą od 15 lat .Ale w tym przypadku chodzi o kasę a raczej jej brak :lol:
rezon - 25-10-2012, 14:10

lexus napisał/a:
Ale w tym przypadku chodzi o kasę a raczej jej brak
a może stosunek jakość/cena? Lancer wychodzi baaaardzo porównywalnie do Octavii o podobnym wyposażeniu, a nawet taniej.
borsak1 - 26-10-2012, 08:17

mitsu00 napisał/a:
Auto jest jednak nizsze i wyglada teraz jak wieksze kombi, nie jak SUV. Ja bym go nie kupil.

Dobrze powiedziane zgadzam się w 100% to nie jest już SUV, to kombiak.

Anonymous - 28-10-2012, 18:30

[quote="borsak1"][quote="mitsu00"]Auto jest jednak nizsze i wyglada teraz jak wieksze kombi, nie jak SUV. Ja bym go nie kupil. [/quote]

Dobrze powiedziane zgadzam się w 100% to nie jest już SUV, to kombiak.[/quote]

Oj sprawdź sobie dane techniczne. Wysokość OII i OIII to 1680 mm. Zatem który z nich jest wyższy?

jurekschroda - 29-10-2012, 13:02

borsak1 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Auto jest jednak nizsze i wyglada teraz jak wieksze kombi, nie jak SUV. Ja bym go nie kupil.

Dobrze powiedziane zgadzam się w 100% to nie jest już SUV, to kombiak.

Gruba przesada. Dlatego że jest trochę niższy w linii dachu ?

borsak1 - 30-10-2012, 08:32

jurekschroda napisał/a:
Gruba przesada.
czy ja wiem mnie się nie podoba chyba mam prawo do swojego zdania ? możesz się z nim nie zgodzić. Jednak jak by nie patrzeć to porównaj go z OI OII Rav4, Grand Vitarą i co widzisz nie SUV-a a KOMBI jak Mazda.
13zbyszek13 - 30-10-2012, 13:15

Mnie osobiście raczej się podoba, środek na plus, przód auta na plus a tył z tymi białymi światełkami pachnie delikatnie Lexusem/amerykańskim rynkiem/.
lexus - 30-10-2012, 20:50

Lexusem pachniał OII ,było dużo podobieństw,wiem bo siostrzenica ma lexusa w US :wink:
13zbyszek13 - 31-10-2012, 09:06

Moim zdanie tył OIII i przetłoczenia na bokach poszły w stronę Lexusa. OII to zupełnie inna bajka.
Lucas123w - 31-10-2012, 10:49

Test Outlandera III.

Jedno jest zastanawiające czemu do silnika benzynowego nie ma skrzyni 6 biegowej. Na tym stracą duża ilość potencjalnych klientów.

tomekrvf - 01-11-2012, 00:26

Lucas123w napisał/a:
Jedno jest zastanawiające czemu do silnika benzynowego nie ma skrzyni 6 biegowej.

Bo trzeba byłoby ją zrobić a raczej kupić w AISIN. Ameryka jeździ na automatach więc kto przejmowałby się manualem 6b do małej benzyny.

lexus - 01-11-2012, 17:23

http://moto.onet.pl/34606...ie.html?node=27
mariolo - 02-11-2012, 15:48
Temat postu: Jazda próbna 2.0 CVT
Byłem dzisiaj na jeździe próbnej nowego Miśka. :lol: Silnik jak w temacie, wersja intense plus,czarny.Prezentuje się lepiej niż na zdjęciach,szczególnie z przodu.W środku materiały jakby lepsze,miękka deska rozdzielcza,mniejsza kierownica i lepsza skóra na kierownicy.Obsługa intuicyjna,fotele dosyć wygodne,chociaż siedzisko jak dla mnie za krótkie.Z tyłu miejsca pod dostatkiem a na dodatkowych fotelach w końcu idzie usiąść(oczywiście tylko dla dzieci do 10 lat).Brak ławeczki w klapie bagażnika,szkoda fajny patent.Na minus dla mnie,brak miejsca na CB w środkowej konsoli,niby karbon nad schowkiem po stronie pasażera.
Po raz pierwszy w swojej karierze prowadziłem automat,nawet fajnie,trzeba się go nauczyć, przy przyspieszaniu dosyć głośno,później cichutko.Myślę,że za tę cenę warto,patrząc na konkurencje w 7-osobowych bryczkach innych marek(nowy SantaFe-super ale drogo,BMW X5- moje marzenie-cena kosmos,Kia Sorento-jakoś nie mam przekonania).
To chyba tyle na pierwsze wrażenie,na razie śmigam swoim klekocikiem,może za trzy lata,idę kupić świnkę. :biggrin:
Pozdrawiam.