To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sporty Motorowe - Robert Kubica

mjsystem - 05-03-2013, 16:08

karolgt napisał/a:
jasne że dla "znawców" tego typu rzeczy często to porażka i na forach są wyśmiewane bo ze sportem często celebryci pojęcia nie mają.
Ale fakt jest taki że to promuje dany sport.

I pewnie Polsat będzie znów miał co nadawać. Ziętarski i LTE będą wniebowzięci :mrgreen:
JCH napisał/a:
Jakie zalogować

No tak wyszło, że chciało :P Przez FB :twisted:

JCH - 05-03-2013, 17:45

mjsystem napisał/a:
No tak wyszło, że chciało :P Przez FB :twisted:
Dżizas... Bez tego FB to żyć nie potraficie :shock: :lol: 8)
mjsystem - 05-03-2013, 17:47

JCH napisał/a:
mjsystem napisał/a:
No tak wyszło, że chciało Przez FB
Dżizas... Bez tego FB to żyć nie potraficie

Nie logowałem się. Taki dałeś link, tak wyszło. :P
Tak czy inaczej, życzę Robertowi sukcesów. Zawsze kochał rajdy bardziej niż F1 :wink:

[ Dodano: 06-03-2013, 15:57 ]
Cytując Onet:
Lista zgłoszeń do Rajdu Wysp Kanaryjskich zostanie opublikowana w najbliższy poniedziałek, ale organizator ujawnił już teraz, że w stawce może się znaleźć aż 12 samochodów najmocniejszych kategorii: RRC i Super 2000.

Robert Kubica, debiutujący za kierownicą Citroena DS3 RRC, będzie walczył m.in. z fabrycznymi załogami Skody (Jan Kopecky i Pavel Dresler, Skoda Fabia S2000) oraz Peugeota (Craig Breen i Paul Nagle oraz Jeremi Ancian i Gilles de Turckheim w Peugeotach 207 S2000). Kopecky to czterokrotny wicemistrz nieistniejącej już serii IRC, uczestnik 31 rund mistrzostw świata i aktualny wicelider klasyfikacji mistrzostw Europy, po zwycięstwie w inaugurującym cykl austriackim Rajdzie Janner. Breen to urzędujący mistrz świata w kategorii S-WRC (dla aut Super 2000, zastąpionej w tym roku przez klasyfikację WRC2) i aktualnie zajmuje piątą lokatą w czempionacie Starego Kontynentu.

Kiedyś Kubica walczył o pozycję z Hamiltonem, Vettelem, Alonso.... Teraz spadł na psy, czy tylko tyle potrafi??? :?

JCH - 23-03-2013, 10:04

Kubica jeździ - nikt nic nie pisze... :?: :roll:

mjsystem napisał/a:
Kiedyś Kubica walczył o pozycję z Hamiltonem, Vettelem, Alonso.... Teraz spadł na psy, czy tylko tyle potrafi??? :?
Sławek, to są Hamiltony, Vettele i Alonsa tylko kategoria wyścigów inna. Ciekaw byłbym rezultatu Alonso, którego tak wszyscy tu uwielbiacie :badgrin:
Odpowiadając na Twoje pytanie - Kubica aż tyle potrafi :)
A odpowiadając na pytanie z tematu - wygląda na to, że tak - jest jednym z najlepszych.

Hubeeert - 23-03-2013, 15:32

mjsystem napisał/a:
Teraz spadł na psy, czy tylko tyle potrafi???
Lubię Cię, ale jak czytam to zdanie to nóż mi się w kieszeni otwiera...
JCH - 23-03-2013, 16:17

No i nie dojechał.... :(
i9i - 23-03-2013, 16:22

JCH napisał/a:
No i nie dojechał.... :(

To zabrzmi jak zabobon, ale jemu widocznie nie jest pisane się ścigać zawodowo. Mimo przeogromnych chęci i dużych umiejętności, że o wrodzonym talencie już nie wspomnę, gdzieś między wierszami potrafi strzelić babola :evil:

mjsystem - 23-03-2013, 17:15

JCH napisał/a:
Sławek, to są Hamiltony, Vettele i Alonsa tylko kategoria wyścigów inna. Ciekaw byłbym rezultatu Alonso, którego tak wszyscy tu uwielbiacie
Odpowiadając na Twoje pytanie - Kubica aż tyle potrafi

Hubeeert napisał/a:

mjsystem napisał/a:
Teraz spadł na psy, czy tylko tyle potrafi???
Lubię Cię, ale jak czytam to zdanie to nóż mi się w kieszeni otwiera...

Panowie, ja byłem, jestem i będę kibicem Roberta. Pozwalam sobie na taką krytykę jako fan osoby i sportu, który ma niedosyt. Jeśli się źle wyraziłem to tylko z powodu nie pogodzenia się ze skutkami wypadku... Cóż, śledzę jego postępy i jestem dumny z tego, że daje z siebie wszystko co potrafi. Nawet w innych krajach jest o nim głośno(wczoraj we włoskiej TV przy sesjach treningowych F1 opowiadali o Robercie - nawet nazwisko poprawnie wypowiedzieli). Co do moich wypowiedzi, to mam gorące serce i czasem coś chlapnę, ale nie wynika to z moich złośliwości tylko stanu emocjonalnego w momencie pisania postu. :wink:

Krystian99 - 23-03-2013, 20:29

Szkoda gościa miał taką przewagę no i :pottytrain2:
Hubeeert - 24-03-2013, 08:54

Ja jego starty w ERC traktuję jako przymiarkę do nowego rozdziału kariery.
Chłop testuje swoje możliwości i samochody.
A wyniki do feralnego odcinka dość jasno mówią co reprezentuje.

i9i - 24-03-2013, 12:01

Ja mam tylko nadzieję, że Robert nie przeszarżuje. Chętnie zobaczył bym go w serii GT oraz w DTM-ach. Spopularyzował by nam trochę te wyścigi.
sampler - 24-03-2013, 20:18

daj spokoj to ja juz wole zeby spopularyzowal rajdy w polsce. A w jego karierze kolejny rajd powie gdzie jest w stawce. W rajdzie portugalii zmierzy sie z cala elita. Pewne Kosciuszke zmasakruje mimo slabszego auta
cns80 - 24-03-2013, 21:22

sampler napisał/a:
Pewne Kosciuszke zmasakruje mimo slabszego auta
Ja mam nadzieję że nie zmasakruje swojego pilota. Dla mnie Kubica nie ma instynktu samozachowawczego. Jest szalenie precyzyjny i to go kiedyś zgubi, bo nie jest przygotowany na błąd.
mjsystem - 24-03-2013, 21:36

i9i napisał/a:
Chętnie zobaczył bym go w serii GT oraz w DTM-ach

Miał szansę wystartować w DTM. Wybrał rajdy. Team Mercedesa nie pozwoli Kubicy na rajdy w trakcie sezonu, nie popełni tego błędu co Lotus Renault. :wink:

Krystian99 - 13-04-2013, 21:48

Rajd Portugalii:
Kolejny dzień i kolejne problemy :| Ciężko ma ten Robert #-o