Nasze Miśki - "EVO byłem, ale przytyłem - Wasiowe O1T
W@sio - 05-02-2013, 22:54
Wiesz co, spotkałem się z kilkoma opiniami kilku mechaników, nie mniej każdy mówi, że jeśli sam napinacz nie cieknie, to znaczy, że jest OEMowo prawidłowo zamontowany i nie ma co go ruszać przy tak małym przebiegu, zatem wystarczy wymienić samą rolkę... a sam napinacz taki mocno drogi znowu nie jest... nie zamówiłem go, ale kumpel ma na stanie, więc jak będzie trzeba to w przeciągu godziny będę go miał
Jak ma się dobre dojścia to i ceny można fajnie negocjować tudzież dobre zniżki dostać
GGelo nie będzie mi ogarniał, choć mam do niego bliżej niż do LBN bo ma zapiernicz teraz, a auto wyląduje u człowieka, którego znam od lat i który serwisował moje poprzednie 4 auta - Andrzej Jerwan - serwis na Kąpielowej (obok Lukoil;a na Unii Lubelskiej) za robociznę policzył mi 500zł, więc ani drogo ani tanio, ale wiem, że zrobi mi to wszystko dobrze
Co do świec, to kupiłem Bosh'a
A tu małe zdjątko gratów
macia - 05-02-2013, 22:56
Ok, to działaj i zrobimy małego spota wieczora któregoś
W@sio - 05-02-2013, 23:00
Jasne, możemy np w najbliższy piątek się gdzieś ustawić, bo w niedzilę wyjeżdżam na tydzień i miśka czeka przejażdżka trasą na dystansie ponad 1000km , masz do mnie namiary więc dzwoń/pisz
tomasek - 06-02-2013, 20:49
Panowie Spot niedługo więc zapraszam,razem pooglądamy
W@sio - 14-02-2013, 11:24
Trasa Lublin-Radom-Piotrków-Częstochowa-Opole-Nysa-Stronie Śl-Sienna - Dystans 530km, średnie spalanie wg. kompa 9,6l/100km
Misiek w górach
BeNeK - 17-02-2013, 20:08
http://allegro.pl/enkei-e...3032844928.html
Fajnie by siadły na Outku
W@sio - 18-02-2013, 08:21
W tym wzorze mi się akurat nie podobają
W@sio - 11-03-2013, 21:56
Trochę już Miśkiem jeżdżę i zaczęło brakować mi w aucie podświetlania półki pod konsolą środkową... toteż przy okazji wymiany kilku innych żarówek (podświetlanie przycisku awaryjnych, gniazda zapalniczki i schowka pasażera) postanowiłem sobie zrobić home-made podświetlanie.
Potrzebne były:
- około 30 minut wolnego czasu,
- żaróweczka W2W (2,3 Wata - wystarczająca),
- oprawka (której nie dostałem w żadnym sklepie w LBN),
- 10 cm przewodu dwużyłowego (użyłem przewodu głośnikowego od jakiegoś taniego zestawu do tweeterów sprzed kilku lat),
- wąskie wsuwki miedziane (męskie),
- nakrętka butelki po Cisowiance,
- pistolet do klejenia na gorąco,
- wiertarka
Zaczynamy od wyciągnięcia dolnej części obudowy konsoli centralnej, odpinamy kabelkologię i bierzemy na warsztat.
W górnej części, mniej więcej na środku, np około 1,5 cm od mocowania spinki do przewodów wiercimy otwór (użyłem wiertła fi 10). W nakrętce wiercimy otwór fi 6 mm, po czym wyrównujemy dolną powierzchnię nakrętki (powierzchnię styku "obudowy" z elementem. Przyklejamy nakrętkę tak, by wywiercone otwory były współśrodkowe i zostawiamy na chwilę.
Z jednej strony przewodu montujemy oprawkę do żarówki, z drugiej zaś wsuwki. Zamiast oprawki można użyć silikonowej osłonki na wsuwki. Wsuwki wpinamy do oprawki podświetlania gniazda zapalniczki. Całość składamy w odwrotnej kolejności i ma działać
Oczywiście można użyć diodek, co kto lubi
Przy okazji się zdziwiłem, bo okazało się, że podświetlanie schowka pasażera jest w miśku, o czym nie wiedziałem, a co miałem dodatkowo wykonać. Nie mniej skończyło się tylko na wymianie żaróweczki.
Zdjęcia dorzucę w wolnej chwili, jak tylko je zrobię
m6riano - 12-03-2013, 00:39
fotorelacja by sie przydała..bo ja jakoś nie ufny jestem i na słowo nie wierzę..;-)
W@sio - 12-03-2013, 23:19
proszę co prawda może trochę nie ostre, ale taki mam aparat
W@sio - 18-03-2013, 14:12
Myślę nad setupem letnim do Miśka i zastanawiam się nad takimi felgami:
macia - 18-03-2013, 22:23
Wygląda fajnie, co to za felga, producent?
W@sio - 19-03-2013, 07:21
Sprzedawca pisze, że to jakieś niemieckie coś, ale wygląda jak OZ Racing Superturismo
Zastanawiam się jeszcze nad takimi oto Volk'ami
są do kupienia w Lublinie w całkiem przystępnej cenie, ale nadają się do lekkiej regeneracji
W@sio - 29-03-2013, 17:08
Wielkanocny zajączek przyniósł mi dzisiaj prezent... taki oto gadżet Blow Off Valve HKS SSQV4... W wolnej chwili montaż do Miśka
[img]https://lh4.googleusercontent.com/-6eLsDdmVCYQ/UVW71_jn9LI/AAAAAAAAARA/3r0pVqQItdk/s800/20130329_162623.jpg[/img
Edit 10.04.2013
Trochę rzeźby i BOV siedzi i psyka... Zdjęty IC'ek :
Zaślepiony zawór DV:
No i BOV na miejscu:
Działa, fajnie brzmi, nie wywala checka... Czyli tak jak być powinno
W@sio - 25-04-2013, 23:34
Przyszła wiosna, dostałem paczuszkę od jednego z modów evo.org.pl sportowe obuwie letnie w sam raz dla łysego dresa
Zaraz po rozpakowaniu:
... i z założonymi oponami na samochodzie:
|
|
|