To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Test Mitsubishi Outlander III

bonito - 21-02-2013, 11:04
Temat postu: Czy Outlander to SUV?
DJ Fazi napisał/a:
dlatego wprowadzają Pajero Sport

Ostatnimi czasy różnice między samochodami się rozmyły - crossovery i tym podobne wynalazki. Jednak dla mnie Outlander to jak najbardziej SUV - starego Foresterera można było nazwać kombi.

Co do Pajero Sport - rewelacja!, jedna z ostatnich prawdziwych terenówek (rama, blokada dyfra, słabo się jeździ po drodze, a dobrze w terenie) - ale żadna alternatywa dla obecnych SUVów, autko dla amatorów tego gatunku (dodajmy: zamożnych amatorów, cena poraża jak przy Outlanderze III).

bonito

mitsu00 - 21-02-2013, 19:48

borsak1 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
To juz 3:jke sobie kupiles, bo to o nim mowa?

Otka chyba już nie masz zwłaszcza III, no chyba że się nie pochwaliłeś jeszcze
O co kaman......???
borsak1 - 22-02-2013, 08:15

mitsu00 napisał/a:
borsak1 napisał/a: mitsu00 napisał/a:

Otka chyba już nie masz zwłaszcza III, no chyba że się nie pochwaliłeś jeszcze O co kaman......???

Napisałeś że chyba 3 kombi jaki sobie kupiłeś. Dobrze zrozumiałem ?

mitsu00 - 22-02-2013, 11:56

borsak1 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
borsak1 napisał/a: mitsu00 napisał/a:

Otka chyba już nie masz zwłaszcza III, no chyba że się nie pochwaliłeś jeszcze O co kaman......???

Napisałeś że chyba 3 kombi jaki sobie kupiłeś. Dobrze zrozumiałem ?
proponuje abys ponownie przeczylal to co napisalem w odniesieniu do wczesniejszego posta Lexusa :wink:
Komandor - 22-02-2013, 13:10

JCH napisał/a:
DJ Fazi napisał/a:
No zobacz, a mój kumpel, który ma L200 twierdzi, że to nie terenówka tylko podniesione kombi z jakimiś tam napędami :lol:

Pickup swietnie komponuje sie z gumiakami, kowbojkami albo wyrzutnikiem granatow i jedynie w PL pasuje do garnituru biznesmena. :mrgreen: Niestety nie jestem budowlańcem, farmerem, partyzantem ani nawet polskim przedsiębiorcą więc z pickupem mi nie po drodze. Nie mam też 250 kpln na prawdziwa terenówkę więc chcąc mieć auto łączące walory użytkowe z umiarkowanym komfortem jazdy muszę się zadowolić też "kombi" - O2 "z jakimiś tam napędami" :lol:
Ale jest światełko w tunelu - Pajero Sport wygląda podobnie do O2, daje radę w terenie, na szosie jest lepsze od L200 i ma cenę konkurencyjną do O3 :!:

pozdro

xylen - 22-02-2013, 14:27

The winner is.... KOMANDOR !!! :)
JCH - 22-02-2013, 18:25

Komandor napisał/a:
Pickup swietnie komponuje sie z gumiakami, kowbojkami albo wyrzutnikiem granatow i jedynie w PL pasuje do garnituru biznesmena.
Nie bardzo wiem dlaczego odnosisz to do mojej wypowiedzi :roll:
Może nie zrozumiałeś kontekstu, może się słabo wyraziłem. Może jak wkleiłbym jakieś zdjęcie to rozwiałoby wątpliwości. Dodam, że kumpel od L200.... hm... chyba nigdy w życiu nie widziałem go w garniturze. Raczej trapery, spodnie bojówki, polar, rękawice robocze....
Określenie, że to "kombi z napędami" ma charakter negatywny, deprecjonuje funkcjonalność tego samochodu. Choć dla mnie to wciąż będzie samochód bardziej terenowy. Dla niego, mającego duuuuuużo większe doświadczenie w tym temacie jednak nie. Promień skrętu jest ogromny, auto jest długie, ciężko się nim zmieścić tu czy tam, nie ma "prawdziwych" blokad, prześwit też taki se.... :roll:
L200 to wół roboczy - nawrzucać mu na pakę i jazda - do tego jest stworzony :)

Z tym ostatnim się zgadzamy - Pajero Sport to dobre posunięcie ze strony Mitsu. I gdyby mnie było stać to bez dwóch zdań wybrałbym Sporta niż to coś, co śmieli nazwać O3.

Komandor - 22-02-2013, 20:12

JCH napisał/a:
Komandor napisał/a:
Pickup swietnie komponuje sie z gumiakami, kowbojkami albo wyrzutnikiem granatow i jedynie w PL pasuje do garnituru biznesmena.
Nie bardzo wiem dlaczego odnosisz to do mojej wypowiedzi :roll:
Może nie zrozumiałeś kontekstu, może się słabo wyraziłem. Może jak wkleiłbym jakieś zdjęcie to rozwiałoby wątpliwości. Dodam, że kumpel od L200.... hm... chyba nigdy w życiu nie widziałem go w garniturze.

Zdjęcia nie wklejaj - wierzę na słowo :doubt: jednak większość właścicieli pickupów w PL teren ogląda na prospekcie reklamowym przed zakupem auta :lol: O PaSporcie pomyślę poważnie może w następnym roku bo O3 budzi już tylko śmiech...

pozdro

Lucas123w - 25-02-2013, 11:51

Kobitki wybrały :D :D
Link

rezon - 25-02-2013, 13:58

Któraś z nich ma 2-4 dzieci, robi zakupy, wozi do szkoły, itd... ? Rozumiem, że tak skoro wybierały samochód rodzinny ;)
regon - 25-02-2013, 14:21

Lucas123w napisał/a:
Kobitki wybrały :D :D
Link

no to niech go kupują :badgrin:

Komandor - 25-02-2013, 23:15

O3 w sam raz dla Perfekcyjnej Pani Domu :lol:
mitsu00 - 25-02-2013, 23:24

Komandor napisał/a:
O3 w sam raz dla Perfekcyjnej Pani Domu :lol:
Taaaaaa, ona akurat Q7 jezdzi :mrgreen: Nie rozdrabnia sie kobita.....
rezon - 26-02-2013, 08:37

O3 czy Q7 to przecież "prawie" to samo. To duże i to duże ;)
Bulbo - 27-02-2013, 21:31

Mają gust te baby :lol: