Zloty i Spoty - Babia Góra - szybki wypad w góry
wojzi - 19-07-2013, 15:41
Markowa to jeden z przysiółków. Z Wideł w Lewno jedziesz na Krowiarki, a w prawo na Markową.
Droga z tamtąd, aż tak uciążliwa nie jest. Wg czasów szlakowych: Markowa - Markowe Szczawiny 1.30. Markowe Szczawiny - Początek szlaku zółtego (Perci Akademickiej) 15 minut. Akademicka Perć na Babią 1.45.
Ja tam w wieczór kawalerski po wódce wychodziłem i to dochodząc do Markowej jeszcze 6 kilometrów, więc kłopotu nie powinno być.
Jako miejsce spotkania proponowałbym centrum zawoi parking przy kościele. Trudno przeoczyć i tam możemy zdecydować co i jak. Jakbyśmy się spotakli u Policznego przy wyciągu do do zjazdu na Markową trzeba się cofać.
Ewentualnie możemy się spotkać na samych Widłach przy karczmie Koliba i tam zdecydować. WIdły to akurat punkt rozjazdowy.
Ja telefon do Ciebie Jacku mam to się najwyżej będziemy zdzwaniać.
Zaraz idę do roboty, ale jutro przed wyjazdem zerknę jeszcze na forum co zostało postanowione.
Aha, Pogoda zapowiada się ładna, ale weźcie coś ciepłego.
Wojciech Bogacz - 19-07-2013, 19:55
Niestety moi drodzy ja odpadnę z wycieczki... dzisiejszy dzień zafundował mi takie atrakcje, że kompletnie przeszła mi chęć na wyjazd... poza tym muszę się jutro sprężyć i jescze coś załatwić więc nie dałbym rady
Miłej zabawy i czekam na fotki
JCH - 19-07-2013, 21:53
Oj... wykrusza się nam towarzystwo....
Ok, to może żeby już nie wymyślać kolejnych punktów zbiorczych spotkajmy się tam gdzie zaproponował gulgulq - czyli na parkingu pod wyciągiem na Mosorny Groń. Godz. ok. 21:00.
Będzie to pi x drzwi w połowie drogi między Krowiarkami a Widłami
wojzi - 20-07-2013, 03:38
Ok. To niech będzie tak jak mówicie, przy wyciągu.
Ja proponuję 22. Właśnie wróciłem z roboty. Trza się wyspać. I chciałbym jeszcze trochę czasu z rodzinką spędzić, zanim się wybiorę.
Ale będę.
gulgulq - 20-07-2013, 08:19
pogoda się popsuła - u mnie jedna para się wykruszyła, my się zastanawiamy
JCH - 20-07-2013, 09:27
Ja zaraz ruszam
Też się lekko rozczarowałem jak zobaczyłem zachmurzenie rano ale widać http://www.sat24.com/pl/pl że to idzie dalej na południe i mam nadzieję, do wieczora/nocy się przeczyści
[ Dodano: 21-07-2013, 02:22 ]
No to jesteśmy
Pozdrowienia dla tych, którzy nie pojechali.
gulgulq - 21-07-2013, 19:32
No zacna wyprawa, zacna
pogoda cudna, widoki kapitalne
dzięki za towarzystwo Jacek i Wojtek
na Babiej padła propozycja zdobycia najważniejszych polskich szczytów o świcie - taka korona gór polskich ze świtem w tle
kto sie podpina w akcje - plan np. na 5 lat
Marcin-Krak - 22-07-2013, 07:30
JCH napisał/a: | Pozdrowienia dla tych, którzy nie pojechali. |
Zmęczony, przeziębiony ciężko pracujący lud dziękuje
JCH - 22-07-2013, 08:55
Marcin-Krak napisał/a: | ciężko pracujący lud | Taaaa...
Noo... było git Dziękuję za towarzystwo
Jak się wczoraj położyłem ok. 15:00 to obudził mnie o 5:00 rano pies
Słońce zmierza ku zachodowi. Ja w kierunku Babiej - tam będziemy na górze za jakieś 6-8 godz.
Cierpliwie czekamy na wschód.... Zimno
Przed świtem....
Pierwszy promień Słońca
Wojciech Bogacz - 22-07-2013, 09:35
Dzięki za fotki - miło zobaczyć może troszkę zziębniętą ekipę ale za to bardzo zadowoloną Pierwszy promyk słońca bardzo majestatycznie wygląda - taka mała iskierka na ciemnym horyzoncie
gulgulq napisał/a: | na Babiej padła propozycja zdobycia najważniejszych polskich szczytów o świcie - taka korona gór polskich ze świtem w tle
kto sie podpina w akcje - plan np. na 5 lat |
Jeżeli tylko będą możliwości to chętnie - ciekawa propozycja - wstępnie - proszę mnie informować na bieżąco
Skoro już pokazujemy fotki zachodów (i wschodów) słońca to też wrzucam kilka ciekawych prosto z mojej wioski i okolicy
witoo - 08-08-2013, 13:00
gulgulq napisał/a: | na Babiej padła propozycja zdobycia najważniejszych polskich szczytów o świcie - taka korona gór polskich ze świtem w tle
wstępnie jestem za
wojzi - 15-08-2013, 01:48
No byłem przy tym jak propozycja padła, więc jakbym miał się nie podpiąć. Ja się podpisuję nogami i rękoma.
Tylko, żeby nam przy tym nie zeszło jak przy Babiej, której propozycja padła dwa lata temu .
Proponuję wstępnie, żeby kolejne wyjścia miało miejsce go połowy października.
A wy panowie proponujcie górę.
JCH - 15-08-2013, 16:03
Do końca października
Jak się "zepniemy" to do końca sierpnia zrobimy
wojzi - 16-08-2013, 01:22
JCH napisał/a: | Do końca października
Jak się "zepniemy" to do końca sierpnia zrobimy |
Ty się nie spinaj, Ty górę proponuj
JCH - 17-08-2013, 00:13
Cytat: |
Ty się nie spinaj, Ty górę proponuj | Była szybka koncepcja Tarnicy ale jednak nie "spieliśmy się"
Zimno już w nocy i noc długa się robi...
Next year może.
|
|
|