Pajero III - Plastikowy zbiornik na allegro
Hubeeert - 28-08-2013, 14:10
czortunio to nie jest model popularny tylko niszowy. Jeżeli kiedyś uznam, że Zbyszek robi coś co wykracza poza umowe jaką zawarliśmy gdy został Modem sam go o tym poinformuję.
dziakoni napisał/a: | oszt prawdopodobnie wyniesie 1100 zl bez fakt |
na Forum zakazana jest działalność niezgodna z prawem... Proszę nie zamieszczać takich informacji.
alfik - 28-08-2013, 16:20
dziakoni napisał/a: | ... zbiorniki które biorą udział tylko i wyłącznie do jazdy w terenie a żywiczne nie wchodzą w gre i nasz kolega ma firme produkującą zbiorniki do aut ciężarowych ale chce się tego podjąć wszystko okaże się w czwartek |
A może te zbiorniki do króciaka będa tak solidne, że nadadzą się w teren bez dodatkowych osłon? Wtedy ja się piszę. Jak by naspawać na nie od spodu kawał blachy 3mm to by były super-extra. A i 1-2 cm niższy zbiornik też by nie zaszkodził. Choć poprzedniego właściciela (ponoć) sam Zbyszek zapewniał, że w tym roczniku już problem nie jest istotny, zaś moje analizy filtra wskazały, że jest czysto, to za solidny zbiornik w teren bym zapłacił.
KrzysG - 04-09-2013, 19:07
Niestety moja pompe wykonczylo paliwo, zbiornik jest w dobrym stanie i rura dolotowa tez, a oto co znalazlo sie w zbiorniku. Tankuje tylko na markowych stacjach.
Zbiornik
Filtr zbiornika
jawaldek - 04-09-2013, 19:57
alfik napisał/a: | Jak by naspawać na nie od spodu kawał blachy 3mm to by były super-extra. | ->>> https://picasaweb.google.com/mudmania4x4/OsOnyMiskiOlejowejBakuProgi#5919826916385161698 to tylko jako przykład
1) Osłona baku
2) osłona progów
3) osłona miski olejowej
buszmen25811 - 04-09-2013, 20:06
moj tez ok ale jak popatrzylem na spod tej plastikowej kastry poswiecilem ledowa lampka to ta plytka metalowa wyglada jak posypana zlotym brokatem i te same opilki pozniej sa w filtrze twoja tez nie jest w najlepszym stanie
KrzysG - 23-09-2013, 19:53
rafix81 napisał/a: | W originale są rurki metalowe przez które płynie paliwo te zbiorniki nie maja tych rurek trzeba kupić wężyki bez najmniejszego problemu samemu można to zrobić ja wymieniałem zbiornik na kanale ciężko było ale dałem rade najpierw zalecam wyjeżdżenie paliwa do minimum.A co do gościa co sprzedaje to go polecam kupiłem może nie jest miły (pewnie ze ma najtaniej i nie cacka się )jak się nie podoba to kup sobie drożej:) ale uczciwy na 100% ja kupiłem wysyłka pobraniową zadatek wpłaciłem i po tygodniu miałem zbiornik u siebie po za allegro |
Jaka srednice w srodku maja nowe wezyki i ile ich potrzeba w przyblizeniu? Jak je przymocowales do wierzchu zbiornika?
rafix81 - 23-09-2013, 20:27
spiełem trytkami do siebie i włożyłem pomiędzy zbiornik a próg auta robiłem to w kanale i sam wiec nie miałem pola manewru:) a węże nie pamiętam ale zmierz długość zbiornika i dodaj po 1 metr i powinno wystarczyć średnica chyba 18 i 16 ale nie jestem pewny ja wyjąłem zbiornik pojechałem do sklepu kupiłem węże nowe i zamontowałem
zbyszekm2 - 24-09-2013, 08:08
Średnice węży jeden 10 mm drugi zasilający 12 mm, w środku oczywiście.
rafix81 - 24-09-2013, 09:14
No tak w środku 10 i 12
iktoriod - 15-01-2014, 16:02
potrzebuje kontakt do dziakoniego pilne
[ Dodano: 15-01-2014, 16:06 ]
potrzebuje kontakt do kolegi dziakoni pilnie potrzebuje zbiornik
|
|
|